Mini John Cooper Works

A Nürburgring aszfaltján debütál az új MINI John Cooper Works

2024.05.24.

A MINI és a motorsport rajongói egyként várják az új MINI John Cooper Works debütálását. A nóvum első ízben a világ egyik legkeményebb hosszútávú megmérettetésén mutatja meg magát: a nürburgringi 24-órás futamon, amelyen a pilóták és a csapatok a sebesség, a rátermettség és a megbízhatóság egész napos, kimerítő csatájában hódítják meg a legendás csíkját.

A Nürburgringen a benzinmotorral szerelt, új MINI John Cooper Works a brit prémiummárka dizájncsapata által tervezett, típus-specifikus álcázó karosszériafóliában tiszteleg majd az 1960-as évek motorsport-versenyein rajthoz álló klasszikus Mini ikonikus, vörös-fehér színsémája előtt.

Az új MINI John Cooper Works 2024 őszén ünnepli világpremierjét, a MINI innovációk és örökségek iránti elköteleződésének újabb mérföldköveként. Mint ilyen, az újdonság – amelyet arra terveztek, hogy kitolja a sebesség és az agilitás határait – benzinmotorral szerelt és tisztán elektromos meghajtású modellváltozatban is elérhető lesz.

A Mini Cooper S hatvan évvel ezelőtti, 1964-es Monte Carlo Ralin aratott történelmi győzelme előtti főhajtásként az új MINI John Cooper Works versenyautó a jellegzetes „37” logót viseli majd, e legendás mérföldkő emlékeként. Az embléma a MINI versenysikerekben gazdag motorsport-hagyományai előtt tiszteleg.

A 317-es rajtszámot viselő, új MINI John Cooper Works versenyautót a nürburgi székhelyű Bulldog Racing gurítja rajtrácsra az SP3T kategóriában.

A versenypályára felkészített, MINI TwinPower Turbo benzinmotorral szerelt „MINI John Cooper Works PRO” versenyautóban tökéletes szimbiózis mentén egyesül a MINI ikonikus formanyelve és megbízhatósága a Bulldog Racing versenypályán felhalmozott tapasztalatával és szaktudásával.

A második induló a fekete karosszériafényezést és 474-es rajtszámot viselő, rajongott MINI John Cooper Works versenyautó lesz, amely a tavalyi nürburgringi 24-órás futamon elért dobogós helyezésével bizonyította rátermettségét a VT-2 kategóriában, megerősítve státuszát a hosszútávú megmérettetések egyik félelmetes versenyzőjeként.

A MINI rajongói és a vezetés szerelmesei egyre nagyobb várakozással tekintenek az új MINI John Cooper Works debütálására, amelynek jegyében június 1-2. között felejthetetlen bemutatóra számíthatnak a nürburgringi 24-órás futamon.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.06.18
„Élvezd a kabriót, feel the sunshine!” ..
2024.06.18
- Már rendelhető az új Crafter modell, amelynek az első járművei már nyáron elérhetők lesznek a....
2024.06.18
Miért és hol jár büntetés a bevált szokásért?   ..
2024.06.18
Összeütközött négy személyautó az M3-as autópálya Nyíregyháza felé vezető oldalán, az M0-s autóúti....
2024.06.18
A Porsche bejelentette, hogy Szingapúr lesz a tizenegyedik Porsche Experience Center (PEC)....
2024.06.18
Figyelmeztető előrejelzést adott ki a hőség miatt Magyarország területére szerda éjfélig a....
2024.06.18
- A hungarikumok és a nemzeti értékek nem csupán az értékőrzés miatt fontosak számunkra. Ezek a....
2024.06.18
- Csődöt jelentett a Fisker amerikai elektromos autógyártó alig egy évvel első modellje piacra....
2024.06.18
- Kedden este indul Budapestről Splitbe az idei első Adria InterCity. Augusztus második feléig....
2024.06.18
Sem az ittas vezetés, sem pedig a gyorshajtás nem kifizetődő: büntetőpontok, a jogosítvány bevonása....