magyar-osztrák határ

Pokol vár a magyarokra Hegyeshalomnál, éjjel belekóstoltak

2021.02.07.

Vasárnap Ausztria kőkemény határellenőrzést jelentett be hétfőtől valamennyi határán. A kordé megelőzte a szamarat. Már vasárnap este és éjjel is kilométeres sorok araszoltak Hegyeshalomnál bejutásra várva. Több mint három óra helyben járás - írták a várakozó magyarok. 

Ausztria szigorítja a határellenőrzést az összes szomszédos országgal. Hétfőtől jelentősen meg kell erősíteni a határellenőrzést – jelentette be vasárnap Karl Nehammer (ÖVP) osztrák belügyminiszter. A politikus kora délután felhívta német kollégáját, Horst Seehofert (CSU) és személyesen közölte vele a szigorítást – írja az osztrák közszolgálati rádió és televízió honlapja. 

A portál szerint Seehofer után valamennyi szomszédos ország belügyminiszterét tájékoztatja a döntésről Ausztria.

Az utazási mozgásokat abszolút minimumra kell csökkenteni - magyarázta Nehammer közleményében.  "Csak néhány kivétel lesz, amelyek valóban feltétlenül szükségesek. Most szigorítjuk a határok ellenőrzését, és ezáltal szigorítjuk az ellenőrzési nyomást a Covid-intézkedések betartása érdekében" - mondta a belügyminiszter.

Hegyeshalom kishatár vasárnap este. Burgenland szeretettel köszönti a magyarokat - hirdeti a tábla. Több mint három óra az "ígéret" földje. Fotó: K.Márton

Bajorország korábban figyelmeztette Ausztriát, hogy az enyhítésekkel, amelyet országon belül terveznek, kockáztatják a járvány elszabadulását.

Ausztria eddig is ellenőrizte a Magyarország, Szlovénia, Csehország és Szlovákia felől érkezőket.  A véletlenszerű ellenőrzéseket most jelentősen meg kell erősíteni az eddig nem ellenőrzött határokra is, mint német-osztrák vagy éppen olasz-osztrák – írja a belügyminiszterre hivatkozva az orf.at

A vasárnapi bejelentés után a napi és heti ingázók ismét bizonytalanságban érezhetik magukat. A hét közepétől - szerdától - lép életbe, hogy a kijáró magyar munkásoknak is regisztrálni kell és hét napnál nem régebbi negatív koronavírus teszttel kell rendelkezniük. Helyzetüket némileg könnyíti, hogy a tesztet Ausztriában ingyen elvégzik, így aki a hét közepén tesztet csináltat, hétvégére nyugodtan haza jöhet és vissza mehet, mert az eredmény hét napig érvényes.

Az Ö3 osztrák rádióállomás éjfélkor is jelentős torlódást jelzett nem csak  a magyar-osztrák, hanem a szlovák-osztrák és a cseh-osztrák átlépőkön is.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!      

 

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.07.30
Valtteri Bottas, a Mercedes finn versenyzője bizonyult a legjobbnak a Forma-1-es Magyar Nagydíj....
2021.07.30
"Houston, van egy lakóautónk!" Tom Hanks eladja földi "űrkabinját", amely 30 éven át hűségesen....
2021.07.30
Európa legnagyobb autógyártója, a Volkswagen AG azt közölte, hogy rekordnagyságú, 11,4 milliárd....
2021.07.30
Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője érte el a legjobb köridőt a Forma-1-es Magyar....
2021.07.30
A magyar Alpine Center megnyitását a közelgő Formula-1es Magyar Nagydíj gálaestjén jelentette be a....
2021.07.30
Az európai autóbeszállítók szövetségének (Clepa) főtitkára, Sigrid de Vries kemény hangú....
2021.07.30
Megnövekedett a várakozási idő a személyforgalomban péntek délelőttre a Csongrád-Csanád megyei....
2021.07.30
Itt az új BMW R 18 Transcontinental és az R 18 B. A „Big Boxer" jó választás az igazi Grand....
2021.07.30
Bicske térségében, a főváros felé vezető oldalon a balesetnél forgalmi akadály alakult ki. ..
2021.07.30
Péntektől megváltozott forgalmi rendre kell készülni az M3-as autópályán, Mogyoródon és környékén a....