járműgyártás

Michelisz ihlette a Hyundai limitált szériás modelljét

2018.11.12.

Különleges limitált szériát dob piacra a Hyundai hazai importőre az i30 N modellből, amelyet a márka hazai nagykövete, Michelisz Norbert ihlette. Az autóból mindössze húsz darab kerül piacra, amelyet a versenyző jelenlétében mutatott be Kovács Pál ügyvezető igazgató és Ördög Ibolya, marketing és kommunikációs vezető.

A WTCR idei szezonjában is sikeresen versenyző, hazánkban és nemzetközi szinten is méltán elismert autóversenyző ezúttal egy egyedi megjelenésű, sorszámozott kiadás névadójaként működött együtt a márka hazai képviseletével – hangzott el a Budapesten tartott sajtótájékoztatón. A limitált széria iránt máris különlegesen nagy az érdeklődés a hivatalos márkakereskedésekben országszerte.

Michelisz Norbert és az i30N limitált szériás autó

Kérdés, hogy elég lesz-e a húsz darab az igények kielégítésére. Ezzel kapcsolatban Kovács Pál a sajtótájékoztatón azt mondta: ez egy résmodell, motorsporthoz  affinitással rendelkezők érdeklődésére számítanak elsősorban.

„Különleges élmény számomra is, hogy a nevemmel fémjelzett, és dekorált egyedi széria darabjai futhatnak majd a magyar utakon. Ilyen együttműködésben eddig még nem vettem részt, de nagyon tetszett az ötlet és a megvalósítás is.” – árulta el Michelisz Norbert. A vásárlók a későbbiekben vezetéstechnikai tréningen, és közönségtalálkozón is eltölthetnek néhány órát Norberttel, így hamisítatlan vezetési élményt is kapnak a megvásárolt autó mellé.

Az autóban erősebb fék és nagyobb kerék van, dögös és mutatós – fogalmazott Michelisz velősen és tömörem, amikor arról kérdezték, milyen a limitált széria, amelynek motorja 275 lóerős.

Michelisz: Az unokáimnak is büszkén mesélhetem majd.

 "Büszkeséggel tölt el, hogy Michelisz Norbival dolgozhatunk együtt, nála hitelesebb és profibb márkanagykövetet nehezen tudnék elképzelni. Norbi nem csak a versenyeken, hanem a hétköznapokban is kiváló hírvivője a márkának. Nem pusztán profizmusa és hitelessége, de személyisége és a hozzáállása is meggyőzött arról, hogy a jövőben is vele szeretnénk folytatni a megkezdett közös munkát.” – tette hozzá Kovács Pál, a Hyundai Holding Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

Van az a Michelisz Norbert, aki a versenypályán azért tapossa tövig a Hyundai gázpedálját, hogy a túraautó-világbajnokságon idén is sikeresen szerepeljen. Meg van az a Michelisz Norbert, aki a közutakon Hyundait vezetve a praktikumra fókuszál kétgyermekes családapaként.

Egymásra találtak

„Év elején azért írtam alá a Hyundaihoz, mert hittem benne, hogy az i30 N TCR lesz a legjobb autó. Precíz tervezés eredménye, hogy most a WTCR első hat helyezettjéből négy Hyundai volán mögött ül – mondta Michelisz Norbert. – Ha eltekintünk a teljesítmény-kiegyenlítő rendszertől, egyértelmű, hogy a Hyundai a legerősebb a pályán, és ez hosszú távon az eredményekben is realizálódik. Meglepetés lenne, ha nem ez a márka adná az idei bajnokot.”

Michelisz Norbert egy éve már a pályán kívül is Hyundai-t vezet, a közutakon egy Santa Fe volánja mögött tűnik fel. Családapaként más szempontokra figyel, mint versenyzőként. „Két gyermekkel a fedélzeten jó nagy helyre van szükségünk. Babakocsi, pelenka, rengeteg táska… A Santa Fe-ben kényelmesen elférünk, ráadásul nem is kényes a belső tér – mesélte hozzáfűzve, hogy egy 6,5 órás horvátországi utat sem éreztek megterhelőnek benne.

Egy meglepő dolog is kiderült! Ki hinné, hogy egy sikeres autóversenyzőnek is lehetnek félelmei a parkolás miatt? „Mivel nagyobb autóról van szó, először, amikor szűkebb helyre kellett volna beállnom, inkább tovább keresgéltem… De hamar rájöttem, hogy a Santa Fe egyik nagy erénye a kiváló fordulékonysága, így normál személyautó méretű helyekre is könnyedén beállok vele. Most már elsőre, simán” – mosolyodott el.

Kedvenc funkciója az autón az elektromosan nyíló csomagtartó. „Elég, ha a kulcs a zsebemben van, és ahogy odaállok a csomagtartóhoz, automatikusan nyílik. Korábban ezt szemfényvesztésnek gondoltam, de amikor gyerekkel és cuccokkal van tele a kezem, jól jön, hogy nem kell a kulccsal babrálnom. Talán csak egyvalaki elégedettebb az autóval nálam: a feleségem, Johanna” – vallotta be Norbi. Az új Santa Fe már rendelhető a legmodernebb technológiákkal felszerelve.

A sajtótájékoztatón ugyancsak bemutatták az új generációs Santa Fe-t és a Kona teljesen elektromos változatát. Ezeket hamarosan külön cikkben mutatjuk be.

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.07.13
A hely szelleme is számít, Monacóban vagyonokat ért a legolcsóbban elárverezett Formula versenyautó....
2024.07.13
Kisiklott Romániában a Bécs-Budapest-Bukarest útvonalon közlekedő Dacia nemzetközi gyorsvonat....
2024.07.13
Az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, Tata előtt két személyautó ütközött össze. A 72-es....
2024.07.13
Short Blade nevet kapott a Geely kisebb, ám sokkal nagyobb energiasűrűségű LFP akkumulátora, aminek....
2024.07.13
Sokkoló hír terjed a német konszernnel összefüggésben, mely szerint az alkalmazottai 40%-át is....
2024.07.13
Nemcsak a színe vadító, hanem a lénye is vonzó. A Volvo EX30 igazi különlegesség, nem csoda, hogy....
2024.07.13
A Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint halálos baleset történt....
2024.07.13
Palackozott vizet oszt a harmadfokú hőségriasztás meghosszabbítása miatt július 18-ig a MÁV-START....
2024.07.13
A várakozási idő csökkentése érdekében csak kilépő irányban üzemel a röszkei közúti határátkelőhely....
2024.07.13
Július 12-14. között a Magyar Országos Rally bajnokság negyedik versenyével, a Székesfehérvár....