buszgyártás

A Scania 450 autóbuszt szállít le Abidjan városának

2019.12.17.

Megállapodást írt alá a Scania Elefántcsontpart közlekedési minisztériumával és a SOTRA-val, Abidjan városának közlekedési vállalatával 450 autóbusz leszállításáról. A buszbeszerzés egy nagyszabású kezdeményezés része, amelynek célja korszerűsíteni a SOTRA flottáját és javítani az elefántcsontparti Abidjan városának közösségi közlekedését.

Ezzel a megállapodással a Scania tovább erősíti pozícióját Nyugat-Afrikában, mint a városi közlekedés számára fenntartható megoldásokat biztosító vállalat” – mondta Anna Carmo e Silva, a Scania városi és távolsági autóbuszokkal foglalkozó üzletágának vezetője. „Az elmúlt néhány évben a Scania sikeresen részt vett Ghána és Nigéria városi közlekedésének javításában. Ezekre a tapasztalatokra alapozva most egy hosszú távú partneri együttműködésnek nézünk elébe, hogy jobb közösségi közlekedési szolgáltatásokat biztosítsunk Abidjan városában is.”

A megállapodás a buszgarázsok fejlesztését és a járművezetők, illetve a szerelők szakmai továbbképzését is magában foglalja. A Scania az Agence Nationale d’Appui au Développement Rural (ANADER) nevű nemzeti fejlesztési ügynökséggel együttműködve egy megvalósíthatósági tanulmányt is kezdeményezett a Swedfund, vagyis a Svéd Fejlesztési Finanszírozási Intézet finanszírozásával, hogy megvizsgálja bioüzemanyagok helyi előállításának lehetőségeit a kakaó-, a gumi- és a banántermesztés mezőgazdasági hulladékából. Elefántcsontpart a világ messze legnagyobb kakaótermelője.

Fotó: Scania

A Scania négyszáz alacsonybelépésű, 13 méteres buszt és ötven 18 méteres csuklós buszt szállít majd le, amelyek felépítményezését a Marcopolo végzi. A csuklós buszok sűrített gázzal üzemelnek majd. Az autóbuszokat részben a Boulevard Latrille gyorsforgalmú buszjárati rendszerben (BRT) állítják hadrendbe, amely Abidjan jövőbeli BRT-rendszerének a részét képezi majd. A becslések szerint a Greater Abidjan régió népessége eléri a 7,7 millió főt 2030-ra. A közösségi közlekedési szolgáltatások BRT-vel való kibővítésének célja az, hogy 2030-ban a lakosság kétharmada egy órán belül elérhesse a városközpontot.

Jelenleg svéd és francia vállalatok, illetve intézetek egész csoportja vesz részt fenntartható közösségi közlekedési kezdeményezésekben Abidjan városában. A külügyminisztérium, a Business Sweden, a Swedfund, a Swedish Export Credit Agency, EKN és a Swedish Export Credit Corporation, SEK, alkotta svéd csapat kapacitásépítéssel és finanszírozással nyújt támogatást.

Ezekkel a stratégiai együttműködésekkel és közös erőfeszítésekkel hozzájárulhatunk a fenntartható, innovatív és vonzó megoldások megtalálásához Elefántcsontpart és a régió más országai számára” – mondta Ylva Berg, a Business Sweden elnök-vezérigazgatója.

Nagy örömömre szolgál, hogy megtettük ennek a fontos erőfeszítésnek az első lépését, és nagyon várom, hogy még szorosabb együttműködés jöjjön létre Svédország és Elefántcsontpart között” – mondta Maria Leissner, Svédország elefántcsontparti nagykövete.

Elefántcsontpart lenyűgöző gazdasági növekedést mutatott az elmúlt években, és most elkezdett beruházni egy fejlettebb infrastruktúrába a további növekedés érdekében. Ezt bizonyítja a felélénkült beruházási kedv, amelyet Nyugat-Afrika teljes területén látok, és amely iránt a svéd vállalatok is egyre nagyobb figyelmet mutatnak” – mondta Anthonia Adenaya Huard, a Business Sweden nyugat-afrikai régióigazgatója, aki 2015 óta dolgozik ebben az együttműködésben.

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.07.21
A brazíliai Interlagos pályán több biztonságiautós szakasz és újraindítás után is első a Túraautó....
2024.07.21
Tombol a kabriószezon, de ingyen ebéd itt sincsen ..
2024.07.21
A heti rajzunk készítője Kelemen István. Rajzának címe: Billenő plató. ..
2024.07.21
Csak tavaly, egyetlen év leforgása alatt több mint négyszázezer hamisítványt semmisített meg a....
2024.07.21
Oscar Piastri, a McLaren ausztrál versenyzője nyerte a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíjat vasárnap a....
2024.07.21
Méretét tekintve telitalálat a kényelmes, jól vezethető és kisétvágyú Skoda Scala, melynek....
2024.07.21
A finn riválisai lemaradtak, miután a kétszeres világbajnok szombaton remek teljesítményt nyújtva....
2024.07.21
- Fokozza a közlekedők ellenőrzését az Árpád hídon a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK), az....
2024.07.21
A szombat délutáni díjátadóval zárult az idei 56. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj és a hozzá köthető....
2024.07.21
Egymásba rohant két személykocsi az M3-as autópálya 138-as kilométerénél, a Vásárosnamény felé....