Bosch

Megszületett az e-babakocsi: intelligens, elektromos meghajtású

2019.09.30.

A Bosch olyan kényelmes elektromos hajtásrendszert fejlesztett ki a babakocsihoz, amely sok fáradságtól és aggodalomtól kíméli meg az ifjú szülőket. Az e-babakocsi jövőre debütál az Emmaljunga svéd márka termékeként – írja az automoto.it olasz autós szakportál. 

Az újdonsült mamák és papák számára ez lehet az elmúlt száz év második legforradalmibb találmánya a mosógép után. A Bosch olyan, két elektromos motorral működő babakocsit fejlesztett ki, ami kiküszöböl szinte minden fizikai erőfeszítést a bébik mozgatásával kapcsolatban.

A rendszert e-babakocsinak nevezik, és 2020-ban az Emmaljunga svéd márka fogja piacra dobni. A termék tökéletesítésében más gyártókkal is együttműködnek.

A Bosch által kifejlesztett hajtásrendszer alapja a hátsó tengelyen található két villanymotor, ami Bluetooth modullal és egy érzékelőrendszerrel rendelkezik. Ezek folyamatosan mérik a babakocsi sebességét és a gyorsulását, ugyanakkor felismerik annak a felületnek a jellegét, amelyen a babakocsi épp gurul.

A speciális algoritmusoknak köszönhetően az e-babakocsi a másodperc töredéke alatt képes kiszámítani, hogy adott szituációban épp milyen beavatkozásra készül a bébit sétáltató papa vagy mama. Emelkedőn felfelé a motorok automatikusan segítenek a babakocsi tolásában, mint az elektromos kerékpárok esetében. Lejtőn pedig korlátozzák a babajármű gurulási sebességét.

Ha a szülők elengedik a babakocsit, a motorfék megakadályozza, hogy az ellenőrizetlenül mozogjon, illetve az elektromechanikus zár aktiválja a rögzítőféket. Mindezt anélkül, hogy bármilyen programozó vagy irányító gombot meg kellene nyomni a fogantyún.

A felfelé vagy lefelé haladás mellett a Bosch találmánya lehetővé teszi az útvonal megtartását szintkülönbséges szakaszokon történő haladáskor, illetve amikor érzékeli, hogy a babakocsit egy kézzel tolják. A rendszer azt is megakadályozza, hogy erős széllökések esetén a kocsi elszabaduljon vagy eldőljön. A szélcsatornában történt tesztelés során az e-babakocsi még 60 km/h-s szélsebesség mellett is irányban tudott maradni.

A szülők az intelligens elektromos meghajtás három szintje közül választhatnak az Androidra és az iOS-re kifejlesztett speciális okostelefon-alkalmazás segítségével, amely Bluetooth-on kommunikál az e-babakocsi rendszerrel.

Az alkalmazás jelzi a cserélhető akkumulátor töltöttségi szintjét, és időben figyelmeztet, amikor a tápegység lemerülőben van. A 18 voltos lítium-ion babakocsi akkumulátort zárható rekeszben helyezték el. Ez egyébként ugyanaz az akkumulátor, amelyet a hagyományos Bosch elektromos kéziszerszámokhoz, például vezeték nélküli csavarhúzókhoz használnak, és ezért más eszközök tápellátására is használható.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.07.04
Valaki még mindig csodálkozik, hogy a használt autóval foglalkozni kell vásárlás után. ..
2020.07.04
A német konszern pénteken bejelentette, hogy tárgyalásokat kezd a  franciaországi Hambachban....
2020.07.04
Nem volt túl sportszerű húzás Daniel Abttól, hogy csaláshoz folyamodott az online időszak alatt,....
2020.07.04
Valerij Arasenko Oroszországból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2020.07.04
A Fiat a Virtual Casa 500 virtuális múzeum életre hívásával ünnepli az 500, azaz a "Cinquino" 63.....
2020.07.04
A Mercedes finn versenyzője szoros csatában nyerte a Forma-1-es idénynyitó Osztrák Nagydíj szombati....
2020.07.04
Tavalyhoz képest az idén akár 25 százalékkal kevesebb új autót adhatnak el a koronavírus-járvány....
2020.07.04
A címvédő és hatszoros világbajnok Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője futotta a....
2020.07.04
Interjúnk előző részében Borsodnádasd polgármesterével beszélgettünk azokról a fejlesztésekről,....
2020.07.04
Intercity vonattal ütközött egy személyautó péntek este a vasúti átjáróban, a vezetője a helyszínen....