BKV

Ma van a Közlekedési Kultúra Napja

2020.05.11.

A BKV minden évben a Közlekedési Kultúra Napján mond kiemelt köszönetet utasainak és munkatársainak. Idén azonban ez a nap is más, ahogyan már két hónapja minden nap más a Társaság életében.

Május 11-e a Közlekedési Kultúra Napja. Idén hatodik alkalommal rendezik meg, aminek célja a közlekedésbiztonsági kockázatok tudatosítása, a cselekvésre ösztönzés és az együttműködés fontosságának hangsúlyozása a közlekedők között, utazzanak akár földön, vízen, levegőben, közösségi közlekedéssel, saját járművel vagy gyalogosan. A BKV idén a Közlekedési Kultúra Napja alkalmából külön megköszöni a rendkívüli kitartást és helytállást kollégáinak, és utasainknak azt a fegyelmezettséget, ahogyan járványhelyzet idején is használják a BKV járatait.

„Fontosnak tartom, hogy csatlakozzunk minden olyan eseményhez, amely arra hívja fel a figyelmet, hogy a közösségi közlekedés közös ügyünk. A BKV vezérigazgatójaként régóta tapasztalom és tudom, hogy kollégáim elkötelezetten végzik feladatukat. Ez a mindannyiunk számára nehéz helyzet most mégis láthatóbbá tette ezt mindenki számára. Bár kollégáim, dolgozzanak bármilyen területen,  ugyanolyan erőbedobással, profizmussal kezelik ezt az állandóan változó, nem könnyű helyzetet, mint ahogy eddig is végezték munkájukat, mégis, az, hogy a járványhelyzetben nap mint nap helytállnak, köszönetet érdemel” – hangsúlyozta Bolla Tibor a BKV vezérigazgatója A Közlekedési Kultúra Napja kapcsán.

2015 óta a résztvevő szervezetek és megrendezett programok száma évről évre nő. Az idei alkalom különleges, hiszen a jelenleg érvényes járványügyi intézkedések értelmében el kellett halasztani minden személyes jelenlétet igénylő rendezvényt. A BKV a személyes találkozások pótlására az eddigi online tartalmak megosztása mellett virtuális telephely-látogatási sorozatot indít. A sorozat részei egy-egy buszgarázsba, villamos kocsiszínbe kalauzolják el majd a nézőket a nyílt napok vezetett túráihoz hasonlóan.

A BKV a járványhelyzet kezdete óta hoz utasai és dolgozói védelmét szolgáló intézkedéseket: szünetel az elsőajtós felszállás, kordonnal választották el járművezetőinket, folyamatosan védőfelszerelést biztosítanak dolgozóknak és home office-ból látják el feladataikat azok, akik számára ez megoldható. Intézkedéseikről bővebben itt olvashatnak: https://www.bkv.hu/hu/koronavirus.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.10.30
Több mint 70 éves is lehet az a Bosch dinamó, ami még ma is hibátlanul szolgál egy szegedi biciklin....
2020.10.30
Ti Kristof néven indított baleset-megelőzési kampányt Guadeloupe-ban Jérôme Jean-Charles művész és....
2020.10.30
Atiq Shahid Afganisztánból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2020.10.30
 A tavalyihoz képest másfélszer több, összesen ötvenhat nevezés érkezett az ERC-kategóriában a....
2020.10.30
Saját szuperhősnővel, rózsaszín abronccsal és maszkosztással kampányolt a Bridgestone Tatabánya a....
2020.10.30
Az Európai Unió hatályos CO2-kibocsátási normájához igazodva a PSA-csoport, élén a Peugeot-val,....
2020.10.30
Az új Sorento a Kia első modelljeként, másodlagosütközés-elkerülő rendszerrel érkezik. Az MCB (....
2020.10.30
    ..
2020.10.30
Herczig Norbert négyszeres abszolút magyar bajnok raliversenyző szerint az elmúlt évek egyik....
2020.10.30
A Nissan egy középiskola művésznövendékeivel társult, hogy megünnepeljék azt a fajta kreativitást,....