csabai kolbászfesztivál

Rákóczi Feri az igazi csabaira voksol

2015.09.28.

A kolbászünnep házigazdája, a Class FM népszerű reggeli műsorának Békés megyei származású műsorvezetője, Rákóczi Feri visszatérő vendége a fesztiválnak. A karrierjét Békéscsabán kezdő, a helyiek által „Pácsó”-ként becézett rádiós, étteremtulajdonos számára kevés olyan alkalom van a naptárban, amihez ennyire ragaszkodik.

Mi volt életed első disznótoros kolbászélménye?

Otthon minden évben áldozatul esett néhány csodás jószág a téli hónapokban, hogy feltöltsük az éléskamrát. Gyakorlatilag nincs első, mert mire tudatomra eszméltem, már benne is voltam az eseményekben. Imádtam, imádom az előző napi készülődést, a csípős hajnalokat, az ugratásokat, illatokat, ízeket.

Őrzöd a hagyományokat? Te is töltesz kolbászt?

Természetesen! Minden évben több alkalommal is, az egyik állandó pont a Csabai Kolbászfesztivál, kihagyhatatlan hangulattal, de van baráti, és családi kolbász-buli is!

Mennyi ideig bírod ki csabai kolbász nélkül?

Most, hogy kérdezed, szelek magamnak egy szép karikát...

Ő bizony tudja, hogy a csabai az igazi!

Hogyan népszerűsíted a csabai kolbászt?

Minden fórumon hangoztatom, hogy az igazi ételekben hiszek. Azokban, amelyek előállításához, készítéséhez van valami köze a két kezünknek. Apósom mondását szoktam idézni: „az asztal tartja össze a családot.” És itt nem csak az evésről van szó. Itt a közös élmény, az együttlét, a beszélgetés számít, melyek tényleg családdá tesznek bennünket, nem csak néhány ember gazdasági közösségévé.

Van egy saját éttermed is a fővárosban. Mi a Korhely titka?

A Korhely megálmodásakor azt akartam, hogy legyen egy olyan hely is a belvárosban, ahol a klasszikus, hagyományos ízeket is megtalálja a vendég. A kolbász, disznósajt, szalonna legtöbbje természetesen csabai. Klasszikus ízekkel dolgozunk, nincs olyan sem, hogy a töltött káposzta hat különböző tányéron kerül a vendég elé, mert „újragondolták”. Mindennek helye van a gasztronómiában, kell a degusztációs menü, a fúziós konyha, és anyánk konyhája is. Mi az utóbbi vagyunk, és ez nem is fog változni.

Az igazi csabai ízek Rákóczi Feri Liszt Ferenc téri éttermében is

Mióta vagy házigazdája a Csabai Kolbászfesztiválnak? Mi lesz idén a szereped?

Ez a negyedik, vagy az ötödik? Jézus, már nem is emlékszem! Újkígyósi vagyok, de hosszan éltem Békéscsabán is, innen indult rádiós pályám, nem volt kérdés, hogy ott a helyem! Ahogy a korábbi években is, a színpadi munka, a műsorvezetés mellett ott leszek kicsit mindenütt, ahol a fesztiválon történik valami. Ha kell, beszélgetek, ha kell, akkor beugrok a zsűribe. Egy dolog nem szabad csinálni a négynapos kolbászünnep alatt: aludni!

További részletekért érdemes követni az Autószektor kiemelt Csabai Kolbászfesztivál rovatát, a versenyekre való jelentkezésért ellátogatni a www.csabaikolbaszfesztival.hu honlapra, de folyamatosan nyereményjátékokba botlik az is, aki a Facebook-on követi a kolbászfesztivált.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2025.12.06
A Skoda fontos mérföldkőhöz érkezett: a vállalat bejelentette, hogy a Mladá Boleslav-i gyárban....
2025.12.06
A Vision Meta Turismo ötvözi a szedánok és a SUV-ok előnyeit, és bemutatja a koreai márka következő....
2025.12.06
A kínai Dongfeng autógyártó bemutatta az eπ 007 szedán legújabb változatát, amely nemcsak hazai,....
2025.12.06
A négyszeres világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte két....
2025.12.06
A vállalat megkezdi az Audi Q5 és Audi A6 modelljeihez továbbfejlesztett, 299 lóerős V6 TDI-k....
2025.12.06
A Mercedes brit pilótája egy hajszállal bizonyult a leggyorsabbnak szombaton a Forma-1-es....
2025.12.06
Szeptember óta az autópálya-matrica online megvásárlása nem kerül többe annál, mintha benzinkúton....
2025.12.06
Több millió autósnak lett volna óriási pluszkiadás az évenkénti műszaki vizsga. ..
2025.12.06
Megkezdte a Kia új elektromos modelljének gyártását a zsolnai gyárban. Stílusosan, egy-egy Kia EV4....
2025.12.06
Egyelőre még tanulmány az immár tisztán elektromos hajtású hipersportkocsi, de két éven belül....