Kiss Norbi

A legjobb magyar Mercedes Sprinter

2018.06.28.

Ritka szerencsés csillagzat alatt született Kiss Norbi kétszeres Európa Bajnok, hatszoros magyar bajnok autóversenyző és Mercedes marketing együttműködése. Valószínűleg ennek első és legfontosabb oka, hogy a legendás fiatal sportoló és a legendás régi autómárka pont akkor és pont úgy találkozott ahogy az a legmegfelelőbb, egy jó kezdethez. Kiss Norbi sikerei csúcsán két egymást követő évben szerzett Európa bajnoki győzelme után szerződött a német Tankpool 24 Mercedes versenycsapathoz. A Mercedes legfontosabb hazai importőre a Pappas autó pedig éppen komoly máig tartó modell offenzivában volt, amely érintette a csillagos márka luxus autóit, sport autóit és tehergépjárműveit egyaránt. Meg voltak tehát a marketing szinergiák. A Magyarországon rendkívül népszerű, de egész Európában ismert, nyelveket magas szinten beszélő, kitűnő megjelenésű sikeres sportoló szinte olyan volt, mintha legyártották volna reklám arcnak a Mercedes számára. 

Képre kattintva galéria nyílik!

Tehergépjárműveknek jobb reklám nem nagyon kell mint egy kamion Európa bajnok. Sportautóknak jobb reklámot nem nagyon lehet elképzelni mint azt a valakit, aki egyedüli magyarként tesztelhette versenykörülmények között a DTM gyári versenyautóját. Egy luxusautó kényelméről kevés ember tud többet és hitelesebbet mondani mint az, aki az egész kontinenst keresztül-kasul vezeti azért, hogy elmenjen azokra a versenypályákra, ahol gyakran végül ő vezet a leggyorsabban. 

Képre kattintva galéria nyílik!

Mindez csak arról jutott eszembe, hogy kilátogattam a Kamion EB hungaroringi futamára, ahol Kiss Norbi Mercedes versenykamionjával szemben ott sorakoztak egymás mellett a csillagos márka legújabb teherautói és AMG sportautói. Készítettem is Norbiról néhány fotót, mert feltétlenül megörökítendőnek éreztem ezt a ritka harmóniát ahol hiteles egy szponzor, a szponzoráltja nagy számú rajongói körében és hiteles egy szponzorált, szponzora színeiben, logoival. Valószínűleg a Kiss Norbi Mercedes Pappas együttműködést tanítani fogják a marketing tankönyvek. Mert a Kiss Norbi sok százezer, ha nem milliós nagyságrendű magyar rajongója bizonyosan közelebb került e kapcsolat által a kedvencét szponzoráló márkával. Az is aki nem tud venni AMG GT-t csak A vagy B osztályt, az is aki nem tud új Sprintert venni csak használtat. Az már csak a hab ennek az együttműködésnek a tortáján, hogy - mint Kiss Norbitól megtudtam - a Pappasnál nem csak nagyon profik de igazán jó fejek is. Az őt szeretők számára közismert állatvédelmi törekvéseit is szimpátiával figyelik és büszkék rá. De Norbi azt is elmondta, hogy ugyan ez a helyzet versenycsapatánál a legendás Mercedeses mérnökök által alapított Tankpool 24-nél. Sőt, a Mercis verseny csapatának egyik vezetője még állateledel adományt is küldött Norbi alapítványának a Macskaárvaháznak.

Hát lehet ennyi véletlen egyszerre? Nem hiszem! Ez több annál, ez maga a marketing a négyzeten.

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.02.25
Valentin Dubinin Oroszországból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2020.02.25
Sosem volt még ilyen erős Mini, a Clubman és a Countryman modellek JCW változatai bestális erővel....
2020.02.25
125. születésnapját ünnepli a ŠKODA, ebből az alkalomból a cseh gyártó KODIAQ, KAROQ és FABIA....
2020.02.25
Átlagosan 12 százalékos béremelést hajt végre a Magyar Suzuki Zrt., míg a fizikai dolgozói körében....
2020.02.25
Az Italdesign úgy határozott, hogy felfüggeszti valamennyi termelési tevékenységét a koronavírus....
2020.02.25
Lezárult az Autós Nagykoalíció pályázata, amelyre rengetegen jelentkeztek. A nyertesek ingyenes....
2020.02.25
Nem lehet igénybe venni a megszokott útdíjfizetési szolgáltatásokat február 27-én, csütörtökön 22....
2020.02.25
Érdekességek és 10 kihagyhatatlan programajánlat Kuba első számú üdülőparadicsomából. Fedezzük fel....
2020.02.25
Számos olyan segítő tevékenységet végző vállalat működik ma Magyarországon, amelynek létezéséről....
2020.02.25
A Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős öt helyet javítva kilencedikként teljesítette a katari....