akkumulátorgyártás

Német partnerrel erősít az akkumulátorgazdaságban is a ZalaZONE

2022.11.03.

Akkumulátor tesztelési központ létrehozásáról írt alá együttműködési megállapodást a TÜV Rheinland InterCert Kft és a ZalaZONE Ipari Park Zrt. 2022. október 27-én, Budapesten - tájékoztatta a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) az MTI-t.

A szaktárca közleményében ismerteti: a központ a zalaegerszegi ZalaZONE járműipari tesztpálya mellett jön létre, és várhatóan 2024 nyarán kezdi meg működését. A világ egyik élenjáró minőségbiztosítási-tesztelési, ellenőrzési és tanúsító szolgáltatója, a TÜV Rheinland az energiatároló rendszerek elemzésére és akkumulátor-tesztelésre irányuló tevékenységét kiterjesztve hozzájárul a magyarországi akkumulátorgyártási és -fejlesztési képességek bővítéséhez is.

A közlemény idézi Palkovics László technológiai és ipari minisztert, aki elmondta: "a kormány iparfejlesztési törekvéseiben kiemelt helyen kezeli az akkumulátorgazdaságot. Akkor őrizhetjük meg kivívott pozícióinkat a hazai gazdasági és ipari teljesítményben, kivitelben és foglalkoztatásban meghatározó járműipar jövőjében, ha a tiszta technológiák meghonosításában is élen járunk. A Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) ágazati jövőképe szerint Magyarország 2030-ra Németország mellett európai akkumulátorgyártó központtá válik. A TÜV Rheinlanddal közösen tovább bővíthetjük a hazai kutatás-fejlesztési palettát az elektromos járművek alkalmasságának és biztonságos működésének vizsgálatával, a korszerű üzemanyagcellák tesztelésével is."

A ZalaZONE járműipari tesztpálya környezetében folyamatosan bővülő innovációs ökoszisztéma épül ki egyetemek, kutatóintézetek és vállalatok közreműködésével. A TIM arra törekszik, hogy a következő évtized elejére a Magyarországon üzemekkel jelen lévő német prémium autógyártók mindegyike vegye igénybe a létesítmény szolgáltatásait. Az egyik legkiválóbb hazai kutatási infrastruktúra az önvezető és elektromos mobilitás mellett az 5G és dróntechnológiák teszteléséhez is világszínvonalú feltételeket kínál - olvasható a TIM közleményében.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.04.19
A debreceni autógyárát érintő társasági szerződést kötött a BMW Group a Lufthansa légitársasággal,....
2024.04.19
Koldus vagy királyfi, aki belépett? Örök dilemma ez ékszerüzletben, autókereskedésben,....
2024.04.19
Nagy esemény a MINI háza táján: a tisztán elektromos meghajtású MINI Aceman a 2024-es Pekingi....
2024.04.19
Ha ezt használja, megőrzi autója értékét.   ..
2024.04.19
A CX-60 után a vadonatúj Mazda CX-80 a második modell Európában, amelyet a Mazda nagy platformjára....
2024.04.19
Mostanában a szokásosnál is több szó esik a BMW legutóbbi 5-ös sorozatáról.  ..
2024.04.19
Az új BMW X3 a BMW Group dél-franciaországi, Miramasban működő tesztközpontjában a sorozatgyártás....
2024.04.19
A külső design alapján egy erőteljes és stílusos SUV rajzolódik ki, a frissítést követően a modell....
2024.04.19
Az idei első negyedévben megkötött teljes körű casco-szerződések átlagdíja 206 900 forint volt, 5,9....
2024.04.19
A kvalifikációt az első szakaszt követően negyedórára félbe kellett szakítani, mivel lángra kapott....