fejlesztés

A Porsche és a Boeing partneri kapcsolatba lép a prémium légi közlekedésben

2019.10.15.

A Porsche és a Boeing aláírt egy egyetértési megállapodást a prémium légi közlekedés lehetőségeinek és a közúti közlekedés légi kibővítésének felfedezéséről. A partneri kapcsolattal mindkét vállalat a saját egyedi erősségét kihasználva tanulmányozza a prémium légi közlekedési járművek jövőjét.

„A Porsche szeretné kibővíteni horizontját sportautó-gyártóként azzal, hogy a prémium mobilitás vezető márkájává válik. Hosszú távon ez azt jelentheti, hogy az utazás harmadik dimenziója felé is elmozdul,” mondta Detlev von Platen, Porsche AG értékesítésért és marketingért felelős vezetője. „Két vezető globális vállalat erősségeit kombinálva térképezzük fel a jövő potenciális kulcsszegmenseit a piacon.”A partneri megegyezés keretében a vállalatok egy nemzetközi csapatot hoznak létre, hogy a légi mobilitás lehetőségeit megvizsgálják, beleértve a prémium járművek piaci potenciáljának elemzését és a lehetséges felhasználási módokat.

A Boeing, a Porsche és az Aurora Flight Sciences, a Boeing egyik leányvállalata, közös koncepciót hoz létre a teljesen elektromosan felszállni és landolni képes járműre. Mindkét vállalat mérnökei, valamint a Porsche leányvállalataként a Porsche Engineering Services GmbH és a Studio F.A. Porsche munkatársai létrehoznak és tesztelnek egy prototípust.

„Ez az együttműködés azon erőfeszítéseinkre épül, hogy egy új, biztonságos és hatékony mobilitási ökoszisztémát hozzunk létre, és lehetőséget kínál arra, hogy feltérképezzük egy prémium légi jármű fejlesztésének lehetőségeit egy vezető autómárkával,” mondta Steve Nordlund, a Boeing NeXt alelnöke és ügyvezetője. A Boeing NeXt célja, hogy létrehozza a következő generációs mobilitási ökoszisztéma alapjait, amelyben az önvezető és a pilótával rendelkező járművek közösen létezhetnek egymás mellett. „A Porsche és a Boeing egyesíti a precíziós mérnöki tudást, a stílust és az innovációt, hogy világszerte felgyorsítsa a prémium légi közlekedés fejlődését.”

2018-ban a Porsche Consulting tanulmánya előrevetítette, hogy a légi közlekedési piac fejlődése 2025-től felgyorsul. A tanulmány szerint az új légi közlekedési megoldások gyorsabb és hatékonyabb utazást tesznek lehetővé, mint a hagyományos közlekedési eszközök, alacsonyabb költség és nagyobb mértékű rugalmasság mellett.

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.02.25
Valentin Dubinin Oroszországból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2020.02.25
Sosem volt még ilyen erős Mini, a Clubman és a Countryman modellek JCW változatai bestális erővel....
2020.02.25
125. születésnapját ünnepli a ŠKODA, ebből az alkalomból a cseh gyártó KODIAQ, KAROQ és FABIA....
2020.02.25
Átlagosan 12 százalékos béremelést hajt végre a Magyar Suzuki Zrt., míg a fizikai dolgozói körében....
2020.02.25
Az Italdesign úgy határozott, hogy felfüggeszti valamennyi termelési tevékenységét a koronavírus....
2020.02.25
Lezárult az Autós Nagykoalíció pályázata, amelyre rengetegen jelentkeztek. A nyertesek ingyenes....
2020.02.25
Nem lehet igénybe venni a megszokott útdíjfizetési szolgáltatásokat február 27-én, csütörtökön 22....
2020.02.25
Érdekességek és 10 kihagyhatatlan programajánlat Kuba első számú üdülőparadicsomából. Fedezzük fel....
2020.02.25
Számos olyan segítő tevékenységet végző vállalat működik ma Magyarországon, amelynek létezéséről....
2020.02.25
A Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős öt helyet javítva kilencedikként teljesítette a katari....