Modell

Modell: LRP Upstream F-1400

2015.06.03.

Megérkezett a tavasz, ilyenkor mindenki igyekszik ki a szabadba. Ha már unjuk a sárkányeregetést és szél sincs, itt az alkalom, hogy megtanuljunk modellrepülőt vezetni. Szeretnék bemutatni egy erre tökéletesen alkalmas repülőgépet, mégpedig az LRP cég által gyártott Upstream F-1400 nevű kezdőknek haladóknak is ajánlott modelt.

A gép több féle változatban kapható én az RTF (ready-to-fly) verziót emelném ki. Itt 99% ban minden benne van a készletben, ami ahhoz szükséges, hogy felfedezzük az eget. A dobozban megtaláljuk a 2,4GHz-es négy csatornás távirányítót, a géphez szükséges három cellás 1300mAh-ás Lipo akkumlátort, a hozzá való 12V-ról üzemeltethető töltővel és a 90%-ban összeszerelt gépet 1400mm szárnyfesztávval. A távirányító nagyjából 3-400 méteres hatótávolsága jónak mondható. Amit be kell szerezzünk a készlet mellé, hogy repülésre bírjuk a gépünket : 8 db ceruza elem a távirányítónkba és a gép anyagához való ragasztó. A vízszintes-függőleges vezérsíkot és a kormányemelő fülecskéket nekünk kell beragasztani. Ha ezekkel megvagyunk irány a rét.    

                                                                                                         

A gép kialakítása teljesen kezdő modellezőkre van hangolva. A légcsavar a gép szárnya mögött helyezkedik el, így, ha egy landolás nem úgy sikerül, ahogy azt mi szeretnénk, akkor sem sérül a motor illetve a légycsavar. A négy csatornás rádióval vezérelhetjük a motort, oldal és magassági kormányt és a csűrőlapokat, így nagyon sokféle manőverre leszünk képesek a levegőben. Teljesen feltöltött akkumulátorral körülbelül negyedórányi repülésre van idő folyamatos motorhasználat mellett. Ezt kitolhatjuk, ha kihasználjuk a termikeket és a fuvallatokat és leállított motorral vitorlázgatunk. A gép hab anyagból készült, ezért a kisebb sérüléseket ragasztással is meg tudjuk oldani, de ha nagy a kár külön - külön részek (vezérsík, szárny, géptest, stb) vásárolhatóak hozzá.  Az akkumulátor töltését autónk akkumulátoráról végezhetjük kint a helyszínen, töltési idő 1-1,5 óra. 

Amennyiben úgy érezzük, hogy ezt a gépet már kinőttük, az LRP cég kínálatában több olyan gépet is találhatunk, mellyel tovább léphetünk, illetve ha nagyon megszerettük és szeretnénk vele egy alkalommal is többet repülni, úgy tartalék akkumulátort is tudunk vásárolni hozzájuk a Modell & Hobby szaküzleteiben vagy a www.modell.hu oldalon.

Tihanyi Tamás (TT)

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.12.04
Hegemónia a hibridek körében, dominancia a pickupok mezőnyében, győzelem a crossoverek piacán és....
2020.12.04
A 38 éves férfi a gyanú szerint Budapesten, a 61-es villamoson támadta meg a szerelvény vezetőjét....
2020.12.04
Az új Land Rover Defendert két díjjal is kitüntették a világszerte elismert TopGear.com Awards-on:....
2020.12.04
A C-Prémium kategóriába 2021-ben érkező DS 4 modell a francia luxus és a high-tech találkozása egy....
2020.12.04
Alighogy megjelent a színen, nyomban egy rendkívül értékes elismeréssel kezdte karrierjét a Peugeot....
2020.12.04
Az Audi folytatja elektromos offenzíváját a Q3 45 TFSI e és a Q3 Sportback 45 TFSI e modellek....
2020.12.04
A Volkswagen konszernhez tartozó brit Bentley autógyár felkészült arra az esetre, ha Nagy-Britannia....
2020.12.04
A Dunántúli-középhegységben és a nyugati tájakon, még tartósan fagypont alatt maradhat a....
2020.12.03
1920-1930. Tündöklés és bukás. Újabb érdekességgel jelentkezünk, hogyha már a koronavírus először....
2020.12.03
Jia Meng Kínából küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra pályázatára....