közlekedik a család

„Közlekedik a család” 2017-ben is – fődíj az idén megújuló Skoda Rapid Spaceback

2017.04.05.

Játékot, kalandot, edukációt és számtalan értékes nyereményt tartogat idén is az ORFK-OBB, a Skoda és az Autós Nagykoalíció által megrendezésre kerülő országos vetélkedő sorozat. A megyeszékhelyeken zajló elődöntők április 22-én kezdődnek, a feladatokat a legrövidebb időn belül, a legkevesebb hibával teljesítő családok július 10-11-én mérhetik össze tudásukat a fődíjért.

Kép és szöveg: Horváth Miklós

Immár hatodik alkalommal rendezik meg a biztonságos közlekedés mecénásai a Közlekedik a család vetélkedősorozatot, melynek elsődleges célja minél fiatalabb korban felhívni a figyelmet a biztonságos közlekedés fontosságára és a szabályok tiszteletére, melyek elengedhetetlen összetevője a szülői példamutatás – mondta Berzai Zsolt alezredes, az ORFK Közlekedésrendészeti Főosztály főreferense, az esemény március 10-én tartott sajtótájékoztatóján. Az ORFK-OBB munkatársa egyben kiemelte azt is, hogy a vetélkedő feladatainak összeállításában arra a három fő területre fókuszálnak, amelyeknek kardinális szerepe van abban, hogy a közlekedésben résztvevők, akár gyalog, kerékpárral, vagy gépjárművel közlekedve, biztonságban megérkezzenek uticéljukhoz. A KRESZ ismerete, az egyének szabálykövető magatartása és az üzembiztos jármű képezi a biztonság alapját a közlekedésben, emelte ki Berzai alezredes, hozzátéve, hogy az esemény stratégiai partnerei az említett feltételek meglétéért és minél magasabb szintű jelenlétéért tevékenykednek a mindennapokban.

Kis Máté, a Schiller Autóház Kft. márkavezetője (b), mellette Berzai Zsolt, az ORFK Közlekedésrendészeti Főosztály kiemelt főreferense és az ORFK-OBB munatársa, Knezsik István, az Autós Nagykoalíció elnöke és Dalnoki Balázs, Skoda Magyarország márkaigazgatója

A területi selejtezők április 22. és május 28. közötti lebonyolításában nincs változás az előző évek gyakorlatához, a fővárosi illetve megyei baleset-megelőzési bizottságok segítségére a megyeszékhelyeken működő Skoda márkakereskedések lesznek. A jelentkezés módja és feltételei is változatlanok, továbbra is online, vagy a versenyhelyszínen történő regisztrációt követően vehetnek részt azok a családok a vetélkedőben, ahol legalább egy családtag rendelkezik érvényes B-kategóriás jogosítvánnyal, valamint a vetélkedőben résztvevő gyermek(ek) életkora 6-17 év közötti. A családok tesztlap kitöltése után autós és kerékpáros ügyességi feladatokban, műszaki ismeretekben és elsősegélynyújtás terén mérik össze felkészültségüket. Az a család nyeri a területi selejtezőt, és jut a június 10-11-i döntőbe, aki a kijelölt feladatokat a legrövidebb időn belül és a legkevesebb hibával teljesíti. A területi versenyeken is értékes nyeremények várnak a résztvevőkre, azonban minden döntőbe jutott család egy-egy 30 ezer forint értékű üzemanyag utalványt, Europ Assistance Autó SOS bázis csomagot kap ajándékba, valamint a 2.- 20. helyezett család egy-egy Hunguest Hotel szállodába szóló térítésmentes hétvégi üdülésre jogosító kupon nyertese lesz az Autós Nagykoalíció jóvoltából.

Knezsik István, az Autós Nagykoalíció elnöke beszédében kitért arra, hogy a KRESZ egy olyan szabályrendszer, amelyet önálló nyelvként meg kell tanulnia mindenkinek. Kiemelte, hogy a több mint 150 tagot és szervezetet magába foglaló érdekképviseleti szervezet legfőbb küldetéseinek egyike a közlekedésbiztonság fontosságának hangsúlyozása, ezért arra kért mindenkit, hogy „fogjunk össze annak érdekében, hogy mindenki haza érjen és közlekedjünk úgy, mintha a körülöttünk lévő járművekben a szeretteink ülnének”. Végül, de nem utolsó sorban az ANK elnöke a közlekedésben is kardinális fontosságú tudatos tervezésre hívta fel a figyelmet: „mindenkinek 86400 másodperc áll egy nap folyamán a rendelkezésére és mivel időt nem vehetünk, az előre gondolkodás, az útvonaltervezés soha nem volt olyan fontos, mint manapság”.

A „Közlekedik a család” saját standja megtalálható lesz a március 24-én induló AutoMobil & Tunig Show-n

Dalnoki Balázs, a Skoda Magyarország márkaigazgatója elmondta, hogy „a cseh márka nemcsak egy technikai partnere a rendezvénynek, hiszen a márka hitvallásának fő eleme a biztonság… többek között ezért is népszerűek autóink a családi slágermodellek körében”. A nyereményautó idén egy közepes felszereltségű, ráncfelvarrott, 95 lóerős 1.0 TSI motorral szerelt Rapid Spaceback lesz, mely alapáron kínál blokkolásgátlót és elektronikus menetstabilizálót (vontatmánystabilizálóval), vezető- és utasoldali, oldal- és függönylégzsákokat, akárcsak a gumiabroncsok légnyomásának folyamatos ellenőrzését. A fődíj bőr kormánykerékkel, fűthető első ülésekkel, hátsó parkolóradarral, klímaberendezéssel és 15"-os könnyűfém keréktárcsákkal felszerelt. A Rapid 2016-ban a második legnépszerűbb Skoda modell volt hazánkban, a megújulásnak köszönhetően tovább bővül biztonsági arzenálja fáradságérzékelővel, és vészfék asszisztenssel, kényelmi berendezései között megjelenik a WLAN-hotspot, mellyel az utasok folyamatos internetkapcsolattal rendelkezhetnek. „A vetélkedő során végrehajtandó feladatokban szeretnénk bemutatni azokat a vezetéstámogató rendszereket (sávtartó automata, dugófigyelő, ésatöbbi) melyek az okos és praktikus megoldások mellett további segítségére lehetnek sofőröknek a közlekedésben” – zárta gondolatait Dalnoki Balázs.

A családi vetélkedővel párhuzamosan (május 1. és június 4. között) a www.kozlekedikacsalad.hu honlapon ötfordulós online közlekedésbiztonsági vetélkedő is zajlik, amelynek során fordulónként értékes ajándékcsomagot és üzemanyag-utalványt lehet nyerni. Az internetes játék fődíja egy egyhetes ŠKODA tesztvezetés egy tank üzemanyaggal. A területi versenyeket a fővárosi és a megyei baleset-megelőzési bizottságok bonyolítják le 2017. április 22. és május 28. között, az alábbi ütemezés szerint:

- április 22.: Budapest (ŠKODA Schiller), Tatabánya (Porsche Tatabánya), Szeged (Porsche Szeged)

- május 6.: Békéscsaba (AutoMobil Körös), Székesfehérvár (Wolf Autó), Szolnok (Juvenal Kft.), Kecskemét (Brill)

- május 13.: Cegléd (Ceglédi Autóház), Győr (Porsche Győr), Miskolc (Miskolc Autó), Pécs (Megyer Autócentrum)

- május 20.: Szombathely (Végh Autóház), Szekszárd (Alisca Autócentrum), Kaposvár (KargMobil Kft.), Salgótarján (AutoTrade’91 Kft.)

- május 27.: Nyíregyháza (Platán Autóház), Veszprém (Piedl Kft.), Zalaegerszeg (Autó Fatér Kft.)

- május 28.: Nyíregyháza (Platán Autóház), Debrecen (Debrecen Autóház), Veszprém (Piedl Kft.), Eger (Sándor Autóház)

A pontos helyszínekről és időpontokról a verseny honlapján – www.kozlekedikacsalad.hu  – tájékozódhatnak az érdeklődők. A területi versenyre a fenti honlapon elektronikus úton, valamint a vetélkedő napján, a helyszínen személyesen lehet jelentkezni.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.05.28
Áprilisban a DataHouse adatai szerint mintegy 80 900 személygépkocsi cserélt gazdát, 21 százalékkal....
2024.05.28
Múzeumi darabokat idéző klasszikus műveket mutatnak be a Mester tanítványai. ..
2024.05.28
Ketten meghaltak, amikor frontálisan ütközött két autó a 48-as főúton, Haláp és Vámospércs között....
2024.05.28
Az amerikai közúti közlekedésbiztonsági hivatal (NHTSA) vizsgálatot idított Waymo vállalat ötödik....
2024.05.28
Farkas Kevin megtörte a jeget, és megszerezte első pontjait a 2024-es szezonban Le Mans-ban, a Red....
2024.05.28
Hazánkban is bemutatkozott a Suzuki Swift negyedik generációja. A teljesen új modell az elődök....
2024.05.28
A 67-es főút Látrány elkerülő szakaszának bővítése keretében átadott több mint 10 kilométeres....
2024.05.28
Véget ért egy jókora dugókkal járó munka, mostantól az autósok és a gyalogosok is örülhetnek. ..
2024.05.28
Az elmúlt héten a megengedett sebességhatárokat regisztráltan 2926-an lépték át Bács-Kiskun....
2024.05.28
Balesetek, torlódások, rendkívüli közlekedési események az Útinform jelentése alapján. ..