Cannes

Prémiummárka rendezte világpremierjét Naomi Campbell-lel Cannes-ban

2024.05.22.

Látványos filmpremierek, vörös szőnyegen felvonuló világsztárok és egy összetéveszthetetlen, nagyteljesítményű autó: ez az idei Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál, amelyen a BMW XM Mystique Allure is bemutatkozott.

A különleges egyediség műszaki alapját a BMW M GmbH első M HYBRID hajtáslánc-technológiával dolgozó nagyteljesítményű sportautója adta. A progresszív luxus és az extravagáns kisugárzás kettősével fémjelzett autót a brit szupermodell, Naomi Campbell a haute couture világának exkluzív anyagai mentén gondolta tovább, miközben az autó egyedi hangzásvilága a legendás zeneszerző, Hans Zimmer kézjegyét viseli.

A BMW XM Mystique Allure a BMW és Naomi Campbell között gyümölcsöző kreatív együttműködés legújabb eredménye. A partnerség első lépése a BMW XM tavaly bejelentett „Dare to be You” kampánya volt, amely az egyéniséget erősítő magabiztosságot és a saját utak fontosságát helyezte a középpontba.

A 77. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál lélegzetelállító reflektorfényt biztosított a BMW XM Mystique Allure világpremierjének. Naomi Campbell elsőként a Côte d'Azur egyik legkedveltebb üdülőhelyének festői háttere előtt mutatta be az esemény meghívott vendégeinek az általa ihletett különleges egyediséget, majd a Palais des Festivals et des Congrés kongresszusi központ előtti vörös szőnyegre is felgurult vele. „Hihetetlen élmény volt látni, ahogy a BMW XM Mystique Allure modellel kapcsolatos elképzelések valóra válnak. Mély megtiszteltetés számomra, hogy én álmodhattam meg a BMW első luxusdivat showautóját, amely minden szempontból egyedülálló mestermű” – fogalmazott Naomi Campbell.

A BMW idén sorozatban harmadik alkalommal áll hivatalos autóipari partnerként a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál mellett, amely egyúttal azt is jelenti, hogy a világ egyik legnívósabb filmfesztiválján a főszereplők és a kiemelt vendégek mobilitásáról a bajor prémiummárka luxusautóiból álló, exkluzív flotta gondoskodik. A flotta több mint 200 sofőrös luxusautóból áll, többek között tisztán elektromos meghajtású BMW i7, BMW iX és BMW i5 modellekkel, valamint a plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával szerelt BMW XM nagyteljesítményű luxusautóval. A fesztivál főszereplői és kiemelt vendégei így tisztán elektromos meghajtású prémium modellekben tapasztalhatják meg a fenntartható luxus magával ragadó élményét.

A BMW XM Mystique Allure az első olyan modell a bajor prémiummárka történetében, amelyet a luxusdivat iparágban alkalmazott anyagok felhasználása mentén gondoltak tovább. E szokatlan megoldás teljesen új fényben tünteti fel a BMW XM modellt, amely egyszerre lett kifejező, avantgárd, stílusos és fényűző.

Az autó karosszériája büszkén viseli Naomi Campbell kedvenc színét, a mély ultramarin árnyalatot pedig csillogó matt fényezés hangsúlyozza tovább. A luxus minőségű textilgyártók luxusdivat anyagai kortárs átmenet szerint köszönnek vissza az utastérben és a karosszérián, gazdag bársonnyal és csillogó Frozen metál flitterekkel, amelyek az intenzív lilától a mély ultramarin árnyalatig terjednek.

Az irizáló karosszériafelületek precíz részletességgel, kézzel készültek. Geometriai formái a BMW XM szemet gyönyörködtető vonalvezetését idézik, különleges vizuális élménnyel fűszerezve meg az autó extrovertált esztétikáját. A BMW XM Mystique Allure modellben a kimagasló teljesítmény és a haute couture találkozik, a progresszív luxus olyan egyedülálló képét alkotva meg, amely az utastérben is folytatódik. A modell utasterének minden felületét – beleértve a hátsó üléssor exkluzív BMW M Lounge komfortkörnyezetét is – lila bársony borítja.

A BMW XM Mystique Allure exkluzivitását az egyedi hangzásvilág emeli új dimenzióba, amelynek középpontjában a Hans Zimmer zeneszerző komponálásával valóra álmodott BMW IconicSounds Electric portfólió típus-specifikus alkalmazása áll.

A Naomi Campbell ihlette különleges egyediség hangzásvilága a tisztán elektromos meghajtás sajátosságai szerint kelti életre az utastérben a formanyelvből sugárzó kikezdhetetlen magabiztosságot. Az M HYBRID hajtáslánc-technológia tisztán elektromos üzemmódjában már a gázpedál legapróbb mozgását is olyan érzelmekben gazdag hangélmény kíséri, amely hitelesen képviseli az autó letaglózó teljesítményét és egyedi megjelenésének magával ragadó varázsát.

A BMW XM a BMW M GmbH első önálló modellje a legendás BMW M1 óta, amely kidolgozott karosszériaarányokkal és erőteljes vonalvezetéssel kelti életre a letaglózó menetdinamika, az innovatív luxus és a magával ragadóan extrovertált formanyelv egységét. A BMW XM összetéveszthetetlen egyediségét a kettéosztott első fényszórók, a BMW hűtőrácsok elegáns BMW Iconic Glow kontúrvilágítása, az oldalsó kontrasztsávok, az akár 23” méretű könnyűfém keréktárcsák, valamint a kipufogórendszer függőlegesen elrendezett, hatszögletű dupla ikervégződései garantálják.

A BMW XM meghajtása ugyancsak iránymutató: az M HYBRID hajtáslánc-technológiának köszönhetően a BMW XM a BMW M GmbH első hálózatról tölthető nagyteljesítményű modelljeként ünnepelte világpremierjét. Az 550 kW / 748 lóerő maximális teljesítményre képes BMW XM Label Red (átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 2,0 – 12,9 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás (WLTP): 45 gramm; kombinált energiafogyasztás (WLTP): 33,5 kWh / 100 km; CO2-osztály: B-G) a BMW M GmbH sorozatgyártásban kínált eddigi legerősebb modellje.

Az átlagos üzemanyag-fogyasztási, kombinált károsanyag-kibocsátási, kombinált energiafogyasztási és elektromos hatótávolságra vonatkozó értékeket a legmodernebb autók menetteljesítményét vizsgáló EU-ciklus (NEDC – New European Driving Cycle) tesztkörének mérései szerint, valamint a valós körülmények közötti legdinamikusabb járműhasználat eredményeit vizsgáló, globális szabvány szerint működő tesztciklus (WLTP – Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) mérései szerint számolták ki. Az adatok a Németországban alapfelszereltséggel elérhető modellek értékei, amelyek a keréktárcsák / gumiabroncsok méretétől és típusától, valamint az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető tételek felszerelésétől is függnek. A hivatalos NEDC és WLTP mérési eljárásokról bővebb információt találnak a www.bmw.de/wltp weboldalon.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.06.16
Ötven vadonatúj csuklós dízelautóbuszból álló flotta érkezik jövőre a fővárosba. A modern,....
2024.06.16
A Monacói Nagydíjon leleplezett Purespeed Speedster a limitált szériás, exkluzív Mythos sorozat....
2024.06.16
A heti rajzunk készítője Kelemen István. Rajzának címe: Gyógymód. ..
2024.06.16
A Legfelsőbb Bíróság új ítélete: a részegség „ránézésre” is megállapítható. ..
2024.06.16
Egy évvel a centenáriumi győzelem után a Ferrari megismételte a bravúrt a Le Mans-i 24 órás....
2024.06.16
Ambivalens érzéseket támaszt bennem használttesztünk mai főszereplője, hiszen még annyira fiatal,....
2024.06.16
Egy európai központú, globális piaci elemző szervezet összeállította a legjobb fiatal használt....
2024.06.16
Már csak egy hét és újra eljön a Múzeumok Éjszakája, június 22-én az ország számos pontján várják....
2024.06.16
Súlyos közlekedési baleset történt vasárnap kora délután az Országos Katasztrófavédelmi....
2024.06.16
A dél-karolinai Charleston melletti gyárban megkezdődött a Volvo új elektromos zászlóshajó SUV-ja....