e-mobilitás

Kasselben lesz a VW e-motor központja

2022.05.10.

A csoport saját beszállítója, a Volkswagen Group Components a kasseli telephelyet a „jövő elektromos motorközpontjává” alakítja. Ennek érdekében az elkövetkező négy évben megduplázzák a jelenleg 18 féle elektromos motor és egyéb elektromos alkatrészek gyártósorának számát – írja az automobilwoche.de

 

Hosszú távon Kasselnek tisztán elektromos erőművé és az e-mobilitás rendszerszolgáltatójává kell válnia – jelentette be a Volkswagen. Az elektromos hajtások csoportszintű kompetenciaközpontjaként Kassel a jövőbeli Scalable Systems Platform (SSP) elektromos hajtásláncát fejleszti a VW és az Audi márkákkal együtt. Ezekhez a lépésekhez a Volkswagen Group Components mintegy 1,2 milliárd eurót fektet be a helyszínen 2026-ig, az összeg több mint kétharmadát e-alkatrészek fejlesztésére és gyártására fordítja.

A kasseli gyár. Fotó: VW

A Volkswagen szerint a következő generációs elektromos hajtáslánc új mércét állít majd fel a hatékonyság, a teljesítmény és a térfogat tekintetében. Ennek érdekében házon belüli fejlesztésbe kezdenek: A rotoros és állórészes elektromos hajtás mellett az impulzusvezérlésű invertert is házon belül fejlesztik és gyártják a jövőben. Központi vezérlő- és szabályozó egységként a hajtáslánc agya kulcsfontosságú az alacsonyabb energiafogyasztás, a nagyobb hatótáv és a nagyobb teljesítmény szempontjából. A telephelyen a jelenlegi moduláris elektromos hajtásrendszerhez (MEB) házon belül kifejlesztett első impulzusvezérelt inverter első beindítását 2025-re tervezik.

„A kasseli gyár második fő szakterülete a magasan integrált plattformalkatrészek gyártása. Európa legnagyobb könnyűfémöntödéjének know-how-jával innovatív eljárást fejlesztettek ki a szerkezeti részek meglévő rendszereken történő öntésére. Ez lehetővé teszi nagyméretű alkatrészek gyártását közepes méretű présöntőgépeken. A projekt első nagy alkatrészét egy hátsó részhez öntötték. Az 1,6 m × 1,5 m-es alkatrész 33 egyedi alkatrészt helyettesít a hagyományos karosszériagyártáshoz képest. Kassel az SSP platformot nagyméretű öntött alkatrészekkel és más magasan integrálható platform-alkatrészekkel is ellátja, hogy hozzájáruljon a jövőbeli e-autók gyártási idejének csökkentéséhez.

"Kassel nagy szakértelemmel és bátorsággal uralta az eddigi átalakulást – és ezen az alapon a Volkswagen jövő elektromos motorközpontjává válik" – mondta Thomas Schmall, a Volkswagen Group Components technológiáért felelős igazgatósági tagja és vezérigazgatója. „A fókusz az e-drive-on van, az impulzusvezérelt inverter jövőbeli házon belüli fejlesztésével és gyártásával. Mert így döntően meghatározható az e-autó hatékonysága és hatótávolsága. A közelgő SSP platformhoz készült műszaki komponenseinkkel a legjobb általános rendszerhatékonyságot szeretnénk elérni – fogalmazott.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.06.28
A nehézkes csöves vevőtől a multimédiás információs központig: az autórádió 100 év alatt újra és....
2022.06.28
Nyolc szakág 29 versenyzőjének támogatja első lépésben a HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld-....
2022.06.28
Ulli Sima (SPÖ) városi tanácsnok szerint májusban több mint 1,1 millió kerékpárost regisztráltak a....
2022.06.28
A Volkswagen vezérigazgatója felkészültnek tartja az autógyártó konszernt az átállásra a belsőégésű....
2022.06.28
A Magyar Közút kamerája rögzítette a német sofőr hajmeresztő balesetét. ..
2022.06.28
Szirmabesenyő térségében állítottak meg a közlekedési járőrök egy gyorshajtót, aki ittasan ült a....
2022.06.28
Budapesten már május első felétől drágult a taxis tarifa, ezt a többi városban sem úszták meg az....
2022.06.28
Egy Audi A3 vezetője az „Elsőbbségadás kötelező!” jelzőtábla ellenére úgy hajtott be az....
2022.06.28
A külsőhöz csak finoman nyúltak hozzá, de megjelent egy új, 360 lóerős hibrid csúcsmodell a....
2022.06.28
A Magyar Vagon Befektetési Vagyonkezelő Zrt. megszerezte a TMH International AG tulajdonrészét a....