Ford Transit

Már tízfokozatú automata sebességváltóval is kapható a Transit

2020.06.09.

A Ford megkezdte a hátsókerékhajtású Transit modellek tízfokozatú automata váltós kivitelének gyártását, ami kedvező üzemanyag-fogyasztást, tartósságot és akár 2800 kilogrammos vontató képességet biztosít.

Az új sebességváltó ideális megoldás az olyan hátsókerék meghajtású Transit-kialakításokhoz, ahol kiemelten fontos az automata váltó egyszerű használhatósága és kényelme, miközben a jármű nagy tömegeket mozgat; ilyenek például az élelmiszerszállítók, a mentőautók, a lakóautók, vagy éppen a Ford népszerű saját építésű, 15 és 18 üléses Transit minibuszai.

A Ford saját fejlesztésű váltóműve már több modellben is bevált, többek közt a díjnyertes Ranger és F-150 pickupokban és a nagy teljesítményű Mustang sportkocsiban. Az intelligens technológiával működő szerkezetet úgy tervezték, hogy minimumra csökkentse az autók üzemanyag-fogyasztását, s így a magánvásárlók és a flottaüzemeltetők számára egyaránt vonzó alternatívát jelentsen.

A Ford legújabb, 170 lóerős, 2,0 literes EcoBlue HDT dízelmotorjával hajtott RWD Transitokhoz megrendelhető tízfokozatú automata sebességváltót kemény teljesítmény- és tartóssági teszteken tették próbára, hogy biztosan megfeleljenek annak a terhelésnek, ami egy haszongépjárműben vár rájuk, hiszen az ilyen autók nehéz rakományokkal járnak, gyakran vontatnak utánfutót és igen intenzív használatnak vannak kitéve.

„A Transit vezetői élvezni fogják kategóriaelső tízfokozatú automatánk sima nyomatékátadását, az autó üzemeltetői pedig a váltómű strapabírásának és takarékosságának örülhetnek” – vélekedett Szabó Attila, a Ford Magyarország ügyvezető igazgatója. – „A könnyen vezethető és kiváló vontatási képességet kínáló automata Transitok még inkább megerősítik majd azt a pozitív képet, ami erről a kemény és sokoldalú modellről kialakult a vállalkozók körében.”

A több áttételt tartalmazó tízfokozatú kialakításnak köszönhetően a Transit 170 lóerős, 2,0 literes EcoBlue motorja folyamatosan az optimális hatékonyságú fordulatszám-tartományban üzemelhet, és gyorsabban reagálhat a gázadásra. A valós idejű adaptív váltásütemezés segítségével a váltó mindig igazodik a pillanatnyi körülményekhez, és a teljesítmény, az üzemanyag-fogyasztás vagy a finom működés szempontjából éppen megfelelő fokozatot kapcsolja.

A tízfokozatú automata sebességváltóval felszeret Transit teljes megengedett össztömege 3500 és 4600 kg között lehet; az autó megrendelhető szimpla és dupla hátsó kerekekkel, illetve önjáró alvázas, minibusz és dobozos áruszállító kivitelekben. A megengedett legnagyobb vontatmány-össztömeg 6100 kg, ami ideális az építési-, közmű- vagy rendezvényszervező vállalkozások számára, amelyeknél gyakori, hogy az autóval még utánfutót is vontatnak. A tízfokozatú automata sebességváltóval a Transit vontató képessége eléri a 2800 kilogrammot.

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.09.28
Ha a Volkswagenről, vagy a Mercedesről vagy a BMW-ről beszélünk, német autókra és elsősorban német....
2021.09.28
A Toyota Gazoo Racing egyedülálló projektje keretében rég nem gyártott, ám a gyűjtők által annál....
2021.09.28
Október 10-én autós közlekedésbiztonsági napot rendez a Groupama Tanpályán a HUMDA Magyar Autó-....
2021.09.28
Az elektromos autók gyúlékonyabbak, mint a hagyományos járművek?  Nem, mondja a Allianz.  Csak az....
2021.09.28
Évtizedek óta napirenden van Németországban, bevezessék-e autópályákon az EU-ban általános 130....
2021.09.28
Tavaly nyáron thaiföldi, belpiacos modellként jelent meg, és nem tűnt többnek kuriózumnál.....
2021.09.28
Két személygépkocsi ütközött, három ember megsérült - írja a police.hu ..
2021.09.28
Az AutoWallis Csoport árbevétele a 2020-as érték több mint négyszeresére, 400 milliárd forint fölé....
2021.09.28
Újabb faceliftet kapott a Mini Cooper család, mi pedig egy jól felszerelt, de alapmotoros....
2021.09.28
A svéd Volvo és kínai anyavállalata, a Geely, a hétfői bejelentés alapján, a tőzsdei bevezetés....