Mini flotta

A Mini zseniális haszontalanságai

2020.09.30.

Előrebocsátom, nem én vagyok a célcsoport, s amikor csak beülhetek egy Minibe, mindig vegyes érzelmekkel kászálódok ki a volán mögül. A kiskocsi szűk, beton kemény, s vezetni tömör gyönyör. 

Szerző: Heimer György

Igaz, ha egy kis kényelmeskedésért hátrébb tolom ülésemet, a bepasszírozott hátul ülőnek már nem marad (láb)hely. A csomagtartó is mini, több cucc legfeljebb a hátsó üléstámla ledöntése árán fér bele. De számít ez? Még ha nem is jön be mindenkinek a prémiumtöpörtyű, lehet vonzereje jócskán. A színek és formák. Jópofa és bulis. Minden szeglete kívül, belül dizájnos. Itt van mindjárt a műszerfal, közepén a bazi nagy, kör alakú, digitális kijelző, amely mellesleg az ős-Miniben még vekkerszerű, kombinált mérőóra volt. Amott alul a másik elidegeníthetetlen dizájnmódi, a repülőgépek műszerfalára hajazó billenő-kapcsolósor. Persze a kábításban nem keveset számítanak a tulajdonos BMW polcáról leemelt főegységek, köztük a kétliteres, ikerturbós, 196 lovas benzinmotor, a hétfokozatú, duplakuplungos Steptronic automataváltó, vagy a leültetett, sportos futómű, amiket mind megkapott a Mini. Ettől aztán szélvészként száguld a túlmotorizált törpe – ahogy reklámozzák, mint egy gokart.

Erre persze mondhatni, na és, villámgyors kisautókat más is kínál. A Mininek azonban van aurája, valamilyen egyik riválisához sem hasonló kisugárzása: számomra négy keréken guruló, permanens ötletroham. Innovációs génjeit már 72 évvel ezelőtti (!) születése óta hordozza, amikor alkotója, Alec Issigonis géniusz autókonstruktőr – a Mini legendárium szerint – először egy étteremben, papírszalvétára skiccelte fel a kisautó tervrajzát. A keresztben álló, fronthajtásos motor, az önhordó karosszéria, a kocsi sarkaiba kitolt kerekek, (amelyek révén a Mini úgymond belül nagyobb, mint kívül) ma is irányadó alapértékek.

Aztán a kilencszázkilencvenes években, amikor végleg összeroskadt a brit nemzeti autóipar, a BMW marketingstratégái jó érzékkel meglátták a Miniben az igazgyöngyöt. Kimazsolázták a romok alól, újraszabták, de megszűntetve megőrizve prémiumos kivitelben, rendre megújítva, mint valamilyen divatportékát. Azóta több évtized telt el, s a recept működik. Itt van példának okáért az egyik leginkább szívdöglesztő változat, a Mini Cabrio. Túl azon, hogy az echte bajor BMW belekomponálta a brit nemzeti lobogó motívumait a kocsi stoplámpáiba, a zászló rajzolatát rányomtatták a vászontetőre is. Igaz felülről azt nem igazán látni, pláne összehajtogatva, de a lényeg, hogy a zászló – elveszítve eredeti, a nemzeti hovatartozás szimbólumát – vonzó díszítőelemmé lett, pláne az anglomán fogyasztó szemében.

De hol van már a tavalyi hó! A brit lobogó, az Union Jack ötletét már jó pár éve elsütötték, új kell. Az idei szezon ügyeletes motívuma a Sidewalk (járda) fantázianevű, sok kis nyílformájú mintázat, ami több helyütt visszaköszön a karosszérián, köztük a műszerfal-betéten, az ajtóküszöbön, s persze a vászontetőn. Ettől ugyan még nem lesz kényelmesebb, gyorsabb a kocsi, de a hangzatos deep laguna színnel együtt be lehet adagolni újdonságként a mindenre vevő, fanatikus rajongótábornak. Mint ahogy szellemes haszontalanság a nyitott kabriózás számláló kütyüje is. Sok teteje ennek nincs, de a márka rafináltan rájátszik a kabriós érzületre: tartsd számon, hányszor nyitod fel a kocsid tetejét!

A Mini-filozófia fontos tétele a „perszonalizáció” is, vagyis az, hogy a vevőkör luxuslimókat megszégyenítően hosszú extralistákról csicsázva formálhatja a maga képére imádottját. És a célcsoport – többnyire a jómódú, fiatal, szingli autós hipszter, szerte a világon – örömmel költ: felmérések szerint messze nem elégszenek meg az alapfelszereltséggel. A már előbb szóba hozott Cabrio ára itthon 7,2 millió forint felett startol, de a csilivili csúcsdaraboké simán megkétszereződhet. Ezzel persze nem állítom, hogy a Mini holmi levetett technikájú szemfényvesztés lenne. Ellenkezőleg. A német–brit kisautó technikájában is béemvésen prémium – ez is a marketingstratégia sarkalatos része. Új keletű példa erre az idén tavasszal piacra dobott, első tisztán elektromos Mini, amely a régi és az új stílusjegyek harmóniáján túl hangtalanul és emissziómentesen is őrzi a „gokartos filing” hagyományát.

Máskülönben az is bizonyos, hogy a Mini bomba üzlet, búsás profitokat hoz a BMW konyhájára. Nem ünneprontásból hozom szóba, de azért a Mini históriájában is akadtak költséges mellényúlások. Ez történt még 2015 táján, amikor szűkítették a korábban nagy garral reklámozott új modellváltozatok, Mini zsargonban a „szuperhősök” körét, azon egyszerű oknál fogva, hogy kannibalizálták egymást, nem mutatkozott irántuk kellő kereslet. Ennek esett áldozatul a kétszemélyes, nyitható és keménytetős Mini Roadster, illetve a Coupe típus. Mindez arról jutott eszembe, hogy a jól értesült szaksajtó fülese szerint állítólag felhagynak a Cabrio gyártásával, mivel manapság a suv a menő. Ha így alakulna, én is sajnálnám. Abban azonban biztos vagyok, hogy ha egyszer véget ér a páratlanul hosszú Mini-korszak, a rendre megújult divatjárgány bekerül az automobilizmus halhatatlanjai közé.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.10.26
Megint autók az Aeroparkban: a Zsiguli dombvidéken felépült Volgai Autógyár termékeiből félszáz....
2020.10.26
Lehet valami egyszerre elegáns és vulgáris? Megfér egy testben az arisztokratikus kifinomultság és....
2020.10.26
Alexander Galaganov Oroszországból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu....
2020.10.26
Az autóbusz töltőberendezés-gyártóknak és -forgalmazóknak hétfőtől megnyílt a lehetőségük arra,....
2020.10.26
A Kecskeméti Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai az állampolgárok....
2020.10.26
Bevezető áron használhatják a villanyautósok az E.ON november 24-től fizetőssé váló elektromos....
2020.10.26
1910-1920. A tömeggyártás kezdete, avagy út a luxustól a szükségesig. A nagy sorozatú termelés....
2020.10.26
Baleset miatt több kilométeres torlódás alakult ki az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető....
2020.10.26
A világ vezető környezetbarát prémium autógyártója, az Európában immáron 80%-ban (Nyugat-Európában....
2020.10.26
Magyarország területén a 2020. október 22-én 0 órától 2020. október 25-én 24 óráig a rendőrök 148....