Audi Hungaria Motor Kft.

Robot szimatolja Győrben az Audi háromhengeres motorjait

2021.04.20.

Az üzemanyag szivárgását vizsgálják az úgynevezett „szimatrobottal”, amely a felépített üzemanyagkör tömítettségét elemzi.

Az Audi Hungariánál évente több mint másfélmillió motor készül. A világ legnagyobb motorgyárában öt különböző Otto-, illetve három különböző dízelmotor-variánst, valamint egy elektromos meghajtás-családot gyártanak 63 kW (86 LE) és 470kW (639 LE) teljesítményintervallumban. A Győrben készülő legkisebb méretű erőforrás egyszerre hatékony, ugyanakkor igazán sportos és lendületes dinamikát biztosít az autónak. A háromhengeres, turbóval szerelt benzinmotort három éve gyártja a vállalat, ezidáig több mint 360 ezer darab készült az Audi Hungariánál a Volkswagen Konszern különböző modelljei számára.

A háromhengeres meghajtás a győri telephelyen számos ellenőrzésen esik át, mielőtt kiszállítják. Többek között az üzemanyag szivárgását is megvizsgálják az úgynevezett „szimatrobottal”, amely a felépített üzemanyagkör tömítettségét elemzi: amennyiben benzint észlel, azonnal jelzi a rendellenességet. A robot továbbá biztosítja a mérési eredmények visszakövethetőségét az elmentett adatokkal. A munkatársaknak a „szimatrobot” alkalmazásával természetesen nem kell üzemanyaggal érintkezniük.

Amennyiben a robot benzint észlel, azonnal jelzi a rendellenességet

Az R3 1.0 TSI típusú motorokat az Audi Hungaria mellett a konszern több telephelye is gyártja az Audi, Volkswagen, Seat és Skoda modellek számára. Az ezzel a meghajtással felszerelt autók elsősorban Németországban, Nagy-Britanniában, Olaszországban, Spanyolországban és Franciaországban népszerűek. A motor 95, 110 vagy akár 128 lóerős teljesítményre képes, ennek köszönhetően számos, főként a városi autózásban használt modellbe építik be világszerte, a Volkswagen Konszern gyártótelephelyein.

A háromhengeres benzines meghajtás négyféle Audi modellbe (Audi Q2, A1 Sportback, A3 Limousine és A3 Sportback), öt Seat modellbe (Seat Arona, Leon, Leon ST, Ibiza, valamint Ateca), hét különböző Skoda típusú autóba (Skoda Rapid, Fabia, Karoq, Scala, Kamiq, Octavia és Octavia Combi), továbbá természetesen a Volkswagen járműveibe, méghozzá nyolc különböző modellbe (Volkswagen Golf, Golf Variant, Polo, up!, T-Roc, T-Roc Cabrio, T-Cross és Virtus) épül.

Az Audi Hungariánál 1994-ben kezdődött meg a motorgyártás. Az első győri motor egy négyhengeres, ötszelepes erőforrás volt. Az évek során folyamatosan bővült a motorgyártás portfóliója, a belsőégésű motorok mellett 2018-tól elektromos meghajtások is készülnek Győrben. A vállalat a Volkswagen Konszern 37 járműgyártó telephelye számára gyárt erőforrásokat.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.06.21
Súlyos baleset történt szombaton délután a szlovákiai Vysoká nad Kysucou községben (Čadcai járás):....
2024.06.20
A HangZóna mai vendége Rusznák András igazságügyi járműszakértő. ..
2024.06.20
A Múzeumok éjszakáján, szombaton nyílik meg a Földalatti Vasúti Múzeum új kiállítása, amely a 150....
2024.06.20
1999-ben történelmet írt a BMW V12 LMR, ami két Le Mans korszak között tudta megnyerni a 24 órás....
2024.06.20
Csökkent a forgalomba helyezett új autók száma májusban az egy évvel korábbihoz képest az Európai....
2024.06.20
A Le Mans-i 24 órás versenyen debütált a Michelin bemutatja levegő nélküli holdjárókerekének....
2024.06.20
Május végén rendezték meg a szlovákiai Svidnikben az idei Big Rocket Cup-ot, melyre a Szegedi....
2024.06.20
A Miskolci Egyetem (ME) és a CATL Debrecen együttműködési megállapodást kötött, amely szerint a....
2024.06.20
Dubaj rendőrsége ezen a héten avatta fel a Tesla elektromosautó-gyár extravagáns terepjárójának....
2024.06.20
Májusban 63 százalékkal nőtt az újonnan forgalomba helyezett villanyautók száma Magyarországon. ..