statisztika

Nőtt a Scania piaci részesedése, viszont csökkent a kiszállított járművek száma

2015.10.28.

A Scania értékesítési árbevétele 2015 első kilenc hónapja során elérte a 69,7 milliárd svéd koronát, az üzemi eredménye 7.046 millió svéd koronát tett ki.

A Scania értékesítési árbevétele 2015 első kilenc hónapja során elérte a 69,7 milliárd svéd koronát, az üzemi eredménye 7.046 millió svéd koronát tett ki. Az Európában értékesített járművek nagy számát, a szervizszolgáltatásokból származó jövedelmet és az árfolyamok kedvező alakulását negatívan befolyásolta a latin-amerikai és az eurázsiai kereslet visszaesése, illetve a leszállított járművek mennyiségének csökkenése.

Per Hallberg, a Scania elnök-vezérigazgatója

Az előző év hasonló időszakához képest az európai rendelésállomány növekedett. Az egy évvel ezelőtti 15 százalékhoz képest az Európában elért 16,6 százalékos piacrész többek között az erős Euro 6 termékválasztéknak köszönhető. A latin-amerikai rendelésállomány mind az előző év hasonló időszakához képest, mind az idei év előző negyedévéhez képest csökkent. Az eurázsiai keresletre még mindig hátrányosan hatnak a régióban zajló folyamatok. Ázsiában, illetve kiemelten a Közel-Keleten a rendelésállomány mind az előző negyedévhez, mind pedig az előző év hasonló negyedévéhez viszonyítva jelentősen csökkent.

Buszok tekintetében az európai piacrész 6,8 százalékra emelkedett, ugyanakkor a rendelésállomány alatta maradt az egy évvel ezelőttinek. A motorok rendelésállománya mind az előző negyedévhez, mint az előző év hasonló időszakához viszonyítva csökkenést mutat, ami nagyrészt a generátorok iránti mérséklődött latin-amerikai keresletből adódik. A Scania hosszú távú tervei alapján folytatja tovább munkáját, mely szerint növelni szeretné piacrészét a szervizek és a hozzájuk kapcsolódó szolgáltatások terén. Ennek eredményeként a terület bevétele 7 százalékkal növekedett a harmadik negyedév során.

A Scania a pénzügyi szolgáltatások területén szintén erősödött. A fejlesztési projektek magas szinten maradnak és a Scania a jövőben is fejlesztéseket eszközöl gyártási és szolgáltatási kapacitása növelése érdekében.

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.07.13
A hely szelleme is számít, Monacóban vagyonokat ért a legolcsóbban elárverezett Formula versenyautó....
2024.07.13
Kisiklott Romániában a Bécs-Budapest-Bukarest útvonalon közlekedő Dacia nemzetközi gyorsvonat....
2024.07.13
Az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, Tata előtt két személyautó ütközött össze. A 72-es....
2024.07.13
Short Blade nevet kapott a Geely kisebb, ám sokkal nagyobb energiasűrűségű LFP akkumulátora, aminek....
2024.07.13
Sokkoló hír terjed a német konszernnel összefüggésben, mely szerint az alkalmazottai 40%-át is....
2024.07.13
Nemcsak a színe vadító, hanem a lénye is vonzó. A Volvo EX30 igazi különlegesség, nem csoda, hogy....
2024.07.13
A Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint halálos baleset történt....
2024.07.13
Palackozott vizet oszt a harmadfokú hőségriasztás meghosszabbítása miatt július 18-ig a MÁV-START....
2024.07.13
A várakozási idő csökkentése érdekében csak kilépő irányban üzemel a röszkei közúti határátkelőhely....
2024.07.13
Július 12-14. között a Magyar Országos Rally bajnokság negyedik versenyével, a Székesfehérvár....