Bosch

Rekordösszegű árbevételt ért el a Bosch tavaly

2016.04.28.

- A Bosch csoport tavaly rekordösszegű, 70,6 milliárd eurós árbevételt ért el, ami 10 százalékos növekedés az előző évihez képest, árfolyamhatások nélkül számolva 3,8 százalékos volt a bővülés - ismertette Stefan Asenkerschbaumer, a Bosch igazgatótanácsának elnökhelyettese a tavalyi eredményeket szerdán a csoport új, renningeni kutatás-fejlesztési központjában tartott sajtótájékoztatón.


A stuttgarti székhelyű csoport 4,6 milliárd kamatfizetés és adózás előtti eredményt (EBIT) ért el, az egy évvel korábbi 3,7 milliárd euró után, ami csaknem 25 százalékos növekedés. Az idei első negyedévben is folytatódott a bővülés, 3 százalékos árbevétel-növekedést ért el a vállalat az egy évvel korábbi erős bázishoz képest - emelte ki.

Stefan Asenkerschbaumer szerint a jó eredményekhez jelentősen hozzájárult, hogy tavaly a Bosch teljesen felvásárolta a háztartási eszközökkel és a kormánymű-rendszerekkel foglalkozó vállalatokat (BSH Hausgerate GmbH, Robert Bosch Automotive Steering GmbH), amelyekben korábban 50 százalékban volt tulajdonos. Ezek az üzletágak rendkívül fontosak az automatizált vezetés és az okos otthonok területén - tette hozzá.


A dízelbotránnyal kapcsolatos kérdésre válaszolva Volkmar Denner, az igazgatótanács elnöke elmondta: a Bosch-nál szeptember óta tart belső vizsgálat az ügyben, amelynek eredményeit annak lezárultával közzéteszik. Nagyon fontosak a független tesztek és a kibocsátás folyamatos ellenőrzése is - tette hozzá. Előadásában kiemelte: a Bosch technológiája alkalmas arra, hogy az Euro 6-os dízelmotorok valós vezetési körülmények között is megfeleljenek a kibocsátási előírásoknak.

A magas hatékonyságú dízelmotorok a jövőben is kulcsfontosságú szerepet töltenek be a klímavédelmi szempontból - szögezte le. A Bosch álláspontja az elektromobilitás terjedésének elősegítéséről az, hogy a közvetlen támogatás helyett inkább a töltőhálózat kiépítésére kellene hangsúlyt helyezni - jelentette ki Volkmar Denner kérdésre válaszolva.


A német kormány által kezdeményezett 4000 eurós támogatás rövid távon növelheti az eladásokat, de nem fenntartható - akkor lesz az, ha az autó vételára lesz versenyképes, amihez olcsóbb akkumulátorokra van szükség - tette hozzá. Volkmar Denner kiemelte.

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.01.20
Személygépkocsikat és napelemeket kapott három cégtől az Ökumenikus Segélyszervezet - írja az MTI. ..
2022.01.20
Megbénította Bukarestben csütörtökön a felszíni tömegközlekedést a járművezetők spontán....
2022.01.20
A Volánbusz jármű-fiatalítási programja egyik legnagyobb, egyidejű beszerzésének eredményeként több....
2022.01.20
A karácsonyi különkiadást érdemes végignézni! 2 csapat. Egy kis Polski. 3 feladat. Nagyon izgalmas....
2022.01.20
Íme, egy angol felmérés - sok meglepetéssel. ..
2022.01.20
Negyedével nőtt tavaly a félvezetőipari ágazat forgalma globálisan a Gartner piackutató vállalat....
2022.01.20
A Pest megyei rendőrök az elmúlt napokban az M0 autóúton tevékenykedtek, két horrorkaravánt is....
2022.01.20
A Volkswagen autógyártó 2021-ben lényegesen több járművet tudott eladni az Egyesült Államokban,....
2022.01.19
Eltűnő kategóriák, halálra ítélt topmodellek? Hihetetlen, de egyre népesebb a mezőny. ..
2022.01.19
- A Dacia legyártotta a hétmilliomodik járművét dél-romániai üzemében, amely 1968 óta működik -....