járművezetés

Kitűnően szerepelt Szabó Attila Svédországban

2019.05.30.

A norvég Andreas Nordsjø nyerte a nagyszabású járművezetői versenyt. A nyertes fődíja 100 000 euró, melyet egy új Scaniára költhet.

Harminc európai országból összesen több mint 20 000 járművezető vett részt a 100 000 eurós Scaniáért folytatott küzdelemben, de csak a nemzeti döntők győztesei juthattak ki Svédországba, Magyarországon Szabó Attila bizonyult a legjobbnak az áprilisi hazai döntőn.

A járművezetőknek a vezetésen kívül számos egyéb kihívással kell nap mint nap megküzdeniük munkájuk során. Nem csupán annyi a feladatuk, hogy eljussanak A pontból B pontba, ennél sokkal bonyolultabb, és összetett készségeket igénylő helyzetekben találják magukat. Az ehhez hasonló, élethelyzet-szerű kondíciókat teremtette meg a Scania a járművezetői verseny döntősei számára.

Attila a másfél napon keresztül zajló, nyolc vezetési képességet jól tükröző feladatot – mint például üzemanyag-takarékos vezetés, elindulás előtti ellenőrzés, rakományrögzítés, Knock the king – magában foglaló kvalifikációt kitűnően, tudását bizonyítva zárta, és a harminc résztvevőből az előkelő második helyen jutott tovább a negyeddöntőbe. A soron következő egyenes kieséses feladat során Attila a spanyol versenyzőt választotta ellenfeléül, aki a vizes kihívásban jobbnak bizonyult. A következő Super Y feladat feladta a leckét a legjobb kilenc versenyzőnek is, akik közül kikerült aztán az a három legjobb sofőr, aki megküzdhetett a saját idegeivel, hogy elnyerje a fődíjat. A leghiggadtabbnak a norvég Andreas Nordsjø bizonyult.

Azt mondhatom, hogy amit elterveztem, a feladatok során meg is csináltam, amit célként magam elé tűztem, azt elértem. A verseny végéhez közeledve már mindennek szerencsésen együtt kell állnia ahhoz, hogy valaki nyerhessen; nem biztos, hogy csak a tudáson múlik a győzelem. Aki bejutott a svéd döntőbe, az már bizonyította tudását. Általánosságban el lehet mondani, hogy a versenyzők profik voltak, emiatt igen kiélezett volt a verseny, és az is igaz, hogy teljesen egyforma körülményeket nem lehet biztosítani” – mondta Szabó Attila, a magyar döntős.

A járművezető a közlekedés legfontosabb tényezője” – mondta Erik Ljungberg, a Scania Marketing és Kommunikációs Osztályának igazgatója. „A Scania Járművezetői Versenyeken keresztül szeretnénk kihangsúlyozni a profi pilóták fontos és jelentőségteljes szerepét a fuvarozási vállalatok nyereségességére nézve, valamint a közúti biztonság és a közlekedés környezeti hatásainak csökkentésére gyakorolt hatása szempontjából.”

A Scania Járművezetői Verseny másik célja, hogy több embert vonzzon egy olyan szakmába, amely egyre igényesebb és sokoldalúbb lett.

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.07.21
A brazíliai Interlagos pályán több biztonságiautós szakasz és újraindítás után is első a Túraautó....
2024.07.21
Tombol a kabriószezon, de ingyen ebéd itt sincsen ..
2024.07.21
A heti rajzunk készítője Kelemen István. Rajzának címe: Billenő plató. ..
2024.07.21
Csak tavaly, egyetlen év leforgása alatt több mint négyszázezer hamisítványt semmisített meg a....
2024.07.21
Oscar Piastri, a McLaren ausztrál versenyzője nyerte a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíjat vasárnap a....
2024.07.21
Méretét tekintve telitalálat a kényelmes, jól vezethető és kisétvágyú Skoda Scala, melynek....
2024.07.21
A finn riválisai lemaradtak, miután a kétszeres világbajnok szombaton remek teljesítményt nyújtva....
2024.07.21
- Fokozza a közlekedők ellenőrzését az Árpád hídon a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK), az....
2024.07.21
A szombat délutáni díjátadóval zárult az idei 56. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj és a hozzá köthető....
2024.07.21
Egymásba rohant két személykocsi az M3-as autópálya 138-as kilométerénél, a Vásárosnamény felé....