támogatási szerződés

Karmesteri pálcát kapott a győri Audi első embere

2015.03.13.

Szponzori megállapodást kötött a győri Audi Hungaria Motor Kft. a Győri Filharmonikus Zenekarral. A péntek esti ünnepélyes bejelentésen részt vett Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter. Thomas Faustmann, a győri Audi ügyvezetésének elnöke karmesteri pálcát kapott ajándékba.

2013-ban egy audis rendezvényen olyan megindítóan játszotta el a zenekar a magyar és a német himnuszt, hogy akkor megfogadtam, ezeket a zenészeket támogatni fogjuk – indokolta Thomas Faustmann a 2018-ig tartó együttműködés okát. Bár részleteket a támogatásról nem közöltek, minden valószínűség szerint pénzzel és autóval segíti az Audi a filharmonikusokat.

Thomas Faustmann a karmesteri pálcával, balról Balog Zoltán miniszter, jobbra Fűke Géza igazgató. 

Faustmann párhuzamosságokról is beszélt, amelyek az Audit és a Győri Filharmonikus Zenekart összekötik. Innováció, minőség, tehetség, csapatmunka, összhang, szenvedély – sorolta azokat a fogalmakat, amelyek nélkül nem lehet sikeres egy csapat, legyen az motor- és járműgyártó vagy zenei művek tolmácsolására hívatott közösség.

A zenekar nevében Fűke Géza igazgató mondott köszönetet, s elmondta, kiadványaikon, plakátjaikon, a jegyeken büszkén viselik majd az Audi logóját, mert munkájuk elismerése az, hogy egy világszínvonalú cég támogatja őket.

A megbecsülésért és az elismerésért sokat tettünk és sokat dolgoztunk – jelezte Fűke Géza azt, hogy a sikerhez vezető út nincs kikövezve. Az igazgató köszönetet mondott a zenészeknek, Berkes Kálmán művészeti vezetőnek, a közönségnek, hogy eddig eljutottak.

A Győri Filharmonikus Zenekar a támogatás bejelentésekor. 

A zenekar igazgatója a támogatás bejelentésekor karmesteri pálcával ajándékozta meg a győri Audi ügyvezetésének elnökét, akinek ígéretet arra, hogy egyszer majd a zenekart is vezényelheti.

Balog Zoltán miniszter egy német mondást idézett, ha Athénba mész, ne vigyél baglyokat. Ennek értelme, hogy olyan helyen ne bölcselkedjen és ne okoskodjon az ember, ahol erre nincs indok.

A miniszter szerint Győr a fejlett Pannóniában fekszik, s ha Győrnek jól megy, annál jobban megy Magyarországnak is.

Az Audi a térség igazi motorja, kultúra és gazdaság találkozása pedig nagyon szerencsés, az Audi jól választott, amikor a Győri Filharmonikus Zenekart választotta és a zenekar is jól választott, amikor az Audit választotta – fogalmazott a miniszter, aki maga tolmácsa volt, s németül is elmondta azt, amit korábban magyarul.

Az Audi korábban is gyakran szponzorált a kultúrát, jelenleg is támogatja a Győri Balettet, a Magyar Táncfesztivált, a Győri Nyár rendezvényeit valamint az Experidance Tánctársulatot. 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.07.13
A hely szelleme is számít, Monacóban vagyonokat ért a legolcsóbban elárverezett Formula versenyautó....
2024.07.13
Kisiklott Romániában a Bécs-Budapest-Bukarest útvonalon közlekedő Dacia nemzetközi gyorsvonat....
2024.07.13
Az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, Tata előtt két személyautó ütközött össze. A 72-es....
2024.07.13
Short Blade nevet kapott a Geely kisebb, ám sokkal nagyobb energiasűrűségű LFP akkumulátora, aminek....
2024.07.13
Sokkoló hír terjed a német konszernnel összefüggésben, mely szerint az alkalmazottai 40%-át is....
2024.07.13
Nemcsak a színe vadító, hanem a lénye is vonzó. A Volvo EX30 igazi különlegesség, nem csoda, hogy....
2024.07.13
A Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint halálos baleset történt....
2024.07.13
Palackozott vizet oszt a harmadfokú hőségriasztás meghosszabbítása miatt július 18-ig a MÁV-START....
2024.07.13
A várakozási idő csökkentése érdekében csak kilépő irányban üzemel a röszkei közúti határátkelőhely....
2024.07.13
Július 12-14. között a Magyar Országos Rally bajnokság negyedik versenyével, a Székesfehérvár....