elektromobilitás

Már belépő modelljét is villamosította a BMW

2022.06.01.

A BMW X modellcsalád belépő szintű tagjának harmadik nemzedéke markánsabb formanyelvvel, bőségesebb helykínálattal és továbbfejlesztett digitalizációval büszkélkedhet – amelyekhez most először tisztán elektromos meghajtás is társul.

Magabiztos kiállásával és funkcionális sokoldalúságával az új BMW X1 hamisítatlan stílusban testesíti meg a szabadság és a függetlenség érzését, legyen szó akár a hétköznapi utakról, akár a hosszabbra nyúlókról. Az utastér progresszív kialakítása és hangulata, valamint az elődmodellhez képest gazdagabb alapfelszereltség a prémium minőséget nyomatékosítja.

2022 októberében kezdődő piaci bevezetésekor az új BMW X1 kétféle benzines és kétféle dízelüzemű erőforrással lesz elérhető. A bajor prémiumgyártó mindegyik modellhez alapfelszereltségként kínálja majd a hétfokozatú, duplakuplungos Steptronic automataváltót, amely modellváltozattól függően az első tengelyre, vagy a BMW xDrive intelligens összkerékhajtáson keresztül mindkét tengelyre továbbítja a motor erejét. Ezt a kvartettet követi majd a tisztán elektromos meghajtású BMW iX1 xDrive30 (kombinált energiafogyasztása 17,3 – 18,4 kWh / 100 km) , két plug-in hibrid modell és további két, belsőégésű erőforrással és 48 Volt kapacitású indítógenerátorral dolgozó mild-hibrid technológiával szerelt modellváltozat.

A legkorszerűbb BMW eDrive hajtáslánc-technológiával felvértezett, kompakt SAV modell jelentős mértékben hozzájárul az elektromos mobilitás egyre átfogóbb térnyeréséhez. A fenntarthatóság terén elért fejlesztések eközben nem csupán a modellt övező innovációkban, de a zöld energia gyártásban és beszállítói láncban történő, egyre szélesebb körű alkalmazásában, illetve a másodlagos nyersanyagok és a természetes alapanyagok nagyobb arányú felhasználásában is visszaköszönnek.

Az új BMW X1 a BMW Group regensburgi gyárában készül majd, ahol a nóvum belsőégésű erőforrással, plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával és tisztán elektromos meghajtással szerelt modellváltozatai most először egyazon gyártósoron látnak napvilágot.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.08.18
Egy turisztikailag népszerű település igyekszik minél nagyobb, akár idényjellegű forrásokat bevonni....
2022.08.18
Két motoros életét vesztette Parádsasvár közelében. Teljes útlezárás mellett tart a helyszínelés. ..
2022.08.18
Egy Ifo-tanulmány szerint különösen az autógyártók és a gépipar szenvednének súlyos károkat, ha....
2022.08.18
Egy korszak a végéhez közeledik, több új elektromos és hibrid személygépkocsit adtak el idén, mint....
2022.08.18
Valamikor a 80-as években tartalékosként behívót kaptam egy katonai továbbképzésre. A behívó....
2022.08.18
Az eset Angliában történt ugyan, de a baleset megdöbbentő. A felvételt az Origo szúrta ki. ..
2022.08.18
Megkapták idei első éles riasztásukat a balti légteret védő magyar Gripenek - közölte a honvédelmi....
2022.08.18
- A vasútnál megrendelt 375 új jegykiadó automata több mint 80 százaléka, 324 darab már üzemel, a....
2022.08.18
Az elektromos kishaszonjárművek térnyerése jóval lassabb folyamat, mint a személygépjárművek....
2022.08.18
A közúti közlekedés biztonságát, folyamatosságát befolyásoló eseményekről rendszeresen ad hírt a....