Forma 1

Orosz Nagydíj - Nemzetközi sajtóvisszhang

2015.10.12.

A nemzetközi sajtó főként Lewis Hamilton közeledő címvédését taglalta, miután a Mercedes brit pilótája megnyerte vasárnap a Forma-1-es Orosz Nagydíjat, és 66 pontra növelte az előnyét a világbajnoki pontversenyben.

Anglia: The Guardian: "Amióta Hamilton a Mercedesnél van, a sikerek a legoptimistább várakozásokat is felülmúlják. Szocsiban idénybeli kilencedik diadalát aratta, így egyik keze már harmadik vb-trófeáján van. Ezzel utolérheti a legendás Jackie Stewartot." The Independent: "Újabb könnyed győzelmével Hamilton a következő világbajnoki cím küszöbén." Daily Mail: "Oroszországból szeretettel... Hamilton délutánja nem is lehetett volna könnyebb. A motorhiba miatt kiállt Rosberg mérges arckifejezése mindent elárult."


Spanyolország:
El Mundo: "Hamilton újabb akadályt vett sikerrel harmadik világbajnoki címe felé." El Periódico: "A vetélytársak szabad utat nyitottak Hamilton előtt. A brit pilótának már nem kell a vb-re koncentrálnia, hanem zavartalanul bulizhat." Marca: "Hamilton már azokat a futamokat is megnyeri, amelyeket el kellett volna veszítenie. Rosberg győzelmi reményei csak hét körön át éltek." As: "Diadalmas sétagalopp: Hamilton növelte előnyét."

Németország: Die Welt: "Ezüstös győzelem Putyinföldön. Hamilton már szinte világbajnok." Frankfurter Allgemeine Zeitung: "Hamilton, az orosz cár egyeduralkodó volt a téli olimpia helyszínén, és egymás után második konstruktőri címéhez segítette a Mercedest. A britnek sok mindent el kellene rontania ahhoz, hogy ne legyen harmadszor is világbajnok." Abendzeitung: "Na zdarovje, Lewis! Hamiltonnak már-már zsebében a cím."


Svájc:
Blick: "Putyin elnök a díszpáholyból nézte, ahogy a szocsi futam az év slágere lett: karambolok, dráma és ezüstös diadal. A dobogónál Putyin adta át a kupát Hamiltonnak, aki még két puszit is kapott tőle - a meglepett brit nem tiltakozott..." Neue Zürcher Zeitung: "Rosberg kiszállt a vb-címért zajló versengésből. A német feladta a GP-t, így Hamilton begyűjthette idei kilencedik elsőségét." Tages-Anzeiger: "Rosbergnek az élről kellett kiállnia gázpedál-problémák miatt. Könnyes szemmel figyelte, hogy ismételte meg Hamilton tavalyi sikerét Szocsiban, 66 pontra növelve előnyét. A hátralévő futamokon ezt már aligha adja ki a kezéből."

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.06.06
A nemzetközi sajtó elsősorban a címvédő és kétszeres világbajnok Max Verstappen nagyon magabiztos....
2023.06.06
Májusban 9234 import használt személyautó kapott magyar rendszámot, 13 százalékkal több, mint....
2023.06.06
A Datahouse adatai szerint 2023 első négy hónapjában 44 ezer 842 új személygépkocsit és....
2023.06.06
Városszerte szűrték ki az illegálisan átalakított járműveket, valamint az egyéb....
2023.06.06
Komoly balesetet rögzített a Magyar Közút forgalomfigyelő kamerája az autóúton.   ..
2023.06.06
Egy Ford Fiesta és egy taxi ütközött éjjel. ..
2023.06.06
A legendákhoz csak óvatosan, érzéssel szabad hozzányúlni, és ez nincs másképp egy ikonikus....
2023.06.05
A Citroen Mehari 55 éves jubileuma ráirányítja figyelmünket autós igényeink alapvető megváltozására....
2023.06.05
Június első hétvégéjén összesen 12 versenyző képviselte a HUMDA által létrehozott Hungarian....
2023.06.05
Nézze meg a videót! ..