magyar-osztrák határ

Pokol vár a magyarokra Hegyeshalomnál, éjjel belekóstoltak

2021.02.07.

Vasárnap Ausztria kőkemény határellenőrzést jelentett be hétfőtől valamennyi határán. A kordé megelőzte a szamarat. Már vasárnap este és éjjel is kilométeres sorok araszoltak Hegyeshalomnál bejutásra várva. Több mint három óra helyben járás - írták a várakozó magyarok. 

Ausztria szigorítja a határellenőrzést az összes szomszédos országgal. Hétfőtől jelentősen meg kell erősíteni a határellenőrzést – jelentette be vasárnap Karl Nehammer (ÖVP) osztrák belügyminiszter. A politikus kora délután felhívta német kollégáját, Horst Seehofert (CSU) és személyesen közölte vele a szigorítást – írja az osztrák közszolgálati rádió és televízió honlapja. 

A portál szerint Seehofer után valamennyi szomszédos ország belügyminiszterét tájékoztatja a döntésről Ausztria.

Az utazási mozgásokat abszolút minimumra kell csökkenteni - magyarázta Nehammer közleményében.  "Csak néhány kivétel lesz, amelyek valóban feltétlenül szükségesek. Most szigorítjuk a határok ellenőrzését, és ezáltal szigorítjuk az ellenőrzési nyomást a Covid-intézkedések betartása érdekében" - mondta a belügyminiszter.

Hegyeshalom kishatár vasárnap este. Burgenland szeretettel köszönti a magyarokat - hirdeti a tábla. Több mint három óra az "ígéret" földje. Fotó: K.Márton

Bajorország korábban figyelmeztette Ausztriát, hogy az enyhítésekkel, amelyet országon belül terveznek, kockáztatják a járvány elszabadulását.

Ausztria eddig is ellenőrizte a Magyarország, Szlovénia, Csehország és Szlovákia felől érkezőket.  A véletlenszerű ellenőrzéseket most jelentősen meg kell erősíteni az eddig nem ellenőrzött határokra is, mint német-osztrák vagy éppen olasz-osztrák – írja a belügyminiszterre hivatkozva az orf.at

A vasárnapi bejelentés után a napi és heti ingázók ismét bizonytalanságban érezhetik magukat. A hét közepétől - szerdától - lép életbe, hogy a kijáró magyar munkásoknak is regisztrálni kell és hét napnál nem régebbi negatív koronavírus teszttel kell rendelkezniük. Helyzetüket némileg könnyíti, hogy a tesztet Ausztriában ingyen elvégzik, így aki a hét közepén tesztet csináltat, hétvégére nyugodtan haza jöhet és vissza mehet, mert az eredmény hét napig érvényes.

Az Ö3 osztrák rádióállomás éjfélkor is jelentős torlódást jelzett nem csak  a magyar-osztrák, hanem a szlovák-osztrák és a cseh-osztrák átlépőkön is.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!      

 

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.04.15
A szín és a forma: ezt a két dolgot veszi észre először az ember, amikor rápillant egy autóra. A....
2021.04.15
Ártánd Közúti Határátkelőhelyen jelentkezett kilépésre egy román férfi az általa vezetett....
2021.04.15
Az ipar számos területén a valóság digitális leképezésével, az úgynevezett digitális ikrekkel....
2021.04.15
A 37-es számú főúton Bodrogolaszi térségében az 59. kilométerszelvényben történt baleset miatt a....
2021.04.15
A ceglédi nyomozók elfogták azt a két férfit, akik a gyanú szerint elloptak egy magára hagyott....
2021.04.15
2023-tól a General Motors Cruise cég robot taxijai Dubaj utcáin lesznek – írja az automobilwoche.de....
2021.04.15
A járványhelyzet ellenére is minden idők egyik legnagyobb szabású járműberuházására készül a....
2021.04.15
2021 első negyedévében is megőrizte a kivonásokkal tisztított magyarországi újautó piacon tavaly....
2021.04.15
A Magna és a REE együtt építenek elektromos autókat – írja az automobilwoche.de   ..
2021.04.14
Kigyulladt egy autó Karcagon, nem sokkal éjfél előtt - írta a Katasztrófavédelem. A tűzoltókat a....