Polgárőrség

Polgárőrök robogón

2015.02.28.

Az elmúlt néhány év során, különböző támogatóknak köszönhetően jelentős fejlődésnek indult a közel nyolcvanezer tagot számláló Országos Polgárőr Szövetség járműflottája. Az előző évben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal járműflottájából kikerült használt gépkocsik mellett egyéb járművek is kerültek a szervezethez.

Az OPSZ ilyen jellegű fejlesztését az Országos Balesetmegelőzési Bizottság is támogatta a tavalyi évben, mintegy ötvenmillió forinttal. Ebből elsősorban járőrözésre használt kerékpárok beszerzését finanszírozták, de ennek a keretösszegnek a részeként, február 27-én harminc darab segédmotorkerékpárt adtak át ünnepélyes keretek között a polgárőr szervezetek részére. Az 50-es Honda robogókat fényvisszaverő-csíkokkal és „Polgárőrség” felirattal is ellátták.

Az átadó ünnepségen Papp Károly, rendőr altábornagy, országos rendőr-főkapitány hangsúlyozta, a hazai, jelenleg kiegyensúlyozott közbiztonsági helyzet nem lenne tartható a polgárőrség hathatós közreműködése nélkül, amely példásnak nevezhető. Ezen túlmenően a főkapitány ígéretet tett arra is, hogy idén az OBB további ötvenmillió forinttal támogatja az OPSZ technikai fejlesztését.

Dr. Túrós András az OPSZ elnöke kiemelte, az elmúlt évek technikai fejlesztései lehetővé tették azt, hogy a polgárőrök javuló hatékonysággal és megfelelő színvonalon láthassák el a közbiztonság és a közlekedésbiztonság területén egyre nélkülözhetetlenebb munkájukat. Az elmúlt időben kapott kerékpárok és a most átvett robogók sokat segítenek a járőrözési munkában. Az új járművekkel szolgálatot teljesítő polgárőrökkel a közeledő nyaralási szezonban az üdülőhelyek környékén is lehet majd találkozni.

Túrós András kiemelte, hogy az idei évben, segítve az OBB célkitűzéseit, a polgárőrség is kiemelt hangsúlyt kíván fektetni az egyre magasabb számú kerékpáros baleset megelőzésére. Az idén tavasztól általános iskolások részére szerveznek országos szinten kerékpáros KRESZ-tanfolyamokat, remélve azt, hogy ha a gyermekek időben megismerkednek a közlekedési szabályokkal és a közlekedés veszélyeivel is kisebb eséllyel válnak baleset áldozatává vagy okozójává.

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.05.27
Életében először versenyzett esőben; újabb két dobogós helyezést szerzett az újoncok között;....
2024.05.27
Autós üldözésre és lövöldözésre került sor szombaton éjszaka Liptószentmiklós belvárosában, miután....
2024.05.27
Ankara előrehaladott tárgyalásokat folytat a kínai BYD és a Chery vállalattal elektromos járművek....
2024.05.27
A szakértői bizottság végleges döntése alapján Kapu Tibor lehet az az ember, akit Magyarország....
2024.05.27
A  Magyar Kormány nevében Varga Mihály pénzügyminiszter köszöntötte Magyarország tíz legnagyobb....
2024.05.27
Az ÖBB – Osztrák Szövetségi Vasútak -  létszámhiánnyal küzd. A vasútspecifikus foglalkozások a....
2024.05.27
Péntekről szombatra virradó éjszaka egy Hyundai személykocsi csapódott fának Nagymácséd (Galántai....
2024.05.26
Szigetújfalu közelében találták meg vasárnap a Verőcénél múlt szombaton történt hajóbaleset hatodik....
2024.05.26
A megújított Superb kombi változata akkor lép piacra, amikor a riválisok mezőnye ritkul, a....
2024.05.26
A hazai közönség előtt szereplő Charles Leclerc, a Ferrari versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-....