Michelisz Norbert

Michelisz újra átvette a vezetést a WTCR bajnokságban

2019.11.16.

Zsinórban a nyolcadik versenyhétvégén is dobogóra állt Michelisz Norbert, a makaói első futamon elért második hellyel pedig visszavette az első helyet a pontversenyben.

"A legfontosabb most az, hogyan készülünk fel a folytatásra. Még mindig jó esélyem van nagyot dobni az első futamon, és a célom, hogy annyi pontot gyűjtsek, amennyi csak lehetséges" - nyilatkozta a pozitív hozzáállását megőrizve Michelisz Norbert a pénteki második időmérő után Makaóban, amelyen vétlen félként egy baleset áldozata lett, és emiatt nem tudta kihozni az autóból, ami benne lett volna.

Azt, amit az első időmérőn egyébként megmutatott, hiszen azon a második leggyorsabb volt a mezőnyben, és ennek köszönhetően a magyar idő szerint szombat reggeli első futamon dobogós esélyekkel indulhatott a veszélyes utcai pályán. Izgalmas rajtra lehetett számítani, hiszen Michelisz előtt az egyik legnagyobb bajnoki rivális Yvan Muller állt az első helyen, mögötte pedig a négyszeres világbajnok francia Link&Cós csapattársa, Andy Priaulx a harmadikon. 

Blogjában Michelisz Norbert elmondta, hogy Makaóban a rajt és az első három kanyar kulcsfontosságú az előzések szempontjából - ezúttal az élen nem volt változás ezeken a pontokon; Muller, Michelisz, Priaulx sorrendben jött el az első három. Később sem változott a helyzet, nem volt meg a kellő tempókülönbség az autók között, amivel egy rizikós előzést be lehetett volna vállalni a szűk pályán. 

A végén csak annyi változás történt, hogy Priaulx lemondott a dobogóról, hogy a bajnoki címért még harcban lévő Thed Björk több pontot szerezzen. Ez Michelisz helyezését nem befolyásolta, ő behozta a második helyen a Hyundai i30 N TCR-t, amivel rendkívül fontos húsz pontot gyűjtött, és átvette a vezetést a bajnokságban, hiszen a korábbi éllovas Esteban Guerrieri nem szerzett pontot ezen a futamon. Az élmezőny állása jelenleg: 1. Michelisz 306 pont, 2. Guerrieri 288, 3. Muller 270., 4. Björk 259.

A WTCR makaói hétvégéjének programja magyar idő szerint vasárnap 1:20-kor a fordított rajtrácsos második futammal, majd 4 órakor a harmadik versennyel folytatódik. Az M4 Sport és az Eurosport mindkettőt élőben közvetíti.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.05.29
A magyarázat már-már banális, mégis kevesen tudják a választ.   ..
2024.05.28
Áprilisban a DataHouse adatai szerint mintegy 80 900 személygépkocsi cserélt gazdát, 21 százalékkal....
2024.05.28
Múzeumi darabokat idéző klasszikus műveket mutatnak be a Mester tanítványai. ..
2024.05.28
Ketten meghaltak, amikor frontálisan ütközött két autó a 48-as főúton, Haláp és Vámospércs között....
2024.05.28
Az amerikai közúti közlekedésbiztonsági hivatal (NHTSA) vizsgálatot idított Waymo vállalat ötödik....
2024.05.28
Farkas Kevin megtörte a jeget, és megszerezte első pontjait a 2024-es szezonban Le Mans-ban, a Red....
2024.05.28
Hazánkban is bemutatkozott a Suzuki Swift negyedik generációja. A teljesen új modell az elődök....
2024.05.28
A 67-es főút Látrány elkerülő szakaszának bővítése keretében átadott több mint 10 kilométeres....
2024.05.28
Véget ért egy jókora dugókkal járó munka, mostantól az autósok és a gyalogosok is örülhetnek. ..
2024.05.28
Az elmúlt héten a megengedett sebességhatárokat regisztráltan 2926-an lépték át Bács-Kiskun....