együttműködés

Még jobb szoftverek kerülnek a Porschékba

2024.04.12.

A Porsche AG és az Applied Intuition, a Szilícium-völgyben található autóipari szoftvercég bejelentette stratégiai együttműködését. A partnerek közösen kívánnak fejlesztéseket megvalósítani a járműszoftverek különböző területein – írja honlapján a német sportautó gyártó.

 

Fotók: Porsche

A partnerség célja, hogy növelje a vállalat saját részesedését a szoftverben, és csökkentse a beszállítói függőséget. Ennek célja a bonyolultság csökkentése és a végrehajtás sebességének növelése. A partnerséggel a Porsche széleskörű tudáshoz jut a járműszoftverek fejlesztésével, bevezetésével és frissíthetőségével kapcsolatban, hogy egyedi vásárlói élményeket tudjon nyújtani.

„Az Applied Intuition fontos szoftverpartner számunkra, és segíteni fog abban, hogy jobban megértsük a szoftvert a jármű minden aspektusában. A tesztek ezután szoftveresen elvégezhetők egy korábbi fejlesztési fázisban, és gyorsabban befejezhetők. Ez azt jelenti, hogy még jobban koncentrálhatunk a lehető legjobb vásárlói élmény megteremtésére” – mondja Michael Steiner, a Porsche AG kutatásért és fejlesztésért felelős igazgatótanácsának tagja. „Ez a további együttműködés erősíti a Porsche szoftveres know-how-ját, kiegészítve és támogatva a Volkswagen-csoport tevékenységét.”

A járművek legújabb generációjában a hangsúly egyre inkább a szoftvereken van. Kihívás az autógyártók számára, mivel a különböző beszállítóktól származó szoftvereket általában integrálni és rendszeresen frissíteni kell.

Qasar Younis, az Applied Intuition vezérigazgatója és társalapítója

„A szoftver- és mesterséges intelligenciafejlesztés jelentősen eltér a hagyományos hardver-alapú járműfejlesztéstől” – magyarázza Qasar Younis, az Applied Intuition vezérigazgatója és társalapítója. „A különböző szoftverek és mesterséges intelligencia-komponensek integrálása és frissítése nagy kihívást jelenthet. Itt lépünk képbe a mesterséges intelligenciával foglalkozó szoftvercég know-how-jával.”

A Porsche a szoftverfejlesztés legjobb gyakorlatain alapuló megoldásokat fog készíteni. A CI/CD (Continuous Integration / Continuous Deployment) használatával a jövőbeni járművek szoftvere integrálható és vezérelhető egy off-board platformon keresztül. A professzionális eszközkészlet támogatja a konzisztens érvényesítést – a szoftver-in-the-loop-tól (SIL) a hardver-in-the-loop (HIL) és a fizikai járműtesztekig. Az Applied Intuitionnel való együttműködés lehetővé teszi, hogy a Porsche jövőbeli járművei szoftverét egyedi ügyfélmegoldások alapján tervezze meg, és zökkenőmentesen illeszkedik a Porsche sikeres értéknövelő technológiai beruházásaiba.

Az Applied Intuition egy Tier 1 autóipari szoftverszállító, amely világszerte felgyorsítja a biztonságos és intelligens gépek elterjedését. A 2017-ben alapított Applied Intuition az iparágvezető ADAS/AD eszközláncot és a kategóriájában legjobb járműplatformot kínálja, hogy segítse az ügyfeleket a piacra jutás felgyorsításában, az iparágvezető termékek fejlesztésében és vonzó vásárlói élmények kialakításában.

Michael Steiner, a Porsche AG kutatásért és fejlesztésért felelős igazgatótanácsának tagja

A világ 20 legnagyobb autógyártója közül 18 támaszkodik az Applied Intuition megoldásaira a modern járművek gyártása során. Az Applied Intuition az autóipar, a teherszállítás, az építőipar, a bányászat, a mezőgazdaság és más iparágakat szolgálja ki, és központja a kaliforniai Mountain View-ban található, irodái pedig Ann Arborban és Detroitban, Michigan államban, Washington D.C.-ben, Münchenben, Stockholmban, Szöulban és Tokióban találhatók.

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.05.25
Merész jósolni, pláne az autók világában, de több cég is megteszi, lássuk, mi lett a kamionos....
2024.05.25
A szombati időmérő edzésen megszerezte az első rajthelyet, majd mindkét futamot megnyerte a címvédő....
2024.05.25
A BMW főnöke a Kínából érkező autókra kivetett büntetővámokra figyelmeztet.   ..
2024.05.25
A BMW Motorrad a Comói-tónál található Villa d'Este festői háttere előtt bemutatja legújabb....
2024.05.25
Lássuk, miben törtek most az élre szomszédaink.   ..
2024.05.25
A Bridgestone Tatabánya csatlakozott a Hungarian Business Leaders Forum által működtetett EU....
2024.05.25
Élményautózás és más programok várták a Ments Életet Közhasznú Alapítvány által támogatott....
2024.05.25
Geopolitikai feszültségek, lassuló kereslet és szabályozási bizonytalanságok nehezítik a közlekedés....
2024.05.25
A kontinens legnevesebb egyetemeit megelőzve ismét az első helyen végzett a győri Széchenyi István....
2024.05.25
A görög autópiacon októberben a Suzuki Vitara volt a legkeresettebb autó, az esztergomi szabadidő-....