Ford Kuga 2020

Pumával és a Kugával a dögös Mustang mellé visszatértek a trendi Fordok

2020.11.12.

Amióta újra lehet Európában, így Magyarországon is vásárolni Ford Mustangot, igazán senki nem mondhatja, hogy a világ egyik legikonikusabb autógyártójának, a Fordnak nincsen dögös autója. A Mustang valójában több, mint dögös autó: tulajdonképpen a dögös autók szimbóluma. Viszont ezidáig adós volt a Ford egy igazán sármos, trendi és sportos, valójában unisex, de azért egy kicsit nőiesen csinos autóval. De csak ezidáig, mert a Puma és a Puma ST érkezése tényleg egy pillantás alatt újra Európában is a legszexibb gyártók közé emelte a legendás amerikai autómárkát. Az új Puma érkezésekor még én is csak "bájos kis crossover"-ként jellemeztem a kis jövevényt https://autoszektor.hu/hu/content/puma-jol-csengo-markanev, de most, amikor hamarosan itt van a sportos ST verzió, igazán értelmet nyer az egykori sportos kis Ford coupe nevének átvétele: hiszen az új Puma ST valójában egy nagyon trendi, emelt hasmagasságú négyajtós suv-coupé lett, amely sokkal csinosabb például a sziluettjében kicsit hasonlatos Porsche Cayen-nél. 

Képre kattintva galéria nyílik!

A Ford érzelmeket kiváltó márka - nem csak egy amerikainak, de egy magyarnak is. Mi itthon legalább olyan büszkék vagyunk az alapító Henry Ford magyar főkonstruktőrére, a makói születésű Galamb Józsefre, mint az amerikai a névadó alapítóra. Érzelmeket hordozó márka, amely ma már újra kínál érzelmeket hordozó autókat. A Pumával - hölgyeknek is. Ráadásul most talán változik az a képlet, miszerint a sportos, dögös, trendi autók mindig a kis szériásak, míg az izléskompromisszumokkal készült "tömegautók", esztétikailag amolyan biztonságosan semmitmondóak. A Pumának már az alapváltozata, de még inkább a hamarosan érkező ST verzió a bizonyíték arra, hogy egy eleve nagy szériásnak készült jármű is lehet feltűnően szép, nem csak "letisztult" - ahogy az unalmas autókat szokták kedvesen becézni.
 
Képre kattintva galéria nyílik!
 
A Puma nagytestvére, a Kuga már egy egészen más világ.A nemrégiben bemutatott új modelljével a Ford szinte tökéletesre alkotta Európa és Amerika ízléskompromisszumát, ráadásul úgy, hogy az vélhetően még az Ázsiaknak is tetszik. Mindezt dicséretnek szánom, mert számos a földrészek közötti ízlés kompromisszumot kereső dizájn kísérlet kétes eredménye mutatja, hogy kontinenseket, kultúrákat, hagyományokat összecsiszolni nem csak a politikában, vagy a kultúrában, de az autótervezésben is felettébb nehéz feladat.Az Andrew Bazinski által megtervezett új Kuga tényleg egy a hagyományait őrző, de kozmopolita világautó, amelyet Spanyolországban, az Egyesült Államokban, Kínában és Taiwanon is gyártanak a vásárlók pedig  szeretnek és saját ízlésvilágukhoz közel éreznek. 
A Kugára és a Pumára egyébként nem kis globális feladat hárul kereskedelmi szempontból.Kettejüknek kellene a globális SUV divat korában újrahódítani a kék oválos márka számára a világot és a legendás F150 pick up elképesztő eladási számait, valamint a Mustang fantasztikus legendáját maguk mögött tudva élhető, környezettudatos alternatívát kínálni a Ford legendáit kedvelő, de a mindennapokban azért egy decencs, zöld járművet használni világpolgárok számára.

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.04.19
A debreceni autógyárát érintő társasági szerződést kötött a BMW Group a Lufthansa légitársasággal,....
2024.04.19
Koldus vagy királyfi, aki belépett? Örök dilemma ez ékszerüzletben, autókereskedésben,....
2024.04.19
Nagy esemény a MINI háza táján: a tisztán elektromos meghajtású MINI Aceman a 2024-es Pekingi....
2024.04.19
Ha ezt használja, megőrzi autója értékét.   ..
2024.04.19
A CX-60 után a vadonatúj Mazda CX-80 a második modell Európában, amelyet a Mazda nagy platformjára....
2024.04.19
Mostanában a szokásosnál is több szó esik a BMW legutóbbi 5-ös sorozatáról.  ..
2024.04.19
Az új BMW X3 a BMW Group dél-franciaországi, Miramasban működő tesztközpontjában a sorozatgyártás....
2024.04.19
A külső design alapján egy erőteljes és stílusos SUV rajzolódik ki, a frissítést követően a modell....
2024.04.19
Az idei első negyedévben megkötött teljes körű casco-szerződések átlagdíja 206 900 forint volt, 5,9....
2024.04.19
A kvalifikációt az első szakaszt követően negyedórára félbe kellett szakítani, mivel lángra kapott....