közlekedik a család

Közlekedik a Család – Negyedszer!

2015.04.09.

Az Országos Balesetmegelőzési Bizottság, felelevenítve a kilencvenes években nagy sikerrel futó családi vetélkedőjét, négy évvel ezelőtt hívta ismét életre a Közlekedik a Család versenyt. A kezdeményezés sikerét mutatja, hogy idén ismét megrendezik ezt az országos, közlekedésbiztonsági vetélkedőt. Ezt ma sajtótájékoztatón jelentették be a verseny szervezői és fő támogatói, az Országos Balesetmegelőzési Bizottság mellett az Autós Nagykoalíció és a Porsche Hungária.

A sajtótájékoztatót stílusosan a Fáy utcai Škoda szalonban tartották, hiszen az idei fődíj ismét egy Škoda személygépkocsi, a nemrég bemutatott új Fabia, kombi változata lesz. Házigazdaként Vérten Sándor a PH kommunikációs vezetője köszöntötte a megjelenteket. Kiss Csaba, az Országos Balesetmegelőzési Bizottság főtitkára mellett Knezsik István az Autós Nagykoalíció elnöke és Dalnoki Balázs a PH Škoda márkaképviselet vezetője ismertették az idei verseny legfontosabb részleteit. Mindannyian hangsúlyozták, hogy a jó és korszerű gépjárművek mellett, a biztonságos közlekedés alapja az azt vezető ember, annak szabálytisztelete, megfelelő magatartása az utakon.

Balról-jobbra: Knezsik István, Kiss Csaba, Dalnoki Balázs és Vérten Sándor

A Közlekedik a Család vetélkedő ebből a szempontból kiemelt jelentőséggel bír, hiszen a család nevelő-oktató szerepe pótolhatatlan. Egy ilyen verseny során, amellett, hogy a résztvevőknek naprakész KRESZ tudással kell rendelkezniük, a gyermekek számára mutatott jó példák az alapjai annak, hogy a felnövekvő generációkból biztonságosan közlekedő felnőttek váljanak.

A korábbi évekhez hasonlóan az OBB ismét várja a 6 és 17 év közötti gyermekekkel rendelkező családok jelentkezését a versenysorozatra, ahol legalább az egyik szülőnek rendelkeznie kell B kategóriás vezetői engedéllyel. Az országos döntőt június 21-én rendezik a Hungaroringen, addig helyi, megyei döntőkön mérkőzhetnek meg a családok a döntőbe jutásért. Az elődöntőket a korábbi évekhez hasonlóan a megyeszékhelyeken található Škoda márkakereskedéseknél szervezik meg a helyi Balesetmegelőzési Bizottságok szakembereinek segítségével.

A döntőbe kerülésért az Interneten is lehet versenyezni, május 1. és június 7. között ötfordulós, játékos vetélkedőn lehet a weben részt venni. A feladatokat eredményesen teljesítők között fordulónként kisorsolnak a Hungaroring Sport Zrt. felajánlásaként a Formula 1 Magyar Nagydíjra 2 db belépőt, az Autós Nagykoalíció felajánlásaként 1 db 10.000 Ft értékű üzemanyag utalványt, valamint a Porsche Hungária Kereskedelmi Kft. felajánlásaként 1 db 10.000 Ft értékű Skoda ajándékcsomagot. Az itt legjobb eredményt elért család +1-ként kerül be az országos döntőbe, amelyen, így összesen 21 család mérkőzhet meg a fődíjért.

Pillanatkép a tavalyi döntőről

A megyei döntőket 2015. április 25. és június 13. között szervezik az alábbiak szerint:

Április 25.   Budapest, Tatabánya, Szeged,

Május 9. Kaposvár, Békéscsaba, Salgótarján, Székesfehérvár

Május 16. Győr, Miskolc, Pécs, Szombathely,

Május 30.  Veszprém, Szekszárd, Nyíregyháza

Május 31. Nyíregyháza, Debrecen

Június 6.  Kecskemét, Szolnok, Cegléd, Gyöngyös

Június 13. Zalaegerszeg

A versenyről minden részlet megtalálható a www.kozlekedikacsalad.hu címen, itt lehet jelentkezni a megyei döntőkre illetve az internetes megmérettetésre, emellett a részvételi feltételekről is itt tájékozódhatnak a vállalkozó kedvű családok.

 

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.05.29
Egyszerre két, párhuzamos kutatási és fejlesztési projektet indít útjára a Toyota. Az egyikben a....
2024.05.29
Az elmúlt években hatalmas változáson ment keresztül a gyári első szerelés (original equipment, OE....
2024.05.29
Két kerékpáros ütközött össze Debrecenben, egyikőjük súlyos sérüléseket szenvedett. ..
2024.05.29
Befejeződött a Hungaroringen zajló munkálatok első üteme, amely során látványos változáson esett át....
2024.05.29
Megint jön egy újabb szezon, kétkerékre pattan a magyar! De jó is lenne, viszont nem eszik ilyen....
2024.05.29
A retró járművek rajongói 2024. június 1-jén és 2-án az ötvenéves V63-as Gigant villanymozdony....
2024.05.29
Visszatérnek az étkezőkocsik a Balaton InterCitykbe. Idén május 25-től – egészen a szezon végéig –....
2024.05.29
Nem megnyugtatóak a keddi közlekedési baleseti statisztikák, amelyeket az Országos Rendőr-....
2024.05.29
A magyarázat már-már banális, mégis kevesen tudják a választ.   ..
2024.05.28
Áprilisban a DataHouse adatai szerint mintegy 80 900 személygépkocsi cserélt gazdát, 21 százalékkal....