modellautó

Modell: karácsonyi álom kicsiknek és felnőtteknek

2015.12.04.

Az RC modellautók világában is egyre nagyobb népszerűségnek örvend a DRIFT-elés, azaz mikor kilinccsel előre száguldozunk, csúszkálunk a kanyarokban és egyenes szakaszokon. A HPI cég erre kínál nekünk számos választási lehetőséget. Én ezekből a HPI SPRINT2 DRIFT verzióját emelném ki ezen belül is a 2010 CAMARO-t.

Már a verda dobozán látszik, hogy egy nagyon impozáns kis járgányt sikerült vásárolnunk. Ez a kiadás vízálló elektronikával készül, ha esetleg a futam közben eleredne az eső, akkor sem kell megijedni. A dobozban mindent megtalálunk ami a működtetéshez szükséges: az autó teljesen összeszerelt állapotban , két csatornás távirányító 2,4GHz , 7,2V-os NiMh 2000mAh akkumulátor a hozzá tartozó hálózati töltővel, mely 8-9 óra alatt képes feltölteni az akkumulátort. Ezek mellet még tartozék a távirányítóba való 4 db ceruza elem is. Kapunk egy gépkönyvet melyben autónk bontott ábrája és az alkatrész cikkszámok találhatóak. Ez gépkönyv segítségünkre lehet autónk beállításában, szerelésében és az esetleges utólagos alkatrész vásárlásban. Mellékletként egy magyar nyelvű DVD-t is tartalmaz a csomag mely segít az első lépésekben, megismerteti velünk HPI termékek palettáját is.  

Az autónk erejét egy HPI 15körös elektromos motor biztosítja. Ez az erő két szíjon keresztül jut el az első illetve hátsó differenciálműhöz. A kerekeket alsó-felső lengőkaros felfüggesztés tartja, melyhez az olajos csavartrugós lengéscsillapítók csatlakoznak.  Az autónkon ezen felül állíthatjuk a kerékösszetartást és kerék dőlést és a lengécsillapítóban igény szerint cserlhetünk olajat, ha a gyári nem felelne meg. A karosszéria fényezése már gyárilag  is egyedi megjelenést biztosít, mivel selyem fekete fényezést kapott, ezen jól kitűnnek az króm és arany színben pompázó matricák. 

A gyártó cég ezen felül még számos kiegészítőt és tuning felszerelést kínál autónkhoz. Választhatunk nagyobb kapacitású akkumlátort akár NiMh vagy LiPo-t ( 7,4V 2S ) ,a szabályzó kezeli mind a kettőt. Ezen felül autónk kinézetét is egyedivé alakíthatjuk a felnik és gumik különböző variációival. Karosszériák is tetszés szerint variálhatóak. Utóbbit festve és festetlen állapotba szerezhetjük be. Festetlen karosszéria esetében számtalan szín áll rendelkezésünkre a számunkra legjobb design elérésére. Autónk tuningolása előtt mindenféle képen tájékozódjunk a kompatibilitásról. 

Szerző: Rudolf Antal

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.12.04
Halálos baleset történt péntek reggel Jászárokszállásnál, a 3203-as út 23-as kilométerénél, ahol....
2020.12.04
Hegemónia a hibridek körében, dominancia a pickupok mezőnyében, győzelem a crossoverek piacán és....
2020.12.04
A 38 éves férfi a gyanú szerint Budapesten, a 61-es villamoson támadta meg a szerelvény vezetőjét....
2020.12.04
Az új Land Rover Defendert két díjjal is kitüntették a világszerte elismert TopGear.com Awards-on:....
2020.12.04
A C-Prémium kategóriába 2021-ben érkező DS 4 modell a francia luxus és a high-tech találkozása egy....
2020.12.04
Alighogy megjelent a színen, nyomban egy rendkívül értékes elismeréssel kezdte karrierjét a Peugeot....
2020.12.04
Az Audi folytatja elektromos offenzíváját a Q3 45 TFSI e és a Q3 Sportback 45 TFSI e modellek....
2020.12.04
A Volkswagen konszernhez tartozó brit Bentley autógyár felkészült arra az esetre, ha Nagy-Britannia....
2020.12.04
A Dunántúli-középhegységben és a nyugati tájakon, még tartósan fagypont alatt maradhat a....
2020.12.03
1920-1930. Tündöklés és bukás. Újabb érdekességgel jelentkezünk, hogyha már a koronavírus először....