Michelisz Norbert

Pole pozícióval indította a szezont Michelisz Norbert

2024.04.20.

A TCR World Tour egyetlen magyar versenyzője az első helyről indulhat a szombati első futamon Vallelungában.

A címvédésre készülő Michelisz Norbert egy lenyűgöző utolsó körrel szerezte meg a pole pozíciót a Kumho FIA TCR World Tour szezonnyitóján, a Vallelunga versenypályán rendezett feszült kvalifikáción. A BRC Hyundai N Squadra Corse versenyzője alig több mint két tizedmásodperccel előzte meg a Lynk & Co Cyan Racing versenyzőjét, Yann Ehrlachert.

A 39 éves magyar közvetlenül a kockás zászló leintése után csípte el a pole-t Ehrlacher elől. Bár a francia egy tizedmásodpercet tudott javítani az edzés korábbi szakaszában elért ideiglenes legjobb idején, ez nem volt elég ahhoz, hogy legyőzze a regnáló bajnokot.

A TCR World Tour teljes szezont futó versenyzői az időmérő kezdetén, a Q1-ből biztonságosan bejutottak a Q2-be, Ehrlacher az utolsó pillanatban 1:39.584-es időeredményt ért el a Lynk & Co-val, amivel a leggyorsabb lett, és megakadályozta, hogy a GOAT Racing egy kettős Honda sikerrel zárja az időmérő ezen részét; Esteban Guerrieri így csak a második, Marco Butti pedig a harmadik lett.

A Q2-ben Ehrlacher 1:39.525-es referenciaideje nagyon erősnek bizonyult az összes versenyző első köre után. A Hyundai új szerzeménye, Néstor Girolami megszakította az első körét, de végül visszament a pályára, és inkább a második futam stratégiai pole pozíciójáért küzdött, ami sikerült neki: a tizedik leggyorsabb időt érte el, és bebiztosította a fordított rajtrácsos pole-t magának vasárnapra. Michelisz csak a hatodik helyen állt az utolsó gyorskörök előtt, az utolsó pillanatban azonban bitang jó kört rakott össze a magyar, és megszerezte az első rajtkockát.

Ehrlacher mögött a a harmadik helyen a visszatérő sztár, Guerrieri végzett, aki a második gyors körében érte el a legjobb időt, így három különböző gyártó adta a rajtrács első három helyét. Michelisz csapattársa, Mikel Azcona a negyedik pozíciót szerezte meg, Thed Björk pedig az ötödiket.

Michelisz pole pozíciója zsinórban a második volt, miután tavaly novemberben Makaóban is a leggyorsabb volt a kvalifikáción, ahol a második bajnoki címet is megszerezte.

"Azt kell mondanom, hogy a célt elértem, mert a tavalyi évben is szerencsét hozott, hogy az első versenyen a pole-ból indulhattam... Azt mondtam magamnak, hogy ezt szeretném megismételni, de a kvalifikáció előtt nem voltam biztos benne, hogy a versenytársakhoz képest hogyan állunk majd. De szerencsére nagyon jó kört mentem hiba nélkül. Az autó remekül működött, és nagyon boldog vagyok, hogy ez elég volt a pole-hoz. Ez nem jelenti azt, hogy a legjobb autónk nekünk lesz a versenyre, mert még délután finomhangoljuk a beállításokat. Az időjárás is nagy kérdőjel, hiszen lehet, hogy esni fog..." – nyilatkozta a mezőny egyetlen magyarja.

Michelisz az első futamon az első helyről, a második futamon a tizedik helyről fog indulni. Az első futamot szombaton 17:15-től, a másodikat vasárnap 14:25-től rendezik, mindkét versenyt élőben közvetíti a Sport 2.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.05.28
Áprilisban a DataHouse adatai szerint mintegy 80 900 személygépkocsi cserélt gazdát, 21 százalékkal....
2024.05.28
Múzeumi darabokat idéző klasszikus műveket mutatnak be a Mester tanítványai. ..
2024.05.28
Ketten meghaltak, amikor frontálisan ütközött két autó a 48-as főúton, Haláp és Vámospércs között....
2024.05.28
Az amerikai közúti közlekedésbiztonsági hivatal (NHTSA) vizsgálatot idított Waymo vállalat ötödik....
2024.05.28
Farkas Kevin megtörte a jeget, és megszerezte első pontjait a 2024-es szezonban Le Mans-ban, a Red....
2024.05.28
Hazánkban is bemutatkozott a Suzuki Swift negyedik generációja. A teljesen új modell az elődök....
2024.05.28
A 67-es főút Látrány elkerülő szakaszának bővítése keretében átadott több mint 10 kilométeres....
2024.05.28
Véget ért egy jókora dugókkal járó munka, mostantól az autósok és a gyalogosok is örülhetnek. ..
2024.05.28
Az elmúlt héten a megengedett sebességhatárokat regisztráltan 2926-an lépték át Bács-Kiskun....
2024.05.28
Balesetek, torlódások, rendkívüli közlekedési események az Útinform jelentése alapján. ..