magyar-osztrák határ

Pokol vár a magyarokra Hegyeshalomnál, éjjel belekóstoltak

2021.02.07.

Vasárnap Ausztria kőkemény határellenőrzést jelentett be hétfőtől valamennyi határán. A kordé megelőzte a szamarat. Már vasárnap este és éjjel is kilométeres sorok araszoltak Hegyeshalomnál bejutásra várva. Több mint három óra helyben járás - írták a várakozó magyarok. 

Ausztria szigorítja a határellenőrzést az összes szomszédos országgal. Hétfőtől jelentősen meg kell erősíteni a határellenőrzést – jelentette be vasárnap Karl Nehammer (ÖVP) osztrák belügyminiszter. A politikus kora délután felhívta német kollégáját, Horst Seehofert (CSU) és személyesen közölte vele a szigorítást – írja az osztrák közszolgálati rádió és televízió honlapja. 

A portál szerint Seehofer után valamennyi szomszédos ország belügyminiszterét tájékoztatja a döntésről Ausztria.

Az utazási mozgásokat abszolút minimumra kell csökkenteni - magyarázta Nehammer közleményében.  "Csak néhány kivétel lesz, amelyek valóban feltétlenül szükségesek. Most szigorítjuk a határok ellenőrzését, és ezáltal szigorítjuk az ellenőrzési nyomást a Covid-intézkedések betartása érdekében" - mondta a belügyminiszter.

Hegyeshalom kishatár vasárnap este. Burgenland szeretettel köszönti a magyarokat - hirdeti a tábla. Több mint három óra az "ígéret" földje. Fotó: K.Márton

Bajorország korábban figyelmeztette Ausztriát, hogy az enyhítésekkel, amelyet országon belül terveznek, kockáztatják a járvány elszabadulását.

Ausztria eddig is ellenőrizte a Magyarország, Szlovénia, Csehország és Szlovákia felől érkezőket.  A véletlenszerű ellenőrzéseket most jelentősen meg kell erősíteni az eddig nem ellenőrzött határokra is, mint német-osztrák vagy éppen olasz-osztrák – írja a belügyminiszterre hivatkozva az orf.at

A vasárnapi bejelentés után a napi és heti ingázók ismét bizonytalanságban érezhetik magukat. A hét közepétől - szerdától - lép életbe, hogy a kijáró magyar munkásoknak is regisztrálni kell és hét napnál nem régebbi negatív koronavírus teszttel kell rendelkezniük. Helyzetüket némileg könnyíti, hogy a tesztet Ausztriában ingyen elvégzik, így aki a hét közepén tesztet csináltat, hétvégére nyugodtan haza jöhet és vissza mehet, mert az eredmény hét napig érvényes.

Az Ö3 osztrák rádióállomás éjfélkor is jelentős torlódást jelzett nem csak  a magyar-osztrák, hanem a szlovák-osztrák és a cseh-osztrák átlépőkön is.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!      

 

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.11.27
A Jeep 99.255 járművet hív vissza az Egyesült Államokban. Oka: hibás szoftver – írja az auto-motor-....
2021.11.27
Az olasz pilóta közel 40 év versenyzés után akasztja szögre a bukósisakot, az utolsó versenye....
2021.11.27
Mindössze fél évvel azután, hogy megjelent a német piacon, a Hyundai IONIQ 5 elnyerte a 2022. év....
2021.11.27
December 12-én életbe lép a Volánbusz Zrt. 2021/2022. évi autóbusz-menetrendje, amely az idén is....
2021.11.27
Az autóipar ismét vonzóbbá válik munkáltatóként Németországban. Közvetlenül elöl: a Porsche.  A....
2021.11.27
Alkohol hatása alatt közlekedett autójával az a 21 éves férfi, aki balesetet szenvedett, majd....
2021.11.27
A Győri Balett premierjén jelentették be az Audi Hungaria Minőségi Táncművészetért díj idei....
2021.11.27
A Bridgestone Csoport és a Michelin Group közösen veszi fel a kesztyűt az újrahasznosított ipari....
2021.11.27
A Toyota és DRIVR taxiszolgáltató több mint 100 darab zéró emissziós, melléktermékként tiszta vizet....
2021.11.27
2023-ban érkezik az elektromos Porsche Macan, amivel több mint 1,8 millió tesztkilométert terveznek....