Volvo Group

Megérkezett az új Volvo!

2023.06.08.

"Szerény méretei ellenére az új, tisztán elektromos EX30 a Volvóktól elvárható, nagyszerű dolgokra képes, nem utolsósorban a biztonság terén" – írta közleményében a gyártó.

Az EX30 a Volvo Cars első kisméretű prémium szabadidőjárműve, amellyel négytagúra bővül a márka tisztán elektromos modelljeinek folyamatosan erősödő portfóliója. „Az EX30 vonzó árképzése – Magyarországon az ajánlott fogyasztói ár 14 490 000 Ft-tól indul – jóvoltából ügyfeleink a hagyományos, belső égésű motorral szerelt modellekéhez hasonló áron vásárolhatnak meg egy tisztán elektromos prémium szabadidőjárművet.” – írták.

Az EX30 kisebb léptékben testesíti meg a Volvo teljes formai értékrendjét. Hosszú tengelytáv, nagyméretű kerekek, valamint elöl-hátul azonos túlnyúlás teremt kiegyensúlyozott, kifinomult külső megjelenést. A modell a legkevésbé sem titkolja elektromos mivoltát: magabiztos orrkialakításához zárt első maszk, valamint a „Thor kalapácsa” fényszórók digitális újraértelmezése társul. Erőteljes személyiségét ötféle élénk karosszériaszín segít kihangsúlyozni, a stílusos felhő kéktől egészen a kifejező zuzmó sárgáig, amely utóbbit a Svédország nyugati partszakaszának szikláin élő zuzmók ihlettek.

Az EX30 háromféle hajtáslánccal és kétféle akkumulátorcsomaggal rendelhető:

  • Azok számára, akik elsősorban városban használják autójukat, vagy két feltöltés között ritkán tesznek meg nagyobb távolságokat, az egy villanymotoros, LFP akkumulátorral szerelt konfiguráció jelentheti az ideális megoldást. A normál hatótávolságú LFP akkumulátor lítium-vas-foszfát összetétele költséghatékonyabb, előállításához kevesebb nyersanyagra van szükség, így ez a legjobb alternatíva azok számára, akiknek nincs szükségük kiemelkedő hatótávolságra.
  • Amennyiben valaki egy feltöltéssel a lehető legnagyobb távolságot szeretné megtenni, az egy villanymotoros, megnövelt hatótávolságú variáns lesz számára az optimális EX30. Ennek NMC akkumulátora lítiumot, nikkelt, mangánt és kobaltot tartalmaz, hatásfoka meghaladja az LFP akkumulátorét. Az egy villanymotoros, nagy hatótávolságú EX30 két feltöltés között akár 480 kilométert képes megtenni.
  • Azok számára pedig, akik a lehető legnagyobb teljesítményt keresik, a két villanymotoros Twin Motor Performance kivitel a legjobb választás: itt az NMC akkumulátorhoz egy helyett kettő villanymotor társul. Az összkerék-hajtású EX30 maximális teljesítménye 315 kW (428 LE), a modell álló helyzetből 3,6 másodperc alatt gyorsul 100 km/órára – ezzel ez a Volvo Cars történetének legdinamikusabban gyorsuló típusa!

Ha már a sebességről esett szó, az EX30 a töltést is gyorsan intézi. A megnövelt hatótávolságú, dupla villanymotoros verzió akár 153 kW teljesítménnyel tölthető, míg a normál hatótávolságú modell legnagyobb töltési teljesítménye 134 kW. Ez azt jelenti, hogy az akkumulátor valamivel több mint 25 perc alatt tölthető 10-ről 80 százalékra. Az autó központi kijelzőjén, az erre szolgáló alkalmazáson keresztül beállíthatjuk az áramerősséget, a maximális töltöttségi szintet, valamint, hogy mikor kezdődjön a töltés.

Az EX30 emellett a Volvo Cars összes típusától elvárt, magas szintű biztonságot nyújtja, hogy a zsúfolt városi forgalomban is a lehető leghatékonyabban vigyázhasson utasaira és a többi közlekedőre. Alapfelszerelésként kínálja például azt a biztonsági szolgáltatást, amely segít megelőzni az úgynevezett „rányitásos” baleseteket: a rendszer figyelmeztet, amennyiben olyankor szeretnénk kinyitni az ajtót és kiszállni, amikor valaki kerékpáron, rolleren vagy futva közeledik hátulról.

A helyzetfüggő megjelenítést alkalmazó, egyetlen központi képernyőre épülő kezelőfelületben, az integrált Google funkcionalitásban és a legújabb generációs infotainment rendszerben a hamisítatlan Volvo dizájn legjellemzőbb ismertetőjegyeit fedezhetjük fel.

És ha már szóba került az élvonalbeli technológia: az EX30 az első olyan Volvo, amely a népszerű Park Pilot asszisztens új generációját alkalmazza. A rendszer minden elképzelhető parkolóhellyel megbirkózik, a párhuzamostól az íveltig, a merőlegestől a váltakozóan kialakított átlósig. Így a parkolás valóban gyerekjáték.

A Volvo EX30 utasai öt különböző hangulatvilágítási séma közül is választhatnak. Ezeket egytől egyig különböző skandináv tájak ihlették; a színeket finoman váltogató tematikák még pihentetőbbé teszik az utastéri környezetet.

A Volvo EX30 Cross Country annak a komoly múltra visszatekintő, igen népszerű Cross Country modellsorozatnak a legújabb tagja, amelyet kalandkedvelő ügyfeleink számára dolgoztak ki. A különleges kivitel egy sor egyedi részletet vonultat fel, a megnövelt szabad hasmagasságtól kezdve a 19 colos fekete keréktárcsákig, amelyek helyett opcióként speciális abroncsokkal szerelt, 18 colos keréktárcsák is rendelhetők lesznek.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.06.23
Az autózás világában meglepő partnerséget kötött a Peugeot és a Lego. Egy különleges verseny....
2024.06.23
- A Nyugat-Európából hazatérő vendégmunkások és a nyaralni induló turisták miatt erős forgalom....
2024.06.23
A V8-as motorral felszerelt gép valószínűleg az 'LFR' nevet kapja majd, és nagyjából 600 lóerős....
2024.06.23
Egymásba rohant két személykocsi az M7-es sztráda főváros felé vezető oldalán, a 72-73-as kilométer....
2024.06.23
Figyelmeztető előrejelzést adott ki Magyarország területére vasárnap éjfélig a HungaroMet. Hevesebb....
2024.06.22
Az első két fordulón látottakhoz hasonlóan a belgiumi Zolderben is mindkét szombati futamot....
2024.06.22
Nem kevés baja van, ott kellett hagyni. ..
2024.06.22
Lando Norris, a McLaren versenyzője nyerte a Forma-1-es Spanyol Nagydíj szombati időmérő edzését,....
2024.06.22
A szedánt továbbra is értékesíteni kívánják külföldön, de a Volvo nem tervez több S60-ast....
2024.06.22
Az M43-as autópálya 1-es kilométerénél fogott tüzet a jármű – jelentette az Országos....