közlekedik a család

„Közlekedik a család” 2017-ben is – fődíj az idén megújuló Skoda Rapid Spaceback

2017.04.05.

Játékot, kalandot, edukációt és számtalan értékes nyereményt tartogat idén is az ORFK-OBB, a Skoda és az Autós Nagykoalíció által megrendezésre kerülő országos vetélkedő sorozat. A megyeszékhelyeken zajló elődöntők április 22-én kezdődnek, a feladatokat a legrövidebb időn belül, a legkevesebb hibával teljesítő családok július 10-11-én mérhetik össze tudásukat a fődíjért.

Kép és szöveg: Horváth Miklós

Immár hatodik alkalommal rendezik meg a biztonságos közlekedés mecénásai a Közlekedik a család vetélkedősorozatot, melynek elsődleges célja minél fiatalabb korban felhívni a figyelmet a biztonságos közlekedés fontosságára és a szabályok tiszteletére, melyek elengedhetetlen összetevője a szülői példamutatás – mondta Berzai Zsolt alezredes, az ORFK Közlekedésrendészeti Főosztály főreferense, az esemény március 10-én tartott sajtótájékoztatóján. Az ORFK-OBB munkatársa egyben kiemelte azt is, hogy a vetélkedő feladatainak összeállításában arra a három fő területre fókuszálnak, amelyeknek kardinális szerepe van abban, hogy a közlekedésben résztvevők, akár gyalog, kerékpárral, vagy gépjárművel közlekedve, biztonságban megérkezzenek uticéljukhoz. A KRESZ ismerete, az egyének szabálykövető magatartása és az üzembiztos jármű képezi a biztonság alapját a közlekedésben, emelte ki Berzai alezredes, hozzátéve, hogy az esemény stratégiai partnerei az említett feltételek meglétéért és minél magasabb szintű jelenlétéért tevékenykednek a mindennapokban.

Kis Máté, a Schiller Autóház Kft. márkavezetője (b), mellette Berzai Zsolt, az ORFK Közlekedésrendészeti Főosztály kiemelt főreferense és az ORFK-OBB munatársa, Knezsik István, az Autós Nagykoalíció elnöke és Dalnoki Balázs, Skoda Magyarország márkaigazgatója

A területi selejtezők április 22. és május 28. közötti lebonyolításában nincs változás az előző évek gyakorlatához, a fővárosi illetve megyei baleset-megelőzési bizottságok segítségére a megyeszékhelyeken működő Skoda márkakereskedések lesznek. A jelentkezés módja és feltételei is változatlanok, továbbra is online, vagy a versenyhelyszínen történő regisztrációt követően vehetnek részt azok a családok a vetélkedőben, ahol legalább egy családtag rendelkezik érvényes B-kategóriás jogosítvánnyal, valamint a vetélkedőben résztvevő gyermek(ek) életkora 6-17 év közötti. A családok tesztlap kitöltése után autós és kerékpáros ügyességi feladatokban, műszaki ismeretekben és elsősegélynyújtás terén mérik össze felkészültségüket. Az a család nyeri a területi selejtezőt, és jut a június 10-11-i döntőbe, aki a kijelölt feladatokat a legrövidebb időn belül és a legkevesebb hibával teljesíti. A területi versenyeken is értékes nyeremények várnak a résztvevőkre, azonban minden döntőbe jutott család egy-egy 30 ezer forint értékű üzemanyag utalványt, Europ Assistance Autó SOS bázis csomagot kap ajándékba, valamint a 2.- 20. helyezett család egy-egy Hunguest Hotel szállodába szóló térítésmentes hétvégi üdülésre jogosító kupon nyertese lesz az Autós Nagykoalíció jóvoltából.

Knezsik István, az Autós Nagykoalíció elnöke beszédében kitért arra, hogy a KRESZ egy olyan szabályrendszer, amelyet önálló nyelvként meg kell tanulnia mindenkinek. Kiemelte, hogy a több mint 150 tagot és szervezetet magába foglaló érdekképviseleti szervezet legfőbb küldetéseinek egyike a közlekedésbiztonság fontosságának hangsúlyozása, ezért arra kért mindenkit, hogy „fogjunk össze annak érdekében, hogy mindenki haza érjen és közlekedjünk úgy, mintha a körülöttünk lévő járművekben a szeretteink ülnének”. Végül, de nem utolsó sorban az ANK elnöke a közlekedésben is kardinális fontosságú tudatos tervezésre hívta fel a figyelmet: „mindenkinek 86400 másodperc áll egy nap folyamán a rendelkezésére és mivel időt nem vehetünk, az előre gondolkodás, az útvonaltervezés soha nem volt olyan fontos, mint manapság”.

A „Közlekedik a család” saját standja megtalálható lesz a március 24-én induló AutoMobil & Tunig Show-n

Dalnoki Balázs, a Skoda Magyarország márkaigazgatója elmondta, hogy „a cseh márka nemcsak egy technikai partnere a rendezvénynek, hiszen a márka hitvallásának fő eleme a biztonság… többek között ezért is népszerűek autóink a családi slágermodellek körében”. A nyereményautó idén egy közepes felszereltségű, ráncfelvarrott, 95 lóerős 1.0 TSI motorral szerelt Rapid Spaceback lesz, mely alapáron kínál blokkolásgátlót és elektronikus menetstabilizálót (vontatmánystabilizálóval), vezető- és utasoldali, oldal- és függönylégzsákokat, akárcsak a gumiabroncsok légnyomásának folyamatos ellenőrzését. A fődíj bőr kormánykerékkel, fűthető első ülésekkel, hátsó parkolóradarral, klímaberendezéssel és 15"-os könnyűfém keréktárcsákkal felszerelt. A Rapid 2016-ban a második legnépszerűbb Skoda modell volt hazánkban, a megújulásnak köszönhetően tovább bővül biztonsági arzenálja fáradságérzékelővel, és vészfék asszisztenssel, kényelmi berendezései között megjelenik a WLAN-hotspot, mellyel az utasok folyamatos internetkapcsolattal rendelkezhetnek. „A vetélkedő során végrehajtandó feladatokban szeretnénk bemutatni azokat a vezetéstámogató rendszereket (sávtartó automata, dugófigyelő, ésatöbbi) melyek az okos és praktikus megoldások mellett további segítségére lehetnek sofőröknek a közlekedésben” – zárta gondolatait Dalnoki Balázs.

A családi vetélkedővel párhuzamosan (május 1. és június 4. között) a www.kozlekedikacsalad.hu honlapon ötfordulós online közlekedésbiztonsági vetélkedő is zajlik, amelynek során fordulónként értékes ajándékcsomagot és üzemanyag-utalványt lehet nyerni. Az internetes játék fődíja egy egyhetes ŠKODA tesztvezetés egy tank üzemanyaggal. A területi versenyeket a fővárosi és a megyei baleset-megelőzési bizottságok bonyolítják le 2017. április 22. és május 28. között, az alábbi ütemezés szerint:

- április 22.: Budapest (ŠKODA Schiller), Tatabánya (Porsche Tatabánya), Szeged (Porsche Szeged)

- május 6.: Békéscsaba (AutoMobil Körös), Székesfehérvár (Wolf Autó), Szolnok (Juvenal Kft.), Kecskemét (Brill)

- május 13.: Cegléd (Ceglédi Autóház), Győr (Porsche Győr), Miskolc (Miskolc Autó), Pécs (Megyer Autócentrum)

- május 20.: Szombathely (Végh Autóház), Szekszárd (Alisca Autócentrum), Kaposvár (KargMobil Kft.), Salgótarján (AutoTrade’91 Kft.)

- május 27.: Nyíregyháza (Platán Autóház), Veszprém (Piedl Kft.), Zalaegerszeg (Autó Fatér Kft.)

- május 28.: Nyíregyháza (Platán Autóház), Debrecen (Debrecen Autóház), Veszprém (Piedl Kft.), Eger (Sándor Autóház)

A pontos helyszínekről és időpontokról a verseny honlapján – www.kozlekedikacsalad.hu  – tájékozódhatnak az érdeklődők. A területi versenyre a fenti honlapon elektronikus úton, valamint a vetélkedő napján, a helyszínen személyesen lehet jelentkezni.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.09.27
Az M0-s autóút déli szektorán az 1-es főúti végcsomópont felé, a 14-es km-nél két kamion ütközött....
2023.09.27
A dabasi nyomozók 48 óra alatt elfogtak két gépkocsitolvajt, és megtérítettek 15,5 millió forintot....
2023.09.27
Egri és tarnamenti focisták, világhírű magyar labdarúgás szakértő, állatbarát, jótékony heves....
2023.09.27
Tíz év után látható ismét Párizsban a Titanic történetét megidéző nagyszabású kiállítás, amelynek....
2023.09.27
Az új generációs Lexus NX szabadidőjármű számos innovatív szolgáltatása, megoldása között szürke....
2023.09.27
Ötödik generációs harci repülőgépek beszerzéséhez kérte a parlament jóváhagyását a román védelmi....
2023.09.27
Tudóscsoport jelentése az UFO-król.   ..
2023.09.27
Egy kamion és egy személyautó ütközött össze az M5-ös autópálya 86-os kilométerszelvényénél,....
2023.09.26
"Volt olyan autós a múlt héten vármegyénkben, aki egy órán belül kétszer került lencsevégre: a....
2023.09.26
14 évesen is jó a hibrid Lexus ..