BMW

Páncélozott BMW X5

2013.09.13.

Több évtized biztonsági tapasztalatát sűrítette vadonatúj védelmi modelljébe a BMW: a harmadik generációs X5 világpremierjével párhuzamosan bemutatott BMW Concept X5 Security Plus erős és megtörhetetlen, miközben gyakorlatilag ugyanolyan menettulajdonságokkal rendelkezik, mint páncél nélküli változata.

A frankfurti autószalonon bemutatott és az év végén már gyártásba kerülő modell kategóriájának egyetlen olyan képviselője, amely a VR6 védelmi szint követelményeinek is eleget tesz, így akár robbanószerkezetek ellen is védelmet nyújt. Évtizedeken át fejlesztett és a legapróbb részletekre is kiterjedő védelmi rendszere minden körülmények között megvédi utasait, legyen szó akár erőszakos támadásról, emberrablási kísérletről, vagy szervezett bűnözésről: a BMW X5 Security Plus változata a kockázatot viselő magánszemélyek és közszereplők maximális biztonságát kínálja. Különösen Dél-Amerika, Afrika és Oroszország egyes térségeiben ezek igen fontos vásárlói szempontok. A BMW Concept X5 Security Plus mellett a BMW az X5 Security harmadik generációját is kifejlesztette, amely a VR4 védelmi szint biztonsági követelményeinek tesz eleget, megbízható védelmet nyújtva utasainak az eseetleges utcai támadásokkal szemben. A BMW X5 Security és a BMW Concept X5 Security Plus egyaránt a hatékony utasbiztonság, a fejedelmi kényelem és a dinamikus teljesítmény kompromisszummentes egységét kínálja, a legendás BMW X modellek agilitásával és sokoldalúságával párosítva.

Páncélozott utascella köré építve

A BMW Concept X5 Security Plus a magas szilárdságú acél öntvényekből kialakított, páncélozott utascella védelmén alapul, amely akár négy utas számára is maximális védelmet biztosít, még a világ leginkább elterjedtebb lőfegyvere, az AK-47-es ellen is. Hogy a golyók és a szilánkok egy esetleges támadás során ne hatolhassanak be az utastérbe, a tervezők speciális zárt kötéseket alkalmaztak az olyan kritikus területeken, mint az ajtók környéke vagy az oszlopok karosszériához csatlakozó pontjai. Az erősített, edzett biztonsági üvegek mindennemű tompa támadási eszköznek ellenállnak, miközben a belső oldalaikon található speciális polikarbonát bevonat a repülő szilánkok ellen nyújt hatékony védelmet. Kiváló vezethetőségének, a BMW TwinPower Turbo technológiával szerelt, 450 lóerős V8-as benzinmotor elsöprő teljesítményének, valamint az intelligens BMW xDrive összkerékhajtási rendszernek köszönhetően a BMW Concept X5 Security Plus a nehéz helyzetekben is biztonságosan irányítható marad, terepen és műúton egyaránt.

Integrált biztonsági funkciók a maximális védelem érdekében

Ahogyan az összes BMW Security modell esetében, úgy a BMW Concept X5 Security Plus tanulmányt is egészen a harmadik generációs BMW X5 tervezésének kezdetétől fejlesztették a szakemberek, a legjobb biztonsági alkatrészek és technológiák megalkotása érdekében, amelynek eredményeként ismét egy olyan BMW Security modell született, amely beépített biztonsági rendszereinek köszönhetően az összes aktív és passzív biztonsági feltételnek megfelel, és maximális védelmet biztosít. Ezen túlmenően a futóművet, az autó teljes elektronikus rendszerét, valamint a fékrendszert is a BMW Concept X5 Security Plus megnövelt tömegéhez optimalizálták, így a jármű teljesítménye gyakorlatilag megegyezik a hasonló motorral szerelt BMW X5 teljesítményével.

A BMW Security modelleket ráadásul szigorú vizsgálatoknak és belső ellenőrzésnek vetik alá, amelyek nem egy esetben messze túlmutatnak az előírt vizsgálati követelményeken. Ezeknek a járműveknek sivatagi hőségben és közel sarkvidéki fagyban is kifogástalanul működniük kell, így biztosítva a BMW Security modellek maximális megbízhatóságát, extrém körülmények között is. A biztonsági koncepció része a speciális vezetéstechnikai tréning is, amelyen az autó sofőrje a BMW Security modellek helyes kezelését és magabiztos irányítását sajátíthatja el.

Láthatatlan biztonsági funkciók, gyári csomagolásban

A BMW X5 Security modelleket a BMW spartanburgi gyárában, az Egyesült Államokban gyártják, a speciális biztonsági részeket és funkciókat pedig magasan képzett szakemberek építik be a gyártó mexikói gyárában, Toluca-ban. Ellentétben az utólagos páncélozással, amely könnyedén hagyhat réseket a védelemben, nem beszélve arról a plusz súlyból eredő többletterhelésről, a BMW gyári védelmi rendszere egy tökéletesen megtervezett biztonsági architektúrára épül, amely kizárja az esetleges gyenge pontok kockázatát. Ráadásul a BMW Security modellek hibátlanul elrejtett, láthatatlan biztonsági funkcióinak köszönhetően a speciális kivitel még a szakértő szemek előtt is rejtve marad, a BMW Concept X5 Security Plus ugyanis gyakorlatilag megkülönböztethetetlen a széria BMW X5 modellektől – hiszen az anonimitás is egy fontos biztonsági elem.

Megtörhetetlen védelem, fejedelmi kényelemmel párosítva

A BMW Concept X5 Security Plus a gyors reakciókat és dinamikus teljesítményt igénylő védelmezés közben éppoly magabiztosan kezelhető, mint a mindennapos használat során. Emellett természetes, hogy bár a biztonság érdekében számtalan plusz alkotóelemmel látták el, mégis ugyanazt a fejedelmi kényelmet kínálja, mint szériagyártott testvérei. Az ergonomikus kialakítás, a tágas utastér és az opcionálisan elérhető extrafelszereltségek az ügyfelek minden különleges kívánságát teljesítik. Az intelligens segélyhívó rendszer az alapfelszereltség része, miközben a BMW ConnectedDrive szolgáltatásainak szinte teljes palettája – széleskörű kommunikációs lehetőségeivel és informatív kiegészítőivel, valamint számtalan vezetést támogató rendszerével – extrafelszereltségként elérhető.

Testreszabott biztonsági megoldások

A BMW magasan képzett szakemberei a gyártó minden leendő ügyfelét hasznos, bizalmi tanácsokkal látják el, maximális diszkréció mellett, míg a BMW nemzetközi szervizhálózata személyre szabott támogatást és megbízható alkatrészellátást biztosít. A BMW ezen túlmenően ügyfelei egyedi biztonsági igényeit is kielégíti, amennyiben az ügyfél egy speciális élethelyzethez alkalmazkodva személyre szabott műszaki módosítást kér, a gyártó azt maximális pontossággal életre kelti egy speciális járműben. A BMW Security modellek mindezeken felül felszerelhetőek például hűtőrács mögé rejtett LED-es stroboszkóppal, tetőre szerelt, szirénával társított jelzőfénnyel vagy kiegészítő akkumulátorral. Ügyfeleinek ezen a szinten a BMW továbbá speciális, testre szabott megoldásokat is kínál, amelyek minden igényt kielégítenek, s amely egyúttal azt is jelenti, hogy eme biztonsági rendszerek és technológiai megoldások széles kínálata folyamatosan bővül majd a jövőben.

Több mint 30 év tapasztalata a biztonság terén

A BMW Concept X5 Security Plus egy több mint 30 éves – maximális biztonságot nyújtó járművek megalkotása terén szerzett – tervezői tapasztalat alapján életre hívott modell. Ennyi ideje fejleszti ugyanis a BMW különleges Security modelljeit, amelyeknek mindegyike kiemelkedően magas szintű biztonságot kínál az erőszakos bűncselekmények és azok következményei ellen. Kevés autógyártó büszkélkedhet a világon olyan széleskörű szakértelemmel e téren, mint a BMW. Több évtizedes tapasztalatával, csúcstechnológiáival, forradalmi anyagaival, valamint innovatív mérnöki képességeivel a BMW úttörő az abszolút biztonságot nyújtó, védett járművek gyártásában: ilyen a BMW Concept X5 Security Plus is, amely maximális védelmet nyújt minden utasának, legyenek bármilyen veszélyes helyzetben is

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.08.09
A villanyos technika jött, látott, és győzött a Országos Rallycross Bajnokság első idei futamán.....
2020.08.09
Forgalomcsillapítási mintaprojekt részeként ideiglenes forgalmi rendet vezet be a Fővárosi....
2020.08.09
Ahmad Reza Sohrabi Iránból  küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2020.08.09
Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a rendhagyó Forma-1-es 70. évforduló....
2020.08.09
A lengyel turistabusz kora reggeli tragédiáját követően délután újabb baleset történt az M5-ös....
2020.08.09
A szerb honvédelmi miniszter, Alekszandr Vulin hivatalosan is átvette azt az 56 darab UAZ Patriot....
2020.08.09
E heti rajzunk készítője T-boy. Rajzának címe: Hűű, de vagányul vezetek!  ..
2020.08.09
A négy fiatal a tűzlétrán mászott be a remízbe - írja a rendőrség honlapja, melyen közzétették a....
2020.08.09
Nyolc hétvégén át rendezik meg Makón a SzabadON fesztivált, ahol különböző tematikus programok....
2020.08.09
Egyszerű vízi szórakoztató eszköznek hihetjük a vízibiciklit, de hamis biztonságérzetet nyújt, és....