balesetek

Közlekedési baleset-érzékelő rendszer okostelefon támogatással

2015.03.05.

A RevoSense Kft. közlekedésbiztonsági rendszere minden gépjárművet alkalmassá tesz arra, hogy egy esetleges közúti baleset esetén automatikusan életmentő riasztást adjon. A TAN-rendszer (Traffic Accident Notification) okostelefonos alkalmazással is kiegészül: a baleset körülményeinek pontosabb leírásában nyújt segítséget.

A RevoSense Kft. a TAN közlekedésbiztonsági rendszer tesztidőszakának lezárását követően, hamarosan piacra lép termékével. A TAN-rendszer célja, hogy a közúti balesetek során megsérült emberek túlélési esélyét növelje azáltal, hogy vészhelyzet esetén a károsult jármű helyzetét, állapotát és földrajzi helyzetét beazonosítva riasztja a call center operátorát, aki így azonnali segítséget tud küldeni.

A rendszer alapját az úgynevezett TAN Box eszköz jelenti, amely a jármű áramellátási rendszeréhez csatlakoztatva beépített szenzorai segítségével folyamatosan monitorozza a járművet: érzékeli a gyorsulást vagy lassulást, a gépjármű bármilyen irányú elfordulását, borulását, a hőmérsékletet és a pontos földrajzi helyzetet. A TAN Box kialakítása meggátolja, hogy egy baleset folytán megszakadjon a mérés és a kapcsolat a központtal. Az eszköz mostoha körülmények között is ellátja feladatát.

A TAN-rendszert kiegészíti a Heart Beat Sensor Set, amely az járműben tartózkodók pulzusát méri. Az eszköz segítségével akár már a vészhelyzet előtt jelezhet a rendszer, ami életeket menthet.

A TAN Box másik kiegészítője az iTAN okostelefon alkalmazás, melynek segítségével a mobiltelefon is a rendszer részévé válhat. Az okostelefonok rendszerbe integrálását a RevoSense Kft. speciálisan erre a célra épített, lineáris- és forgómozgást érzékelő tesztpadok segítségével tette lehetővé. Az Android és iOS operációs rendszereken elérhető applikáció a telefon fizikai paramétereinek monitorozásán és az utasok létszámának felmérésén túl alkalmas az utas vagy utasok egészségügyi (pl. vércsoport) és életfunkciós adatainak (vérnyomás, pulzus) tárolására és továbbítására.

A TAN-rendszer az Új Széchenyi Terv Vállalatok komplex technológiai innovációjának támogatása c. pályázati kiírása keretében, hazai és európai uniós támogatással valósult meg.

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.08.07
Sokáig a Haris birodalom szürke eminenciásaként dolgozott, napjainkban ismert és elismert....
2020.08.07
A dél-korai autógyártó közzé tette az első grafikákat a Korandón alapuló, tisztán elektromos....
2020.08.07
Lewis Hamilton, a Mercedes brit pilótája volt a leggyorsabb a Forma-1-es 70. évforduló Nagydíja....
2020.08.07
Ba Bilig Kínából küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra pályázatára. ..
2020.08.07
A négy évtized után feltámasztott BMW Junior Team három tehetsége, Dan Harper, Max Hesse és Neil....
2020.08.07
Valtteri Bottas, a Mercedes versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es 70. évforduló Nagydíja....
2020.08.07
Az előző versenyhétvégéhez hasonlóan a péntektől zajló 70. évforduló Nagydíján is Nico Hülkenberg....
2020.08.07
A Magyar Közút Nonprofit Zrt. kedden jelentette be, hogy kilenc új ütközéscsillapító....
2020.08.07
Autószállító tréler vontatott egy másik autószállító trélert az M5-ös autópálya Csongrád-Csanád....
2020.08.07
A vírushelyzet miatt idén nyáron nem rendeznek Formula Student-futamokat, mégsem maradnak verseny....