ünnepek

Ma ne üljön autóba, sétáljon ki a majálisra!

2015.05.01.

Országszerte számtalan program várja az érdeklődőket, de a méretes lezárások miatt jobban jár, ha otthon hagyja a kocsiját, de még a villamosbérletét is.

Ez aztán a retro-majális! Ideológiailag fejlett felvonulás 1975-ből

Ha a Forma-1-es pilóták veszik át az uralmat a pesti utcán, az úrvezető jobban teszi, ha otthon hagyja a kocsiját. A Május 1-ei rendezvények miatt napok óta lezárások keserítik az utazók dolgát a fővárosban. Buda többé-kevésbé már elesett. A fonódó villamos-beruházás miatt egyébként is rövidített úton járó rakparti villamosokat eltérítették. Maradt az egy szem 86-os busz, amely hivatott fenntartani az összeköttetést Óbuda és Újbuda között. Ezt a járatot a Várkert Bazár rendezvényhelyszínné nyilvánításával eltérítették, a néhány száz méteres lezárás miatt húszperces kerülőre kényszerül. Ezután következik a Batthyányi tér és környékének háború dúlta szakasza, ezzel a 86-ost gyakorlatilag kivégezték, használhatatlan. Se villamos, se busz, de ünnep révén érdemes mégis megnézni az attrakcióakat, így marad a gyaloglás. 

Azaz hogy még ez se biztos: a gyalogosok sem közlekedhetnek a Lánchídon, az autósok elől lezárják egyebek mellett a Clark Ádám teret, az Alagút utcát és a Fő utcát is. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tájékoztatása szerint lezárják továbbá a budai alsó rakpart, a Szent Gellért rakpart, a Várkert rakpart és a Bem rakpart egy-egy szakaszát, a Jégverem utcát, az Erzsébet híd Attila úti lehajtóját és az Attila út egy részét is. A budai alsó és felső rakpart Batthyány tér és Erzsébet híd közötti részén tartják a Nagy Futam elnevezésű autós és légi parádét, a rendezvény előkészületei miatt a Lánchíd utcát és az Ybl Miklós teret már kedden lezárták.

Ugyancsak lezárják a közúti forgalom elől a pesti alsó rakpartot a Havas utcától a Szent István parknál lévő felhajtóig, a Széchenyi felső rakpartot az Arany János utcától a Széchenyi térig, a Széchenyi teret, az Eötvös teret, a József Attila utcát a Széchenyi tértől a Bajcsy Zsilinszky útig és az Apáczai Csere János utcát a Széchenyi tértől a Szende Pál utcáig.

A korlátozások miatt számos járat rövidített vagy módosított útvonalon közlekedik: ma a D13-as hajó, a 2-es és a 18-as villamos, az 5-ös, a 16-os, a 46-os, a 98-as, a 105-ös, a 134-es, a 178-as, a 923-as és a 980-as busz közlekedése is megváltozik. A többi közösségi közlekedési járat az ünnepnapokon érvényes menetrend szerint közlekedik. (MTI)

 

 

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.05.27
Életében először versenyzett esőben; újabb két dobogós helyezést szerzett az újoncok között;....
2024.05.27
Autós üldözésre és lövöldözésre került sor szombaton éjszaka Liptószentmiklós belvárosában, miután....
2024.05.27
Ankara előrehaladott tárgyalásokat folytat a kínai BYD és a Chery vállalattal elektromos járművek....
2024.05.27
A szakértői bizottság végleges döntése alapján Kapu Tibor lehet az az ember, akit Magyarország....
2024.05.27
A  Magyar Kormány nevében Varga Mihály pénzügyminiszter köszöntötte Magyarország tíz legnagyobb....
2024.05.27
Az ÖBB – Osztrák Szövetségi Vasútak -  létszámhiánnyal küzd. A vasútspecifikus foglalkozások a....
2024.05.27
Péntekről szombatra virradó éjszaka egy Hyundai személykocsi csapódott fának Nagymácséd (Galántai....
2024.05.26
Szigetújfalu közelében találták meg vasárnap a Verőcénél múlt szombaton történt hajóbaleset hatodik....
2024.05.26
A megújított Superb kombi változata akkor lép piacra, amikor a riválisok mezőnye ritkul, a....
2024.05.26
A hazai közönség előtt szereplő Charles Leclerc, a Ferrari versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-....