Modellautók

Modell: HPI Q32

2015.04.15.

Mi szükséges ahhoz, hogy az ember R/C modell autóval játszani tudjon? Általában tágas hely, sok szabadidő és természetesen jó idő. De mit tesz olyankor, ha éppen odakint rossz az időjárás, vagy nagyon kevés szabad ideje van? Ezekre a körülményekre találta ki a HPI az új 1:32 méretarányú, Q32 névre hallgató elektromos buggy-át.

Szerző: Kiss László

A doboz, amiben megkapjuk a „játékszert” nem nagyobb, mint egy 8”-os tablet. A csomagolást felnyitva egy design-os 3 szögletű dobozban van elrejtve minden. Kívülről a buggy alváza és a távirányítón lévő kormánykerék látszik. A készlet tartalmazza a 2,4Ghz-es 2 csatornás rádiót, a buggy-t, egy gépkönyvet, gyári matricákat, karosszériát, és 8db bólyát.  Az antenna nélküli pisztolytávirányító teljesen fokozatmentes irányítást tesz lehetővé. Mind a gáz, és kormánykitérést nagyon pontosan lehet vele szabályozni. A hatótáv bőven megfelel minden elvárásnak.  Működöséhez 4db AA elem szükséges. Érdemes tartós elemeket használni mivel a rádió nemcsak az irányításért felelős, hanem egyben a töltője is a járműnek. Későbbiekben akár USB-s töltős is vásárolhatunk a készlethez. Ezzel a kiegészítővel nemcsak kényelmesebb a töltés, hanem megnövelhetjük az elemek élettartamát is.

A Q32 –t kézbe véve jól látszik, hogy egy teljesen zárt szerkezetű kisautó, amely magába zárja az elektronikát valamint a beépített akkumulátort. Hátul merev tengelyes, ami egybe lett építve a motorral és a zárt differenciálműves áttétellel. Elöl független kerékfelfüggesztés található. Az úton való tapadásról négy darab szivacskerék gondoskodik.  A karosszéria, és a hátsó szárny nagyon könnyű, viszont rugalmas anyagból készült. Ha behelyeztük a 4 db elemet a rádióba bekapcsolás után kigyullad egy zöld visszajelző led. A kikapcsolt autót, a távirányítóból kihajtható vezetékkel összekötjük. Egy piros led jelzi nekünk hogy megkezdődött a töltés. Hozzávetőlegesen 40 perces töltési idő számíthatunk, ezt az is befolyásolhatja, hogy mennyire merítettük le az autónk akkuját.

Míg tölt az akku, addig készítsük el a pályát. A 8db bólyát tetszőlegesen elhelyezzük. (Amire volt rögzítve a buggy-ink.) A háromszögletű doboznak most jött el az ideje, hogy megmutassa valójában miért is háromszögletű? Ez lesz az ugrató!!

Amikor a töltés befejeződött, lecsatlakoztatjuk a töltőkábelt, bekapcsoljuk az autónkat, és készen állunk a száguldozásra. Körülbelül 7 perces üzemidővel számolhatunk.

A HPI Q32 meglepő módon, amilyen pici, olyan fürge és mozgékony is. Ajánlott kezdőknek, de a haladók is megtalálják benne szórakozásukat. Beszerezhető a Modell & Hobby szaküzleteiben vagy a www.modell.hu weboldalon.

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.12.04
Halálos baleset történt péntek reggel Jászárokszállásnál, a 3203-as út 23-as kilométerénél, ahol....
2020.12.04
Hegemónia a hibridek körében, dominancia a pickupok mezőnyében, győzelem a crossoverek piacán és....
2020.12.04
A 38 éves férfi a gyanú szerint Budapesten, a 61-es villamoson támadta meg a szerelvény vezetőjét....
2020.12.04
Az új Land Rover Defendert két díjjal is kitüntették a világszerte elismert TopGear.com Awards-on:....
2020.12.04
A C-Prémium kategóriába 2021-ben érkező DS 4 modell a francia luxus és a high-tech találkozása egy....
2020.12.04
Alighogy megjelent a színen, nyomban egy rendkívül értékes elismeréssel kezdte karrierjét a Peugeot....
2020.12.04
Az Audi folytatja elektromos offenzíváját a Q3 45 TFSI e és a Q3 Sportback 45 TFSI e modellek....
2020.12.04
A Volkswagen konszernhez tartozó brit Bentley autógyár felkészült arra az esetre, ha Nagy-Britannia....
2020.12.04
A Dunántúli-középhegységben és a nyugati tájakon, még tartósan fagypont alatt maradhat a....
2020.12.03
1920-1930. Tündöklés és bukás. Újabb érdekességgel jelentkezünk, hogyha már a koronavírus először....