Forma-1 Német Nagydíj

Nürburgring: elképzelhető a Forma-1-es futamrendezés

2022.01.08.

A Nürburgring irányítói közölték: ahogy korábban, úgy most is készen állnak tárgyalni arról, hogy a Forma-1 visszatérjen a pályára, ha azt ésszerű keretek között teheti.

Ezt arra reagálva jelentették ki, hogy Stefano Domenicali, az F1 elnök-vezérigazgatója egy nappal korábban úgy nyilatkozott, szeretné, ha ismét rendezhetnének Német Nagydíjat, de az országból kevés ilyen irányú érdeklődést tapasztal.

A Nürburgring 2020-ban, a koronavírus-járvány ideje alatt beugróként otthont adott az Eifel Nagydíjnak, hivatalos Német GP-t azonban legutóbb 2019-ben, Hockenheimben rendeztek. A Forma-1 jelenlegi első számú csapata, a Mercedes német, az ország pedig Sebastian Vettel, illetve Mick Schumacher révén két pilótával is képviselteti magát a mezőnyben.

"Továbbra is az az álláspontunk, hogy nagyon is el tudunk képzelni egy Forma-1-es futamot a Nürburgringen, de csak gazdaságilag ésszerű keretek között" - mondta a létesítményt üzemeltető cég szóvivője, Alexander Gerhard.

A Nürburgring korábban állandó helyszíne volt a száguldó cirkusznak, majd a 2000-es évek közepétől 2013-ig - gazdasági okokból - a Hockenheimringgel felváltva volt a németországi futam házigazdája. Gerhard szerint ez a modell a jövőben is működhetne.

Stefano Domenicali, a Forma-1 elnök-vezérigazgatója azt szeretné, ha ismét rendezhetnének Német Nagydíjat. Az olasz sportvezető a német Sport1 nevű portálnak adott interjút, de azt is elmondta, hogy kevés érdeklődést tapasztal Németországból a rendezésre.

"Csalódott és szomorú vagyok, amiért jelenleg nincs Német Nagydíj a programban. Viszont azt is el kell mondanom, hogy nem is látok valódi szándékot arra, hogy újra a naptárba kerüljön egy verseny" - fogalmazott Domenicali, hozzátéve, hogy mindenképpen szeretne helyi promóterekkel és üzletemberekkel nyíltan tárgyalni, s megtalálni a lehetőségét a Német GP visszatérésének. - "Ez itt nem pénzkérdés. A források rendelkezésre állnak az országban egy nagydíjhoz, Németországban a szándékot kell visszaállítani. Ez prioritás a számomra."

Hivatalos Német Nagydíjat legutóbb 2019-ben, Hockenheimben, előtte pedig 2013-ban a Nürburgringen rendeztek a száguldó cirkuszban, melynek jelenlegi első számú csapata, a Mercedes német, az ország pedig Sebastian Vettel, illetve Mick Schumacher révén két pilótával is képviselteti magát a mezőnyben.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

Forrás: 
MTI

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.09.27
Amint arról beszámoltunk, informatikai hiba miatt leállt a termelés a Volkswagen-konszern....
2023.09.27
A VW németországi üzemei ​​leálltak. Egy informatikai hiba megbénította a csoport központi....
2023.09.27
A vezetés egyre inkább luxussá válik – a költségek az utóbbi időben aránytalanul megemelkedtek –....
2023.09.27
Összeütközött három személyautó az M3-as autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 39-es....
2023.09.27
„Pollerpiknik“ címmel szervezett demonstrációt és közösségi eseményt az Ágfalva/Schattendorf....
2023.09.27
Három célzott lövéssel állította meg a szentendrei körzeti megbízott egy menekülő embercsempész....
2023.09.27
Lassan egy hónapja becsengettek, ez azt jelenti, hogy szépen lassan mindenki visszarázódik a....
2023.09.27
Kiemelkedő hatásfokú energiafejlesztő megoldást állított üzembe logisztikai központjában a Toyota.....
2023.09.27
Egy fordulóval a zárás előtt megnyerte a ralikrossz országos bajnoki címet a legmagasabb, Supercar....
2023.09.27
Az M0-s autóút déli szektorán az 1-es főúti végcsomópont felé, a 14-es km-nél két kamion ütközött....