India

Nagyberuházással nyit az indiai piacon a Fiat Chrysler

2021.01.06.

Indiában készül piacát bővíteni 250 millió dolláros üzemberuházással a Fiat Chrysler Automobiles NV (FCA) autóipari konszern. 

A beruházással helyben gyártott és összeszerelt modellek Jeep márkanév alatti bevezetését alapozzák meg az indiai piacra. Indiában készül majd a konszern egy középkategóriás SUV modellje három üléssorral. A Jeep Wrangler és Jeep Grand Cherokee modelleket helyben szerelik majd össze, valamint az indiai piac számára mutatják majd be a Jeep Compass egy teljesen új verzióját.

Az FCA jelenleg az indiai autópiacnak alig egy százalékát tudhatja magáénak. Egyes modellek indiai gyártásával és összeszerelésével a konszern növelni tudja majd helyi beszerzéseit és javíthatja méretgazdaságossági mutatóit, így költségei csökkentésével élénkíteni fogja eladásait. - Indiai beruházásunk több területen is versenyelőnyhöz juttat bennünket - jelentette ki Partha Datta, az FCA India ügyvezető igazgatója, hangsúlyozva, hogy határozott céljuk a belföldi beszállítói részarány növelése járműveik gyártásában.

Az FCA az indiai Tata Motors autógyárral közös nyugat-indiai üzemében fogja gyártani és összeszerelni saját SUV modelljeit. A három üléssoros SUV modell a Ford Endeavour és a Toyota Fortuner modelljeinek támaszt majd közvetlen konkurenciát. Az FCA mostani bejelentésével 700 millió dollárra emelkedik a konszern indiai befektetéseinek az összege, amiből 150 millió dollárt egy globális hatáskörű technológiai fejlesztési központ létesítésére fordítottak.

Az utóbbi néhány évben nagyobb összegű beruházással lépett be az indiai piacra egyebek között a dél-koreai Kia Motors és a kínai SAIC Motor Corp. A japán Honda Motor Co viszont értékesítési nehézségek miatt bezárta két helyi üzemének egyikét, a General Motors pedig beszüntette exportra szánt modelljeinek a gyártását Indiában.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.08.13
Ideiglenesen kikerült a rendelhető modellek közül az új Lexus LX Japánban, ugyanis annyi rendelés....
2022.08.13
Valami gyanús, inkább hagyjuk. ..
2022.08.13
Az államalapítás ünnepéhez kapcsolódóan már augusztus 15-től érvénybe lépnek korlátozások a....
2022.08.13
A történelem egy darabja kerül árverésre a hónap végén. Lady Diana vezette azt a Fordot, amit a....
2022.08.13
A Magyar Ásványolaj Szövetség tagvállalataihoz tartozó benzinkutak nyitva lesznek augusztus 19-én....
2022.08.13
Teljes szélességében lezárták a 61-es főutat Nagykanizsa közelében, miután a helyszínen meghalt egy....
2022.08.13
Az Audi ingolstadti központjában a jövő már jelen. Nem csak az autógyártásban, hanem a....
2022.08.13
A Volvo már az EXC90 nevet is levédette a szabadidő-autóhoz. ..
2022.08.13
Augusztus 11-én, csütörtökön elkezdték lebontani Lánchídnál a budai toronydarut, és napokon belül....
2022.08.13
Folyamatosan, ütemezetten végzik több százmillió négyzetméternyi területen a növényzetgondozási....