Jeep

Megújult a Jeep Compass

2020.06.05.

Megérkezett az amerikai SUV európai igényekhez igazodó, frissített változata, amely már az FCA olaszországi Melfiben működő üzemében készül.

Az eredetileg Mexikóban készülő Jeep Compass gyártásának Olaszországba költöztetését a modell sikere tette lehetővé. A Melfiben készülő európai kivitel újdonsága a kétféle, 130 és 150 lóerős változatban elérhető, 1,3 literes, négyhengeres benzines turbómotor. A motor mindkét teljesítményverzióban egyformán 270 Nm maximális forgatónyomatékot ad le, ami akár 40 Nm-rel haladja meg a korábbi 1,4 literes benzinmotor nyomatékát.

A moduláris szerkezetű Fiat erőforrás az európai piac számára fejlesztett globális kismotor-család (GSE) tagja. Ebben mutatkozik be az égési hatásfokot változó szelepvezérléssel és szelepemeléssel javító MultiAir technológia harmadik generációja, amely tovább optimalizálta a szívószelepek egymástól független nyitását, illetve zárását. Az egyedi szívó- és kipufogó oldali bütyökprofilok alkalmazása révén kis terhelésen javul az üzemi hatásfok. A megoldás kulcsa, hogy a szívószelepek korábbi nyitásával a rendszer visszavezeti az égéstérbe a kipufogógázokat, míg nagy terhelésen a szívószelepek zárásának késleltetésével javul a teljesítmény.

A 130 lóerős változatához hatfokozatú kézi sebességváltó társul, míg a 150 lóerős variáns hatfokozatú dupla szárazkuplungos (DDCT) sebességváltót kap. A motor mindkét esetben az első kerekeket hajtja.

A Compass motorkínálatában továbbra is megtalálható a 120 lóerős, 1,6 literes MultiJet II dízelmotor. A modernizált erőforrást a most gyártásba kerülő új modellváltozaton SCR katalizátorral szerelték fel.

A globális motorcsalád 190 és 240 lóerős kivitelei az új Compass 4xe modellekhez érhetők el az év későbbi részétől, összkerékhajtással.

Megújultak a Jeep Compass fedélzeti szolgáltatásai is. A modellcsalád a mobil kommunikációs eszközök számára fejlettebb kapcsolódási megoldásokat biztosító Uconnect rendszert kapott.

Az SUV megjelenését ugyanakkor új stíluselemek teszik különlegessé. Utóbbiak sorába tartoznak az egyes felszereltségi szintek egyedi kialakítású keréktárcsái, valamint az öt új karosszériaszín. A fekete tetőlemezzel társítva a Melfiben készülő modellek rendelhetők elefántcsont gyöngyház, Colorado piros, Italia kék, Shade kék és Techno zöld metálfényezéssel.

Az új Compass Európa-szerte júniustól érkezik a márkakereskedésekbe. A szállítási határidő átlagosan három hétre rövidülhet az európai gyártás miatt.

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.07.11
Fennállása eddigi legeredményesebb júniusi értékesítési eredményét könyvelhette el idén a BMW....
2020.07.11
A gyorsaság nem boszorkányság, szól a mondás – de nagyon drága. Érdekes eltűnődni rajta, hogy....
2020.07.11
A GTI GTC nevű túraautó az Africa’s Global Touring Car bajnokságban vesz majd részt. ..
2020.07.11
Ivailo Cvetkov Bulgáriából küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2020.07.11
A címvédő és hatszoros világbajnok Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője nyerte a Forma-1-es....
2020.07.11
Iveco gyártmányú gázüzemű autóbuszt tesztel a Volánbusz Zalaegerszegen a Danube Truck Magyarország....
2020.07.11
A győri rendőrök elfogtak egy fiatal járművezetőt, aki az egyik belvárosi körforgalomban....
2020.07.11
Elkészült a 4-es számú főúton a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2. termináljához vezető új,....
2020.07.11
Amikor nálam járt a Peugeot 208, még nem tudtam, hogy hamarosan megválasztják Európa Év Autójának.....
2020.07.11
A hálózatról tölthető BMW és MINI modellekből az előző év első hat havi teljesítményéhez képest 3,4....