Mini Cooper

Látványos győzelem a világpremier előtt

2024.06.08.

A Mini John Cooper Works és a Bulldog Racing diadalt ünnepelt a nürburgringi 24-órás futamon.

A világpremier előtt álló MINI John Cooper Works látványos győzelmet aratott az idei nürburgringi 24-órás futamon. A június 1-2. között megrendezett eseményen a 317-es rajtszámot viselő MINI John Cooper Works PRO versenyautó és a 474-es rajtszámot viselő MINI John Cooper Works versenyautó is magával ragadó eredményt ért el, amellyel bebetonozta a brit prémiummárka helyét a motorsport élvonalában.

A 317-es rajtszámmal induló MINI John Cooper Works PRO versenyautó – amelynek műszaki alapjait a 2024 őszén világpremierjét ünneplő, új MINI John Cooper Works adja – az SP3T kategóriában aratott diadalt letaglózó, 10 perc 06 másodperces legjobb köridővel, amelyet a nagy-britanniai Charlie Cooper, a német Christoph Kragenings, a szintén német Sebastian Sauerbrei és az osztrák Markus Fischer alkotta pilótakvartett utóbbi tagja autózott ki a modellből. E látványos teljesítmény ellentmondást nem tűrően támasztja alá a MINI John Cooper Works modellek következő generációjában rejlő sportautós adottságokat és jövőbeni lehetőségeket.

A 474-es rajtszámmal induló, hatfokozatú manuális váltóval szerelt MINI John Cooper Works a VT-2 kategóriában elért harmadik helyezésével írta tovább legendás örökségét. A tavalyi második helyre építkezve a Marco Zabel, Sascha Korte, Andreas Hilgers és Michael Bräutigam alkotta német kvartettel rajthoz álló versenyautó 10 perc 44,118 másodperces legjobb köridőt futott, a MINI hosszú távon is kikezdhetetlen versenyképességét igazolva.

„Micsoda teljesítmény a MINI-től és a Bulldog Racing-től! Kategóriagyőzelem a világ legkeményebb versenyén! A MINI versenyszelleme a Monte Carlo Ralin aratott első híres győzelem hatvanadik évfordulóján is él. John Cooper öröksége szüntelenül hajt minket előre” – fogalmazott Stefanie Wurst, a MINI márka vezetője a kimagasló teljesítmény kapcsán.

Mindkét „nürburgi” versenyautót nagyteljesítményű Pirelli gumiabroncsokkal szerelték, hogy a Zöld Pokolként is emlegetett aszfaltcsíkon a maximumot hozhassák ki magukból. A verseny abszolút ranglistáján a 317-es rajtszámot viselő MINI John Cooper Works PRO versenyautó a bámulatos 71., a 474-es rajtszámot viselő MINI John Cooper Works versenyautó pedig a 78. helyen végzett a 127 induló közül – a világ egyik legmegerőltetőbb versenyén téve tanúbizonyságot a brit prémiummárka tartósságáról és rátermettségéről.

Az új MINI Cooper benzinmotorral szerelt modellváltozatai, a MINI Cooper C és a MINI Cooper S május elején érkeztek meg a világ útjaira. Az új MINI John Cooper Works 2024 októberében ünnepli világpremierjét, a brit prémiumgyártó innovációk és örökségek iránti elköteleződésének újabb mérföldköveként. Mint ilyen, az újdonság – amelyet arra terveztek, hogy kitolja a sebesség és az agilitás határait – benzinmotorral szerelt és tisztán elektromos meghajtású modellváltozatban is elérhető lesz.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.07.13
A hely szelleme is számít, Monacóban vagyonokat ért a legolcsóbban elárverezett Formula versenyautó....
2024.07.13
Kisiklott Romániában a Bécs-Budapest-Bukarest útvonalon közlekedő Dacia nemzetközi gyorsvonat....
2024.07.13
Az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, Tata előtt két személyautó ütközött össze. A 72-es....
2024.07.13
Short Blade nevet kapott a Geely kisebb, ám sokkal nagyobb energiasűrűségű LFP akkumulátora, aminek....
2024.07.13
Sokkoló hír terjed a német konszernnel összefüggésben, mely szerint az alkalmazottai 40%-át is....
2024.07.13
Nemcsak a színe vadító, hanem a lénye is vonzó. A Volvo EX30 igazi különlegesség, nem csoda, hogy....
2024.07.13
A Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint halálos baleset történt....
2024.07.13
Palackozott vizet oszt a harmadfokú hőségriasztás meghosszabbítása miatt július 18-ig a MÁV-START....
2024.07.13
A várakozási idő csökkentése érdekében csak kilépő irányban üzemel a röszkei közúti határátkelőhely....
2024.07.13
Július 12-14. között a Magyar Országos Rally bajnokság negyedik versenyével, a Székesfehérvár....