társadalmi felelősségvállalás

Rózsaszínbe öltözött októberre a tatabányai abroncsgyár

2019.10.17.

Szalagot tűztek és rózsaszínnel világították meg az épületet a dolgozók a Bridgestone tatabányai gyárában a mellrák elleni küzdelem hónapjában. A cég több mint 1000 férfi munkatársa is fel szeretné hívni családtagjaik, kolléganőik és a környéken élők figyelmét az egyik leggyakoribb daganatos megbetegedésre. Az abroncsgyár a „B-Pink - A te egészséged, a mi törődésünk!” elnevezésű kampánya keretében ingyenes szűrést és szakértői előadást szervez 150 női dolgozójának, közös fotózásra hívta munkatársait és felmatricázta a főépületét a nők védelme érdekében.

Az emlő rosszindulatú daganatainak gyakorisága évről évre nő, Magyarországon évente 8500 új beteget fedeznek fel.  A Bridgestone nagy hangsúlyt fektet az edukációra a betegség elleni küzdelem hónapjában. Többek között a betegséggel kapcsolatos tévhitekre hívja fel a figyelmet plakátok segítségével, illetve a hónap végén egy előadás keretében Halom Borbála, a Mellrákinfó Egyesület elnöke mesél majd a mellrákkal és a szűrővizsgálatokkal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról.

A Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. rendszeresen szervez egészséggel kapcsolatos megmozdulásokat. Október a mellrák, november pedig most is a prosztatarák elleni küzdelem hónapja lesz majd a cégnél. Ezúttal azt szerette volna közvetíteni, hogy a 90 százalékban férfiakból álló gumiipari dolgozók is együttérzőek a nőkkel kapcsolatos témákkal szemben, támogatják szeretteiket és kollégáikat.

A mellrák elleni küzdelemben mi annyit tehetünk, hogy beszélünk a témáról, kifejezzük támogatásunkat és bíztatjuk kollégáinkat, hogy ők is érzékeltessék az érintettekkel, hogy fontos számukra az egészségük” – mondta Topolcsik Melinda, a Bridgestone ügyvezető igazgatója. „Azt szeretnénk elérni, hogy akik a mi cégünknél dolgoznak, törődjenek egymással, és a vállalat is igyekszik a saját eszközeivel őket ebben támogatni.

A gyár társadalmi felelősségvállalásból indított kezdeményezései idén sem maradtak elismerés nélkül. Az év elején „Felelős Munkáltató” címet, majd pedig a nyár folyamán „Családbarát Munkahely” díjat is kapott a vállalat.

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.08.06
A hatodik generációs Corolla GTI 1987 és 1992 között készült, 135 lóerős, soros négyhengeres....
2020.08.06
A Scania bejelentette, hogy világszerte mind a tíz nagy termelőüzeme mostantól fosszilis....
2020.08.06
A Kia Motors bemutatta a Stonic alaposan felfrissített új változatát, a cél a modell piaci....
2020.08.06
Folytatódik az állami autóbuszpark megújulása: augusztustól szállítja az utasokat az a 29 új, magas....
2020.08.06
Teljesen újrafazonírozott karosszériával, a benzines és a dízeles hajtás mellett, az év második....
2020.08.06
Az egyedi tervezésű motorkerékpárjairól híres motorépítő, Roland Sands lecsupaszította a BMW R 18-....
2020.08.06
eszteséggel zárta az idei második negyedévet a BMW konszern, tizenegy éve az első alkalommal, a....
2020.08.06
Az ABB megkezdte az olaszországi San Giovanni Valdarnóba tervezett, új, elektromos járművek töltési....
2020.08.06
Az elmúlt időszakot erőteljesen meghatározta a koronavírus-járvány kitörése és ennek következményei....
2020.08.06
Működő prototípusát idén mutatta volna be a tokiói olimpiai játékokon, de 2025-ben már....