fenntartható közlekedés

Lamborghini sportautó mellett mézet is termelnek

2022.04.30.

Az Automobili Lamborghini immár második éve kapja meg a Green Star Award díjat, ezzel Olaszország egyik legfenntarthatóbb vállalataként ismerik el a gyártót. Ez annak a számos kezdeményezésnek és beruházásnak köszönhető, amelyek a környezeti fenntarthatóság területén 2009 óta haladnak előre – írja honlapján az olasz, de német tulajdonban levő gyártó.

A díjat minden évben a Német Minőségügyi és Pénzügyi Intézet (Istituto Tedesco Qualità e Finanza, ITQF) adja át a hamburgi Menedzsment és Gazdaságkutató Intézettel (IMWF) együttműködve. Összetett és gondos online elemzés alapján meghatározzák, hogy mely vállalatok voltak a leginkább elkötelezettek a zöld gazdaság stratégiái iránt. A kifejezett cél a környezetre és a társadalomra gyakorolt ipari hatás csökkentése. A tanulmány több mint egymillió online referenciát tartalmaz a 2000 vizsgált vállalathoz kapcsolódóan. A 30 figyelembe vett szempont az ökológiai, gazdasági és társadalmi fenntarthatóság, az innováció és a technológia.

A cég központja. Fotó: Lamborghini

Stephan Winkelmann, az Automobili Lamborghini elnök-vezérigazgatója így nyilatkozott: "Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy 2022-ben ismét elnyertük a Green Star Award díjat. Elkötelezettségünk hosszú múltra tekint vissza: már 2009-ben, a korai szakaszban olyan fenntarthatósági intézkedéseket dolgoztunk ki, amelyek 2015-ben CO2-semleges gyártóhelyként való tanúsításunkhoz vezettek. Ma ezen az úton haladunk – egyre növekvő tudatossággal. Ezt bizonyítja a jelenlegitől 2030-ig tartó programunk, ez az összes modell hibridizációjához és egy negyedik teljesen elektromos modell bevezetéséhez vezet néhány éven belül.

Stephan Winkelmann Fotó: Lamborghini

A Lamborghini által 2009 óta megvalósított központi projektek közé tartozik egy 10 000 tölgyes park létrehozása, a méhekkel való biomonitoring projektek, az Emilia-Romagna régió egyik legnagyobb fotovoltaikus üzemének építése, valamint egy távfűtési és CHP-üzem építése. Mindannyian alapvető mértékben hozzájárultak ahhoz, hogy a helyszínt 2015-ben klímasemlegesnek minősítsék. Ez a tanúsítvány még mindig igaz, bár az üzem területe azóta megduplázódott.

Méhészeti projekt Lambó módra. Fotó: Lamborghini

A közelmúlt kezdeményezései közé tartozik a körforgásos gazdaságra irányuló projekt, a bőr- és szénszálas hulladék újrahasznosítására. Eközben egy fenntartható logisztikai projekt elindítása az Urus  szállításából származó kibocsátások 85% -os csökkenését eredményezte. Most vonattal szállítják őket. Ma a Lamborghini jó úton halad afelé, hogy co2-semlegessé váljon, nemcsak termelési helyszínként, hanem vállalatként is.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.06.16
A Monacói Nagydíjon leleplezett Purespeed Speedster a limitált szériás, exkluzív Mythos sorozat....
2024.06.16
A heti rajzunk készítője Kelemen István. Rajzának címe: Gyógymód. ..
2024.06.16
A Legfelsőbb Bíróság új ítélete: a részegség „ránézésre” is megállapítható. ..
2024.06.16
Egy évvel a centenáriumi győzelem után a Ferrari megismételte a bravúrt a Le Mans-i 24 órás....
2024.06.16
Ambivalens érzéseket támaszt bennem használttesztünk mai főszereplője, hiszen még annyira fiatal,....
2024.06.16
Egy európai központú, globális piaci elemző szervezet összeállította a legjobb fiatal használt....
2024.06.16
Már csak egy hét és újra eljön a Múzeumok Éjszakája, június 22-én az ország számos pontján várják....
2024.06.16
Súlyos közlekedési baleset történt vasárnap kora délután az Országos Katasztrófavédelmi....
2024.06.16
A dél-karolinai Charleston melletti gyárban megkezdődött a Volvo új elektromos zászlóshajó SUV-ja....
2024.06.16
Tóbiás és Balambér közlekedési kalandjában ahhoz adunk tippeket, hogyan mutassunk jó példát a....