Genfi Autószalon

Mit láthatunk a 85. Genfi Autószalon BMW-s terítékén?

2015.02.18.

A BMW két világpremierrel is készül a 2015. március 5-15. között megrendezett 85. Genfi Nemzetközi Autószalonra: bemutatkozik a BMW 2-es Gran Tourer, amely egyszerre immáron akár hét embernek is kényelmes utazást biztosít, és itt debütál a nagyközönség előtt a vadonatúj BMW 1-es sorozat is.

A BMW M4 MotoGP Safety Car egyidejűleg bemutatja, hogy az innovatív vízbefecskendező rendszerrel miként növelhető hatékonyan a motor teljesítménye, miközben használatával teljes terhelés alatt a hajtáslánc üzemanyag-fogyasztása és károsanyag-kibocsátása is érezhetően csökken. Mindemellett a bajor gyártó számtalan úttörő kiegészítő szolgáltatást is demonstrál a BMW i modellekhez kapcsolódóan, egyúttal színpadra lép a „myKIDIO”, a gyerekek számára kifejlesztett vadonatúj autós szórakoztató alkalmazás is.

A BMW 1-es sorozata – amelyből mindeddig közel kétmillió példány kelt el világszerte - új formájában egyszerre még látványosabb, még sportosabb és még hatékonyabb, a három- és az ötajtós változatok esetében egyaránt alaposan átdolgozott első és hátsó kialakítással. Az újgenerációs, hatékony benzines és dízelüzemű erőforrások vadonatúj palettája további finomításokkal büszkélkedhet, amelyeknek köszönhetően még tovább csökken az 1-es BMW fogyasztása és emissziója (kombinált üzemanyag-fogyasztás: 8,0 – 3,4 liter / 100 km, kombinált károsanyag-kibocsátás: 188 – 89 gramm / km). A háromhengeres, 85 kW / 116 lóerő teljesítményű dízelmotorral hajtott BMW 116d EfficientDynamics Edition 100 kilométeren mindössze 3,4 literes átlagos üzemanyag-fogyasztási értéket, kilométerenként pedig csupán 89 grammos károsanyag-kibocsátást ért el az EU-ciklus tesztkörén, amellyel a BMW modellpalettájának leghatékonyabb képviselőjévé lépett elő.

A bajor gyártó ismét új járműkategóriát teremtett a BMW 2-es Gran Tourer modellel, amelyben a márkára jellemző legendás karakter hatalmas helykínálattal és kompakt külső méretekkel egyesül. A BMW 2-es Gran Tourer a prémium kompakt kategória első képviselője, amely három üléssorának köszönhetően egyszerre akár hét embernek is kényelmes utazást biztosít, miközben tágas csomagtere számtalan módon variálható. Csupa olyan jellemző, amelyekkel a BMW 2-es Gran Tourer maradéktalanul kielégíti a fiatal családok mobilitási igényeit, miközben – a 85 kW / 116 lóerő és 141 kW / 192 lóerő közötti teljesítmény-tartományt lefedő öt vadonatúj fejlesztésű, turbófeltöltéses erőforrásának (kombinált üzemanyag-fogyasztás: 6,4 – 3,9 liter / 100 km, kombinált károsanyag-kibocsátás: 149 – 104 gramm / km) és a BMW EfficientDynamics stratégia innovációinak köszönhetően - a sportos dinamizmus és a kiemelkedő hatékonyság kombinációját kínálja a BMW ügyfeleinek, a szegmens legalacsonyabb károsanyag-kibocsátási értékeivel karöltve.

A világ legjobb motorkerékpár-versenyzőit rajtrácsra állító MotoGP futamain minden a gyorsaságról és a maximális teljesítményről szól, ahol a versenyzők biztonságáról a legmegbízhatóbb és legdinamikusabb biztonsági autók gondoskodnak. A 2015-ös idény elsőszámú biztonsági autója újfent a kifejezetten versenypályára tervezett BMW M4 Coupé lesz, amelynek úttörő fejlesztésű vízbefecskendező rendszerével idén ismét technológiai innovációt mutat be a BMW M GmbH, érezhető teljesítmény-növekedéshez juttatva a nagyteljesítményű sportkupé versenypályára hangolt változatát. Az előremutató technológiai megoldás ugyanakkor még teljes rendszerterhelés alatt is kiemelkedő hatékonyságról tesz tanúbizonyságot, az üzemanyag-fogyasztás és a károsanyag-kibocsátás direkt csökkentésével. A vízbefecskendező rendszer ezúttal is a BMW M GmbH több évtizedre visszatekintő motorsportos múltját, valamint az erőteljes erőforrások fejlesztése terén mutatott hatalmas tapasztalatát és szerteágazó szakértelmét hangsúlyozza. A különleges biztonsági autó ugyanakkor egy lélegzetelállító M autómodell előfutára, amely hamarosan új mércét állít a teljesítmény, az exkluzivitás és a személyre szabhatóság terén.

A jövő mobilitási megoldásai: a BMW i újabb szolgáltatásokat mutat be a BMW i3 és a BMW i8 modellekhez a 360° ELECTRIC program részeként

A teljesen elektromos hajtáslánccal szerelt BMW i3 és a BMW i8 plug-in hibrid sportautó sikeres piaci debütálása után a BMW i most még tovább bővíti az elektromos mobilitásra összpontosító szolgáltatásainak palettáját, amelyet nemzetközi szinten elérhetővé tesz a márka ügyfelei számára. A BMW i3 és a BMW i8 modellek személyében a BMW i nem csupán elektromos járműveket kínál ügyfeleinek, de a 360° ELECTRIC program részeként számtalan széleskörű kiegészítő terméket is, amelyeknek köszönhetően a BMW i modellek hosszú távú segítséget nyújtanak tulajdonosaiknak. A ChargeNow például – az újabb és újabb gyorstöltő-állomásoknak köszönhetően - egy folyamatosan növekvő, nemzetközi hálózattal rendelkező, azonnal fizethető szolgáltatás. A BMW i azon ügyfelei, akik állandó visszatérőként, hosszú távon szeretnének használni egy-egy, töltőponttal felszerelt parkolóhelyet, kifejezetten értékelni fogják a ParkNow LongTerm megoldásait, miközben a ParkNow alkalmazás asztali számítógépeken és okostelefonokon is segít a sofőröknek megtalálni a kívánt parkolóhelyet. A ParkNow több száz észak-amerikai városban kínál parkolóhelyeket a felhasználóknak, a lehetőségek ráadásul ár, távolság és elérhető szolgáltatások (például töltőállomások és autómosók) szerint is szelektálhatók. A DriveNow autómegosztó szolgáltatás regisztrált ügyfeleinek száma az Egyesült Államokban és Európában mára meghaladja a 390 ezret, miközben a hálózat széleskörű nemzetközi kiépítése már a küszöbön van. Mindezeken felül a BMW i modellek elhasznált lítium-ion akkumulátorait, az úgynevezett „másodéletű” termékeket az Egyesült Államokban, Németországban és Kínában fix energiatároló eszközökként hasznosíthatják, miután rendeltetésszerű használhatóságuk véget ér.

2015 márciusától a BMW i8 plug-in hibrid sportautó exkluzív karakterét kibővített alapfelszereltség-paletta, valamint új utastéri dizájn kiegészítők hangsúlyozzák ki még inkább. A BMW i8-hoz mostantól a Pure Impulse Experience programot is az alapfelszereltség részeként kínálja a gyártó, amely a kultúra, a dizájn, az utazás és a gasztronómia területén nyújt egyedülálló élményeket a márka ügyfeleinek. A program átfogó lifestyle-kínálatát a plug-in hibrid sportautó progresszív énje és a BMW i almárka fenntartható, úgynevezett „next-premium” (a prémium új szintje) orientációja szerint állították össze.

A gyermekek számára mostantól a hosszabb utazások is lebilincselő kalanddal kecsegtetnek a vadonatúj „myKIDIO” alkalmazásnak köszönhetően (eleinte Németországban elérhető). Az okos alkalmazás teljesen járműbe integrált formában a BMW 2-es Gran Tourer modellben válik elsőként elérhetővé, egy tablet segítségével korlátlan hozzáférést nyújtva televíziós sorozatok, filmek, hangos könyvek és zeneszámok széles tárházához. Miután a mobil eszközt egyszer összekapcsoltuk az autóval, a rendszer onnantól kezdve az iDrive vezérlőjén és a központi kijelzőn keresztül kényelmesen és biztonságosan működtethető. A „myKIDIO” alkalmazással a felnőtt utasok gondosan kiszűrhetik a gyermekek életkora szerinti programokat és műsorokat, miközben folyamatosan figyelemmel követhetik azokat a központi kijelzőn. Az okos alkalmazás még az igazán hosszú utazást is élménnyé varázsolja a legkisebb utasok számára. Amellett, hogy a felnőttek a központi kijelzőn folyamatosan figyelemmel követhetik a gyermekek szórakozását, a kicsik az úgynevezett „BMW Kids Cockpit” utazáskijelzőn keresztül informálódhatnak az utazás részleteiről (így például a várható érkezési időről, a hátralévő távolságról és a külső hőmérsékletről), egyszerűen, a csatlakoztatott mobil eszközön keresztül, amikor csak kedvük tartja.

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.04.15
Ismét felvillanyozódott a Hyundai márka és újabb elektromossal bővíti márkakupa-sorozatát. ..
2024.04.15
Visszatér a tél Ausztriába, hétfőn figyelmeztetést adtak ki az autósoknak – írja a Heute című....
2024.04.15
Miért áll egy kihegyezett versenyautó egy hófödte versenypályán, és miért sorakoznak mögötte....
2024.04.15
Az Audi Hungária Független Szakszervezet (AHFSZ) és az Audi Hungaria tárgyaló delegációi közötti....
2024.04.15
Az Audi több mint 20 új, tisztán elektromos, plug in hibrid és hagyományos, belső égésű motorral....
2024.04.15
Április 9-én Pekingben mutatta be legújabb, működésének első öt évében kapacitás- és....
2024.04.15
Erősen indította az AutoWallis Csoport Kiskereskedelmi üzletága az idei évet, miután 16 százalékkal....
2024.04.15
Alkalmanként átlagosan 2,5 órát parkolnak a magyar autósok az utcán és 6 órát a parkolóházakban, az....
2024.04.15
Európai tervezés, törökországi gyártás, japán hagyományok - ezek a sarokpontjai a Mitsubishi Colt....
2024.04.15
Múlt és jelen egyhelyen mindig izgalmas egyveleget mutat, nem véletlen, hogy az Akkor és Most Jármű....