vezetőtámogató rendszerek

Magna: vezetőfelügyeleti rendszer a visszapillantó tükörben

2022.08.16.

A Seeing Machines és a Magna egy új vezetőfelügyeleti rendszer piacra dobásán dolgozik. A fejlett járművezető-felügyeleti technológiai vállalat segítségével olyan integrált vezetőfelügyeleti rendszer (Driver Monitoring System - DMS) fejlesztésével foglalkoznak, ami kombinálja a kamera, az elektronika és a belső visszapillantótükör előnyeit.

A rendszer egyesíti a Magna tükör- és kameratervezési technológiáját, illetve a funkcióintegrálás területén szerzett tapasztalatait a Seeing Machines mesterséges intelligencia alapú látásra vonatkozó algoritmusaival.

https://youtu.be/5jcMMYqayVw

Ez a technológia szerencsére kiküszöböli a járműelektronika különböző modellekbe való integrálásával járó nehézségeket. Ez az OEM-gyártók egy igen komoly problémáját hárítja el.

A Seeing Machines továbbfejlesztett FOVIO eDME (embedded Driver Monitoring Engine) algoritmusaival és processzoroptimalizált szoftverével többé nem lesz gond a kis mechanikai méret és súly elérése, az optimalizált feldolgozási alapterület mellett pedig alacsony hőleadás is jellemzi. Ez egy életképes, minden egyben tüköralapú DMS megoldás létrehozását teszi lehetővé.

A Seeing Machines a mozgatható tükör/kamera kombinációval kapcsolatos nehézségeket innovatív, látásalapú, valós idejű érzékelési és kalibrálási technikákkal oldotta meg.

A hatékony megfigyelést a tükör elhelyezése adja, amivel a teljes ,,vezetőfülkét”, illetve az utasok pozícióit is fel tudja mérni a széles látómezőnek köszönhetően. A kamera elhelyezése biztonságtechnikai okokból nincs se túl magasan, se túl alacsonyan. Ennek megfelelően nem tereli el a vezető figyelmét, valamint az utasok számára is jobb rálátást biztosít.

,,A DMS visszapillantótükörbe való integrálásával megoldottuk az autógyártók beépítési problémáját. Egyre több ADAS-rendszer kerül beépítésre egy járműbe, amivel így kritikusan fogy a szabadon felhasználható hely a radarok/kamerák és a kijelzők számára. A fent említett két piacvezető technológia ötvözésével várakozással tekintünk a lehetőségek elé, hogy ezt az innovációt a lehető legszélesebb felhasználási kör számára tegyük elérhetővé” – mondta Paul McGlone, a Seeing Machines vezérigazgatója.

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.09.30
Az idei év futama nem csak az ország legjobb kamionsofőrjének megtalálásáról szólt, hanem ennél....
2022.09.30
A lényegi kérdések a hétvégén eldőltek: Kiss Norbert negyedszer is kamion Európa-bajnok, a....
2022.09.30
A GSe visszatér! Miután az Opel bejelentette, hogy GSe néven új, dinamikus, és villamosított....
2022.09.30
A háború elől Ukrajnából elmenekülteknek 24 óra elteltével újra jegyet kell venniük – írja az....
2022.09.29
Hiánypótló akciót indított a TATABÁNYAI RENDŐRKAPITÁNYSÁG, mert az 50 ccm.-is ként használt....
2022.09.29
Október 11-től újabb 35 ezer ingyenes vasúti bérletre pályázhatnak a 18 éves európai fiatalok a....
2022.09.29
A világ legnagyobb motorkerékpár-gyártója, a japán Honda 2025-ig legalább 10 új elektromos....
2022.09.29
Idén már közel kétszáz magyarországi település csatlakozott az Európai mobilitási héthez, így....
2022.09.29
Múlt héten bemutatták a legendás Ford Mustang hetedik generációját, amely 2024-től lesz elérhető a....
2022.09.29
A személyautók kötelező gépjármű-felelősségbiztosításainál (kgfb) 17 százalékkal nőttek a....