autóbusz

Magyarországon is erősít az evopro-csoport

2013.11.08.

Több éves nemzetközi siker után Magyarországon is erősít az evopro csoport. A társaság külföldön jól bevált mérnöki tudását és autóipari kompetenciáit egyre nagyobb mértékben itthon is kamatoztatni kívánja. Innovációs fejlesztéseit ezúttal az Automotive Hungary kiállításon mutatta be, így például a moduláris felépítésű busz egyik elemét a résztvevők élőben is megtekinthették.

„A mi buszunk: magyar találmány, magyar tervezés, magyar gyártás” – ez a felirat szerepel majd az elkészült, moduláris felépítésű, kompozit elektromos és hibrid evopro buszokon. A vállalat így fogalmazza meg tervét, miszerint a jövőben nemcsak a nemzetközi, de a magyar piacon is intenzíven jelen kíván lenni. A null-emissziós buszcsalád standard, egymáshoz építhető elemekből áll, melyek egyik példányát az Automotive Hungary kiállítás résztvevői is megcsodálhatták. Energiatakarékos és maradéktalanul környezetbarát. De legfőképp: magyar találmány, magyar mérnökök tervezték és magyar gyártás után kerül majd az utakra.

A társaság célja innovatív magyar termékek megteremtése, amelyek nemcsak Magyarországon, de a nemzetközi piacon is versenyképesek. Ez az elképzelés a külföldön szerzett több éves mérnöki tapasztalatnak köszönhetően valósul meg.  A magyar tulajdonú evopro csoport ugyanis több mint 40 országban nyújt tervezői, fejlesztői, valamint üzembe helyezési mérnöki tudást erőművek, repülőterek, postai és logisztikai központok, közlekedési, illetve ipari létesítmények számára. Szakemberei emellett energia- és épületautomatizálását, valamint szoftver- és hardverrendszer tesztelést is végeznek. Ezenkívül a társaság indirekt beszállítója az autóiparnak.

Az evopro csoport eddig sem szűkölködött magyar aktivitásban. A kecskeméti Mercedes és az esztergomi Suzuki autógyárak gyártósorai az evopro mérnöki munkája alapján működnek. A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren üzemelő csomagszállító rendszerek, illetve az újonnan épülő Üllői úti stadion villamos rendszerei is a vállalatcsoport tervezésében valósulnak meg. A társaság a jövőben nemcsak a közlekedési és informatikai szektorban, de számos egyéb területen is hosszú távon tervez Magyarországon.

„Manapság, amikor a magyar export kitörési lehetőségnek számíthat, az evopro csoport hazatér és aktív külföldi jelenléte mellett, itthon is maradandót alkot. Örömünkre szolgál, hogy kiváló magyar mérnöki munkával, magyar fogyasztóknak is tervezhetünk, gyárthatunk. Bízunk benne, hogy nemcsak az innovatív magyar termék fogalma, de számos új munkahely létesítése is a nevünkhöz fűződik majd” – mondta Mészáros Csaba, az evopro Holding Zrt. vezérigazgatója.

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.06.19
II. Albert és trónörökös fia az új Artura Spiderben száguldott. ..
2024.06.19
A rövid szöveges üzenetben útdíjtartozásról értesítik a felhasználót, akit arra kérnek,....
2024.06.19
A Le Mans-i 24 órásra időzítették az Endurance Világbajnokság 2025-ös naptárának közzétételét. ..
2024.06.19
A Mercedes jelenleg zajló beruházásai nyomán Magyarország legnagyobb kapacitással bíró autógyára....
2024.06.19
Törökország 40%-os extra vámot vet ki az összes kínai járműre az import visszaszorítása, a folyó....
2024.06.19
A magyar válogatott csoportmeccseinek apropóján nemzeti színűre világítják ki a Bridgestone....
2024.06.19
Orbán Viktor miniszterelnök szerdán a Mercedes-Benz Group AG stuttgarti székhelyén munkaebéd....
2024.06.19
Oktatási, kutatási és kulturális területen tervez együttműködést kialakítani a győri Széchenyi....
2024.06.19
Szoboszlai Dominik vagy Toni Kroos? Gulácsi Péter vagy Manuel Neuer? Marco Rossi vagy Julian....
2024.06.19
Mit gondolnak saját magukról az autósok? Erre voltak kíváncsiak a spanyol közvélemény-kutatók, akik....