Hungarian Baja

Kettős győzelmet aratott a MINI a Hungarian Baján

2016.08.15.

A 2016-os FIA Cross Country Világkupa augusztus 11-14. között megrendezett magyarországi futamán a brit kisautó-gyártó egy arany- és egy ezüstéremmel koronázta meg a 2017-es Dakar Rali előtti intenzív felkészülést. A veszprémi hétvége Mikko Hirvonen első futamgyőzelmét hozta.

A pénteki, rendkívül látványosra sikerült első speciális szakaszt szombaton egy, míg vasárnap két hosszabb etap követte, amelyek összesen 675 kilométert öleltek fel. A 2-es rajtszámú MINI volánjánál ülő finn Mikko Hirvonen már a péntek esti, mindössze 10,3 kilométer hosszú speciális szakaszt az előkelő második helyen zárta, a szombati nap végére pedig a mezőny élére autóztak fel a brit autóval. A duó vasárnap is tökéletes harmóniával és kimért, magabiztos versenyzéssel érkezett célba, a negyedik etap végén így az abszolút első helyen intették le őket.

„Nagyszerű hétvégén vagyunk túl” – mondta örömittasan a sorozatbeli első futamgyőzelmét ünneplő Hirvonen. „Minden tökéletesen ment – még annak ellenére is, hogy nem vártam volna, hogy a Hungarian Baja ennyire összetett és megterhelő lesz. A verseny előtt azt hittem, hogy a hosszú etapok többnyire egyenes, teligázas szakaszok lesznek, de rendkívül technikásak és keskenyek voltak, amit az eső és a sár csak még tovább nehezített. De minden hibátlanul működött. Nagyon boldog vagyok, hogy megszereztem első futamgyőzelmemet – Michel oldalán, a MINI ALL4 Racing volánjánál” – tette hozzá a „Repülő Finn”.

Az egyesült államokbeli Bryce Menzies ugyancsak elégedett lehet a magyarországi hétvége abszolút második helyezésével, hiszen számára ez csupán a harmadik éles megmérettetés volt a Mini volánja mögött, Mortensennek pedig ez volt az első hosszú távú ralija a brit kisautó-gyártó színeiben.

A Hungarian Baja fejlesztői szempontból is ideális helyszínnek bizonyult: a Bakony-hegység lábánál elterülő változatos terepeken az X-raid csapat fejlesztői egyaránt hasznos információkkal gazdagodtak, amelyek hatalmas segítséget nyújtanak a rohamosan közeledő Dakar Rali előtti felkészülésben.

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.02.02
A HangZóna mai vendége Meggyesfalvi Tamás r. alezredes, a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság....
2023.02.02
A mai napon megtartották a bértárgyalások első fordulóját az Audi Hungariánál, melynek keretében az....
2023.02.02
Az amerikai Rivian céget a Tesla lehetséges kihívójának tartották. De a fiatal gyártó már régóta....
2023.02.02
Baleset történt az M1-esen, Hegyeshalomnál - írja a Katasztrófavédelem. Egy sávon halad a forgalom....
2023.02.02
Interjú Bartal Tamással, az Építési és Közlekedési Minisztérium helyettes államtitkárával. ..
2023.02.02
A Honda a mai sajtótájékoztató keretein belül ismertette hidrogénüzletágával kapcsolatos....
2023.02.02
A brit Shell olaj- és gázipari cég rekordnyereséggel zárta a 2022-es évet - derült ki a társaság....
2023.02.02
A győri központú, de képzéseivel, kutatásaival Mosonmagyaróváron, Zalaegerszegen és Budapesten is....
2023.02.02
Ausztriát beborítja a hó. Az Osztrák Autóklub – ÖAMTC – felszólította az autósokat, hogy csak....
2023.02.02
Európa legnagyobb autókereskedői több autót adnak el évente, mint egész Magyarország teljes éves új....