Lamborghini

Megfontoltan halad a Lamborghini

2018.08.14.

Az olasz autógyártó vezére, Stefano Domenicalli a megnyíló lehetőségekről, új szériákról beszélt a Lamborghini Urus sikerei kapcsán az Autocarnak adott interjújában.

Egyelőre még nem döntöttek a negyedik modellsorozatról az olasz cégnél - jelenleg úgy néz ki, hogy egy négy ajtós első motoros GT, valamint egy újabb, immáron harmadik középső motoros típus közül kerül ki a befutó. Mindenesetre Domenicali elmondása szerint egyik sem valószínű, hogy gyártósorra kerül a 2020-as évek közepéig.

Az olasz márkafőnök a Goodwood Festival of Speed rendezvényen válaszolt néhány kérdésre, és világossá tette, a Lamborghini nem szeretné elsietni a következő lépést, hiszen ez hozta meg az előző modell sikerét is. Az új szuperautó bejelentése csak a megfelelő piackutatások elvégzése, illetve a vásárlók igényeinek felmérése után várható. Ennek megfelően lehetett hallani olyan híreket, hogy a vezetőségben is megoszlanak a vélemények, a lehetséges új típus kapcsán. Mindenesetre az talán az újabb középső motoros verzió malmára hajthatja a vízet a másik, első motoros GT modellel szemben, hogy az Audi bejelentette, 2020-tól leáll az Audi R8 gyártásával. Ezzel a Lamborghini két legyet ütne egy csapásra: Betöltené az R8 hiányával keletkező űrt, és a karbonszálból felépüló elemek fejlesztése hasznos lehet a hasonló felépítésű, Huracán és Aventador típusok jövője szempontjából is.

Tehát elmondható, hogy a Lamborghini szeretné folytatni a megfontolt haladást, és kiaknázni az új lehetőségeket, amiket az új SUV, az Urus nyitott meg, és azokat is amiket ez a siker előrevetít. Ahogy Domenicali foglamazott, a cég volumene megduplázódott az elmúlt öt évben, és további növekedés várható, hiszen az új terepjáró hatása még csak most kezd érződni. A brandfőnök szerint ezek az adatok azt bizonyítják, hogy a cég vezetői a stratégiai és növekedési érdekeknek megfelelő döntéseket hoznak, és ezt így is szeretnék folytatni."A jövő év végére közel kerülhetünk a 8000 db-os éves gyártott mennyiséghez, aminek jelentőségét nem szabad alábecsülni egy cégnél, ami nem is olyan régen még sokkal szerényebb eredményekkel rendelkezett."- mondta Domenicali. Elmondása szerint most meg kell állni mérlegelni, hogy mik a lehetőségek, hiszen a jelentős profilváltás, amin most mennek keresztül, teljesen új metalitást és üzletpolitikát igényel. A legfontosabbnak a stabilitást nevezte meg a közeljőben, valamint azt hogy a vezetés hosszútávban döntéseket.

Amikor azt kérdezték tőle, mi várható az elkövetkezendő 5-10 évben, így válaszolt:

Ha eljön az idő, természetesen több ötletünk is van arra, hogy milyen új modellel álljunk elő. De ez az egész arról szól, hogy a jó döntést hozzuk meg, a jó időben, ami egyúttal azt is jelenti, hogy ez a döntés nem fog megszületni a közeljövőben. Ahogy az Urus is megmutatta, azt kell nyújtanunk, amire a vásárlóinknak szüksége van, ehhez pedig időre van szükség, nem megy egyik pillanatról a másikra. Éppen ezért nem tartom valószínűnek egy negyedik modell érkezését 2024-2025 előtt.

Domenicali végügül megerősítette, már folyik a hibrid Aventadorok és Huracánok fejlesztése, de egyik megjelenése sem várható a következő két évben.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.06.20
A HangZóna mai vendége Rusznák András igazságügyi járműszakértő. ..
2024.06.20
A Múzeumok éjszakáján, szombaton nyílik meg a Földalatti Vasúti Múzeum új kiállítása, amely a 150....
2024.06.20
1999-ben történelmet írt a BMW V12 LMR, ami két Le Mans korszak között tudta megnyerni a 24 órás....
2024.06.20
Csökkent a forgalomba helyezett új autók száma májusban az egy évvel korábbihoz képest az Európai....
2024.06.20
A Le Mans-i 24 órás versenyen debütált a Michelin bemutatja levegő nélküli holdjárókerekének....
2024.06.20
Május végén rendezték meg a szlovákiai Svidnikben az idei Big Rocket Cup-ot, melyre a Szegedi....
2024.06.20
A Miskolci Egyetem (ME) és a CATL Debrecen együttműködési megállapodást kötött, amely szerint a....
2024.06.20
Dubaj rendőrsége ezen a héten avatta fel a Tesla elektromosautó-gyár extravagáns terepjárójának....
2024.06.20
Májusban 63 százalékkal nőtt az újonnan forgalomba helyezett villanyautók száma Magyarországon. ..
2024.06.20
A Mercedes jelenleg zajló beruházásai nyomán Magyarország legnagyobb kapacitással bíró autógyára....