Citroen C5 Aircross

Karakter, kényelem: a C5 AIRCROSS-szal bővül a Citroën „C-SERIES” speciális szériája

2020.05.19.

A Citroën újabb modellel a C5 Aircross-szal bővíti átfogó speciális szériáját a C-Series-t. A „C-Series” elnevezés „C” betűje egyszerre utal a Citroën névre, a kényelemre (Comfort) mint márkajellemzőre és a modellek karakteres (Character) dizájnjára - írja a cég közleménye. 

A Citroën újabb modellel a C5 Aircross-szal bővíti átfogó speciális szériáját a C-Series-t. A „C-Series” elnevezés „C” betűje egyszerre utal a Citroën névre, a kényelemre (Comfort) mint márkajellemzőre és a modellek karakteres (Character) dizájnjára.

A középkategóriás speciális szériát különleges színvilága és anyagválasztása különbözteti meg a többi változattól, fő vonzereje pedig lenyűgöző kényelmi felszereléseiben rejlik.

A középkategória SUV szegmensének új szereplőjeként a C5 Aircross SUV igazi sikertörténet : 2019-es európai bevezetése óta több mint 130 000 példányban kelt el.

Magyarországon a C5 Aircross SUV a « C-Series » speciális széria harmadik modellje a C3 Aircross és a C4 Cactus után. Idehaza a C5 Aircross SUV C-Series a modell motorkínálatának bármely elemével elérhető.

A C5 AIRCROSS SUV eddig már 130 ezer ügyfelet hódított meg 

Az Európában 2019-ben bemutatott C5 Aircross SUV-nek sikerült kivívnia helyét a középkategóriás SUV-k erős verseny jellemezte szegmensében. Bevezetése óta több mint 130000 példányban kelt el, és ezzel a Citroën márka második legnagyobb darabszámban eladott személyautó modellje volt 2019-ben.

Új színt hozott a szegmensbe: különleges, energiától duzzadó, magabiztos design, referenciaértékű variálhatóság és egyedülálló kényelem a progresszív hidraulikus ütközőelemekkel ellátott felfüggesztésnek, az Advanced Comfort üléseknek, a 3 teljes értékű hátsó ülésnek, és a Best in Class csomagtartónak (580l-720l ) köszönhetően.

A C5 Aircross SUV 20 vezetéssegítő berendezést kínál, többek között a Highway Driver Assist csomagot (2. szintű autonóm vezetés), és számos kapcsolódási technológiát.

A modell ősztől Plug-in hibrid változatban is elérhető lesz Magyarországon.  

C5 AIRCROSS SUV C-SERIES  

A C3 Aircross SUV és a C4 Cactus után a Citroën a C5 Aircross SUV-n is bemutatja új speciális szériáját, a C-Series-t, melynek „C” betűje egyszerre utal a Citroën kezdőbetűjére, a kényelemre (Comfort) mint márkaértékre és a modellek karakteres (Character) dizájnjára. A speciális széria a modell különleges egyéniségét és egyedülálló kényelmét hangsúlyozza, és a szín- és anyaghasználatot, valamint a fedélzeti életet megkönnyítő felszereléseket helyezi előtérbe.

Külsejére nézve a C5 Aircross C-Series tovább erősíti a C5 Aircross SUV modell design és személyre szabási ütőkártyáit. Új színcsomaggal az eloxált mélyvörössel gazdagodik a kínálat, amely a korábbi piros színcsomag helyére lép. Az elegáns és dinamikus mélyvörös dekorelemek az Airbump® ajtóvédő elemeken, az első lökhárítókon és a tetőcsomagtartó rudakon lelhetők fel. Az első sárvédőket különleges „C-Series” domborlogó díszíti.

Az elérhető karosszériaszínek visszafogottak és elegánsak: a fehértől (hófehér és gyöngyházfehér), a szürkén át (acélszürke vagy platinaszürke) a feketéig (Perla Nera fekete) terjedő árnyalatokkal harmonikus, kifinomult és eredeti megjelenés alakítható ki, és akár kétszínű változatban is rendelhető. Az utóbbinál a karosszéria alapszínéhez Perla Nera fekete tető társul.

A beltérben a C-Series kiadás jellegzetes hangulata fogad. A szürke műbőr műszerfalon fehér díszvarrással ellátott pánt található. A műszerfallal jól harmonizálnak a fehér díszöltésekkel ellátott, ultrakényelmes Advanced Comfort ülések. A háttámlák felső részén húzódó vízszintes vörös csíkban a karosszériát díszítő dekorelemek színe köszön vissza. A belteret elöl és hátul vörös díszöltésekkel ellátott, különleges fekete padlószőnyegek teszik teljessé.  

A C-Series speciális széria a Feel és Shine felszereltségi szintek közé illeszkedik, és többek között a következőket kínálja:

- vezetéssegítő rendszerek: Drive Assist csomag, amely csökkenő figyelmet érzékelő rendszert, ütközésveszélyre figyelmeztető rendszert, intelligens fényszóróvezérlést, kibővített táblafelismerő (sebességkorlátozás, STOP, behajtani tilos, előzni tilos) és sebességajánló rendszert, adaptív sebességszabályozót (30 km/h-ig lassít), éjszaka is működő Active Safety Brake vészfékezőt, kereszteződés felismerőt és kerékpáros felismerőt tartalmaz;

- csatlakoztatási technológiák: Assistance, Connect Nav, Connect Assist Box,

- Fokozott kényelmet és nyugodt közlekedést biztosító, a mindennapi életet megkönnyítő felszerelések: Kulcs nélküli nyitás-zárás-indítás, elektromosan behajló külső visszapillantó tükrök, tolatókamera;

- Sötétített üvegű hátsó ablakok és hátsó szélvédő, melyek még jobban kiemelik a C5 Aircross letisztult, áramvonalas sziluettjét és erősítik a beltér intimitását.

A C5 Aircross C-Series változaton a modell magyarországi motorkínálatának minden eleme elérhető.

• PureTech 130 S&S

• PureTech 130 S&S EAT8

• PureTech 180 S&S EAT8

• BlueHDi 130 S&S

• BlueHDi 130 S&S EAT8

• BlueHDi 180 S&S EAT8   

 

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.10.21
Ideje átgondolni, hogy mit tartunk egyáltalán automobilnak, azaz önmagától mozgó személy- és....
2021.10.21
Szeptemberben 639 051 utas fordult meg a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, ami a tavalyi azonos....
2021.10.21
A németországi, és ezen belül is a Baden-Württemberg tartományban működő vállalatok főszerepet....
2021.10.21
Átadták csütörtök délután az M80-as autóút Körmend-Rábafüzes között nettó 62 milliárd forintos....
2021.10.21
Nem csak Bécsben, Salzburgban is kedvelt a turisták körében a ló vonatta kocsi, a fiáker. Úgy tűnik....
2021.10.21
A padlógáz nem csupán a többi közlekedőre nézve lehet veszélyes, de sokba kerülhet annak is, aki....
2021.10.21
A hidrogén felhasználása számos területen elképzelhető Magyarországon - mondta az innovációs és....
2021.10.21
Elemzők által becsültnél nagyobb mértékben nőtt a teherautókat, buszokat, hajómotorokat és....
2021.10.21
Teljes útzár mellett tűzoltók végzik a mentést - írja a Katasztrófavédelem honlapja. ..
2021.10.21
Miközben a személyautó és a tehergépkocsi gumiabroncsok piaca stagnál idén a harmadik negyedévben....