Autós Nagykoalíció

Megalakult az ANK Kenőolaj Tagozata

2015.05.13.

Újabb fontos mérföldkőhöz érkezett a hazai autós szakma, miután az Autós Nagykoalíció (ANK) megalapította a Kenőolaj Tagozatát – jelentette be Knezsik István, az ANK elnöke kedden Budapesten, a Pesti Vigadóban tartott sajtótájékoztatóján.

Az alakuló ülésen a Kenőolaj Tagozat felvázolta az idei évre vonatkozó terveit, és rögtön be is mutatta annak első kézzel fogható eredményét szakmai portálunkon indított „Olajozottan” rovatot.

Az ANK elnöke bejelenti a Kenőolaj Tagozat megalakulását.

A Pesti Vigadóban 1873-ban írták alá Pest,Buda és Óbuda egyesítését, ami az összefogásról szólt, s ugyanez a célja mai rendezvényünknek, összefogni – fogalmazott Knezsik István. Az elnök elmondta, az Autós Nagykoalíció a közlekedés biztonságát tűzte zászlajára, jelmondata pedig az, hogy aki reggel elindul, este épségben érjen is haza. Nem egy baleset műszaki okból következik be, ha ritkán vagy rossz minőségű, illegálisan árult olajat öntünk a motorba, az beállhat, s ennek nagyon súlyos következményei lehetnek.

Ezért az Autós Nagykoalíció Kenőolaj Tagozata az autós társadalom tagjaira fókuszál, s honlapunkon közérthető formában szakemberek mondják majd el, milyen olajat használjunk, hol szerezzük be.

Olcsó húsnak híg a leve – idézte Knezsik István a közismert mondást, jelezve azt, ha gyenge minőségű, bizonytalan forrásból származó olajat öntünk vagy öntetünk az autónkba, nem csak a műszaki kár lehet nagy, hanem az életünket is kockáztatjuk.

A sajtótájékoztató résztvevői: az olajos szakma és az újságírók.

A Kenőolaj Tagozat céljait Spindler Tibor az Autószerelők Országos Egyesületének elnöke és Kis-Deák Lajos, MOL-LUB Kft. Kenéstechnikai Szolgáltatásának vezetője ismertette. Egyebek mellett elmondták, A tagozat célja, hogy szemléletformáló tevékenységével segítse az autós társadalmat a kenőolajak labirintusában történő eligazodásban, vagyis autótulajdonosok és üzemeltetők számára hasznos tanácsokkal szolgáljon a járművek szakszerű üzemeltetésével kapcsolatos kérdésekben. A Tagozat tevékenységének első kézzel fogható eredményeként az Autószektor online autós szakmai portálon elindította az „Olajozottan” rovatot, ahol a tagozatot alapító szakemberek hétről-hétre egy kenőolajos témát járnak körbe, és hasznos tanácsokkal segítik az autósokat. Olyan kérdésekre keresik a választ, mint például a gépjármű motorjához illő, megfelelő minőségű és összetételű motorolaj kiválasztása, a szervizintervallum betartása, vagy éppen a hamisított motorolajok alkalmazásának veszélyei.

A sajtótájékoztatót tartották balról jobbra: Dr. Esküdt Gábor ezredes, a NAV főosztályvezetője, Knezsik István, az ANK elnöke,  Spindler Tibor az Autószerelők Országos Egyesületének elnöke és Kis-Deák Lajos, MOL-LUB Kft. Kenéstechnikai Szolgáltatásának vezetője.

Kis-Deák Lajos a sajtótájékoztatón elmondta, a járműgyártók olyan intenzív motorfejlesztést végeznek, hogy sok esetben a szakember is nehezen igazodik el.

Ebben akarunk segítséget nyújtani az autósoknak, közérthetően megfogalmazott cikkekkel megóvni a rossz választástól – mondta el Kisdeák Lajos.

Kis-Deák Lajos úgy vélekedett, az olajipar fut az autóipar után.

 Az ANK és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal között 2011. óta együttműködési megállapodás van, amelynek célja a feketegazdaság visszaszorítása illetve a közös tájékoztatás. Az együttműködésnek megfelelően a sajtótájékoztatón részt vett dr. Esküdt Gábor ezredes, a NAV Központi Hivatal Jövedéki Főosztály főosztályvezetője, aki az ellenőrzés szempontjainak ismertetése mellett válaszolt a jelenlévők kérdéseire is.

Mindemellett az Autós Nagykoalíció az ICDP tagság révén immáron a kenőolajak fejlesztésével, gyártásával, forgalmazásával és a használatával kapcsolatos kérdésekben is fókuszál a nemzetközi trendekre, az értékesítési, karbantartási és szervizelési folyamatokra, és az ANK Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal kötött stratégiai megállapodása révén a jó gyakorlatok figyelembe vételével tudja a kormányzat, az autóipar és a magyar gazdaság törekvéseit támogatni a szakmai anyagok előkészítése és véleményezése során.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.08.07
Húsz migráns megsérült, amikor az őket szállító teherautót vezető embercsempész árokba hajtott a 4-....
2022.08.07
Szabad, de nagyon nem ajánlott – írja a Kronen Zeitung online kiadása. ..
2022.08.07
Tíz Suzuki Vitara típusú személygépkocsi és 13 robogó áll szolgálatba az ország különböző polgárőr....
2022.08.07
Különleges szülinapi buli helyszíne volt a Harley-Davidson budapesti Bázisa. A tulajdonos Hankó....
2022.08.07
Ceglédtől Üllőig követtek és próbáltak megállítani a rendőrök egy teherautót, amely száguldozva....
2022.08.07
A Volánbusz Közlekedési Zrt. a 4iG  ajánlatát hirdette ki nyertesnek a Helyközi közösségi....
2022.08.07
Júliusban is kevesebb autót helyeztek forgalomba Németországban, mint egy évvel korábban és az év....
2022.08.07
Az önfeledt bulizás mellett pár dologra érdemes odafigyelniük a fesztiválozóknak, Tóbiás és....
2022.08.07
A Hyundai észt versenyzője harmadik finn győzelmére hajt, de a helyi sztár nem akarja hagyni. ..
2022.08.07
Ahogy arról korábban beszámoltunk, két halálos baleset is történt ma hajnalban. Az egyik....