közlekedés

Már személyautóval sem lehet belépni Szerbiába

2014.02.01.

A szerbiai hatóságok szombaton délután újra megtiltották a belépő személy- és teherforgalmat valamennyi Csongrád és Bács megyei határátkelőn, csak állampolgáraik mehetnek és csak Szabadkáig. Folytatódik a határon a csiki-csuki.

- A határ közelében élő szerb állampolgárok hazatérhetnek a röszkei átkelőnél, más személy- és tehergépjárművek azonban a hóhelyzet miatt továbbra sem léphetik át a magyar-szerb határt - erősítette meg a rendőrség információit a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője szombaton kora este. _%Tátrai János%_ elmondta, a rendőrség munkatársai már jóval a határ előtt elterelik a forgalmat, hogy ne az átkelőhelyeken kelljen vesztegelniük a járműveknek, erre az autópályákon üzemelő tájékoztató táblák is folyamatosan felhívják a figyelmet.
A Szerbia felé igyekvők Horvátországon át juthatnak el úti céljukhoz. Az átlépéshez az udvari határállomást, majd a Vinkovce (Vinkovci) felé vezető utat javasolta az alezredes. A Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felkészült arra az esetre, ha mégis feltorlódna a forgalom: három autóbusza áll készenlétben, hogy mint mobil melegedőhely működjön. Ezen felül akár több száz fő számára biztosított melegedőhely Röszke, Mórahalom, illetve Szeged területén. A Magyar Vöröskereszt önkéntesek bevonásával is készen áll az esetlegesen úton rekedtek helyszíni ellátására.


Kamionosok kényszerpihenője Röszkénél. Fotó: Segesvári Csaba/delmagyar.hu

Korábban írtuk:

Előbb 13 órakor Csongrád megyében, majd egy óra múlva Bács megyében is lezárták a határt. A közlemény szerint az intézkedés visszavonásig érvényes. A magyar rendőrök a határátkelőhelyek előtt már tájékoztatják az utazókat az intézkedésről. A Csongrád megyei kamionparkolók megteltek, mintegy ötszáz tehergépjármű várakozik bennük. A rendőrség visszatérően ellenőrzi a parkolókban hagyott járműveket. A szerbiai határrendőrség egyelőre nem adott tájékoztatást arról, hogy mikor indulhat meg ismét a forgalom - áll a közleményben. 16 órátol beléphetnek a szerb rendszámú autók, de csak Szabadkáig mehetnek.

A delmagyar.hu arról ír, hogy 7 kilométer hosszan várakoznak a kamionok az M5-ös szélső sávjában a röszkei határátkelő előtt - még rosszabb a helyzet Tompánál. Az utak nehezen járhatók - az 55-ösön keresztbe fordult kamion nehezíti a közlekedést. A portál mindenkinek azt ajánlja, a körzetben ne induljon útnak


Kamionsor Bács megyében, Tompánál. Fotó: Segesvári Csaba/delmagyar.hu

Korábban írtuk:

A szerb hatóság tájékoztatása szerint az autósoknak járhatóvá tették az autópályát, a Magyarországról kilépő forgalom hajnalban megindult. A tehergépjárművek továbbra sem mehetnek át a határon a szerbiai hóhelyzet miatt.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság pedig korábban arról tájékoztatott: Tompánál is beléphetnek a személygépkocsik Szerbia területére, az országban azonban csak Szabadkáig közlekedhetnek.

MTI

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.06.16
A heti rajzunk készítője Kelemen István. Rajzának címe: Gyógymód. ..
2024.06.16
A Legfelsőbb Bíróság új ítélete: a részegség „ránézésre” is megállapítható. ..
2024.06.16
Egy évvel a centenáriumi győzelem után a Ferrari megismételte a bravúrt a Le Mans-i 24 órás....
2024.06.16
Ambivalens érzéseket támaszt bennem használttesztünk mai főszereplője, hiszen még annyira fiatal,....
2024.06.16
Egy európai központú, globális piaci elemző szervezet összeállította a legjobb fiatal használt....
2024.06.16
Már csak egy hét és újra eljön a Múzeumok Éjszakája, június 22-én az ország számos pontján várják....
2024.06.16
Súlyos közlekedési baleset történt vasárnap kora délután az Országos Katasztrófavédelmi....
2024.06.16
A dél-karolinai Charleston melletti gyárban megkezdődött a Volvo új elektromos zászlóshajó SUV-ja....
2024.06.16
Tóbiás és Balambér közlekedési kalandjában ahhoz adunk tippeket, hogyan mutassunk jó példát a....
2024.06.16
2024 nyarán a BMW portfóliója új hajtáslánc-változatokkal, alapfelszereltségként és opcionális....