Skoda Auto

Nehéz magyarul kimondani, de ez az év Skoda-gyára

2015.11.17.

A ŠKODA Vrchlabíban működő létesítménye a „Kiemelkedő fejlődésű termelési helyszín” kategóriában elnyerte az „Év Gyára 2015/Global Excellence in Operations (GEO)” díját. A ŠKODA 2012 óta készíti Vrchlabíban a korszerű DQ 200 kettős tengelykapcsolós sebességváltót (DSG). Az „Év Gyára” az európai feldolgozóipar legtekintélyesebb elismerései közé tartozik, amelyet 1992 óta a Produktion szakmai magazin és az A.T. Kearney vállalati tanácsadó cég szakértői ítélnek oda.

Az értékelés az értéknövelés, az ügyfél-elégedettség, a minőség, a fejlesztés és a gazdaságosság szempontjai alapján zajlik. A szakmai zsűri az idén a „Kiemelkedő fejlődésű termelési helyszín” kategória első helyezésével ismerte el a ŠKODA Vrchlabíban termelő gyárának a jármű-összeszereléstől egészen a korszerű sebességváltókat előállító üzemig ívelő fejlődését. A Vrchlabíban készülő, hétfokozatú DQ 200 kettős tengelykapcsolós sebességváltó (DSG) a ŠKODA, valamint a Volkswagen Csoport további márkáinak modelljeibe kerül, s az autóipar leginnovatívabb váltóműveinek egyike.

 

„Nagy örömmel tölt el minket, hogy Vrchlabíban működő gyárunk elnyerte az ’Év Gyára 2015’ díjat” – hangsúlyozta Michael Oeljeklaus a ŠKODA igazgatótanácsának a termelés területéért felelős tagja. „A vállalat, a dolgozók és a szakszervezetek közös erőfeszítésével Vrchlabí gyárát a sebességváltók előállításának igazi high-tech helyszínévé sikerült fejlesztenünk az elmúlt évek során. A „Kiemelkedő fejlődésű termelési helyszín” kategóriában elért első helyünk nagyszerű elismerés, amely nagyrészt a helybéli dolgozói gárdának köszönhető, akik nagy szakértelemmel, elkötelezettséggel és rugalmassággal vettek rész e fejlesztések megvalósításában. A DSG váltóművek gyártásával e termelési helyszín mára jelentősen megerősítette pozícióját és kiváló jövőbeli perspektívákkal rendelkezik” – folytatta Oeljeklaus.

Vrchlabí 2011 elején nyerte el a Volkswagen Csoporttól a DQ 200 sebességváltók gyártásának feladatát, s 2012 októberében már el is készült az első példány. A ŠKODA a Volkswagen Csoporttal közösen napjainkig mintegy 210 millió eurót invesztált e korszerű kettős tengelykapcsolós sebességváltó előállításába. Ennek nagy részét műszaki berendezésekre, valamint olyan további beruházásokra fordították, mint például a sebességváltó-gyártás oktatási központja, a logisztikai részleg, a mérési központ, a laboratóriumok és a minőségellenőrzési centrum. Mintegy 27 millió euró értékben húztak fel új épületeket, illetve korszerűsítették a meglévő létesítményeket.

A ŠKODA pillanatnyilag e termelési helyszíne kapacitásának bővítésén dolgozik, amit márciusra a jelenlegi 1500-ról napi 2000 darab DQ 200 sebességváltóra kíván növelni. Erre további mintegy 25 millió eurót fordít a cseh gyártó. A napi termelési volument még 2014-ben emelték napi 1000-ről 1500 DSG váltóműre.

Napjainkig nagyjából 910 ezer DQ 200 sebességváltó készült Vrchlabíban, mintegy ezer dolgozó közreműködésével. A ŠKODA ezzel a régió egyik legnagyobb és legjelentősebb munkáltatója. Az idei év elején a vállalat a Vrchlabí környékének fejlődéséhez a „Česká inovace” („Cseh Innováció”) verseny keretében tanúsított társadalmi szintű hozzájárulásáért részesült elismerésben.

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.03.28
A kétszeres világbajnok Emerson unokája és a svájci Louis Deletraz lesz a Forma-1-es Haas istálló....
2020.03.28
A Volkswagen bemutatta a már majdnem sorozatgyártásra érett ID.4 elektromos szabadidő-autó....
2020.03.28
Elsősorban a legfontosabb exportpiacokon bekövetkezett keresletcsökkenés hatására csökkent a....
2020.03.28
A gyorshajtás Tatabányán történt pénteken. ..
2020.03.28
A sportágat évtizedeken keresztül irányító Bernie Ecclestone már lefújta volna a Forma-1-es....
2020.03.28
A kijárási korlátozás miatt nem lett volna értelme üzemeltetni a felvonót. ..
2020.03.28
A motoros a járművével egy pályafenntartó autónak ütközött a Bács-Kiskun megyei Helvécia térségében....
2020.03.27
Már most elvégzi a Budapest Airport a Liszt Ferenc-repülőtér futópályáig, gurulóútjain és forgalmi....
2020.03.27
A jövő műhelyszolgáltatásait villantja fel az új Continental Centrum. A Continental és Nissan....
2020.03.27
Belomi Jean-Loïc Franciaországból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu....